Asylinvandringen rekordstor

Strama regler, skärpta krav och en asylinvandring på EU:s lägsta nivå. Så har det låtit från regeringen och med denna ”nya” politik borde asylinvandringen minska.

Det har den delvis gjort, men verkligheten visar också något annat.

Antalet givna uppehållstillstånd 2017 kan bara mäta sig med 1994, när kriget i forna Jugoslavien fick tiotusentals människor att bege sig till Sverige.

När detta publiceras har inte siffrorna för december räknats med, så antalet givna uppehållstillstånd kommer att växa ytterligare med ett antal tusen. Det stora antalet beror på alla de anhöriga som nu får chansen att komma till Sverige efter att familjerna skickat tiotusentals ”ankare” i förväg. Antalet beviljade uppehållstillstånd beräknas bli lika många i år som under 2015 och också 2018 och 2019 räknar Migrationsverket med höga siffror för asyl- och anhöriginvandringen.

Därmed kommer redan kända problem att späs på ytterligare och om kommande lågkonjunktur kommer snabbare än experterna räknat med, kan nuvarande situation te sig som en lätt bris mot den storm som då drar in över Sverige. Skolan, arbets- och bostadsmarknaden, vården och trygghetssystemen står därmed inför än större utmaningar än nu.

Sverigedemokraterna vill stoppa detta, Moderaterna ser åtminstone utåt sett att vilja göra det och inom socialdemokratin märks en klar spricka i synen på ansvarsfull migration. Däremot verkar både kristdemokrater och liberaler mer tveksamma, för att inte tala om centerpartisterna. De längst ut till vänster på skalan vill som bekant att Sverige återgår till samma generösa migrationspolitik som lockade hit 163 000 individer 2015.

Fira nu en God Jul, glöm uppgifter som dessa och återkom efter helgen med nya krafter. De kan behövas när nästa år knackar på dörren.

SVT

9 thoughts on “Asylinvandringen rekordstor

  1. Mia ! Någon att tillägga ??? Ditt parti har ju en stenhård åtstramning av invällarna . Den lärdomen fick dom 2015. Hur tror du det ser ut om 10 år i detta land när du o alla hjärntvättade fortsätter att rösta på sossarna ? Det är ni som är ansvariga för detta !!!

  2. Sverige är sannerligen ett generöst land.. Undrar om de etniskt svenska fattigpensionärerna har en krona över i jul? Lapp-på-luckan-landet Sverige som gömmer hundratals ofinansierade miljarder för att skänka bort till andra länders medborgare.

    • Till svars inför vem ?
      Politiker och rättsväsendet tillhör ju samma vänstervridna ryggkliande familj !

  3. Pettersson!
    Du utför ett fantastiskt arbete! Jag läser din blogg varje dag! Flera gånger!
    Önskar dig och de dina en GodJul! Kämpa på! Och hoppas att du orkar!!! Din blogg behövs! Jag bor och verkar i Umeå! Sprider din sida över min bekantskapskrets! Från Kiruna i norr till Ystad i söder!
    Tack!

  4. Det räcker nu.Vårt land ligger nästan i ”ruiner”.Sverige måste ta time out från invandringen.Vi måste rensa ut landet,städa ut allt slödder som kom hit .Skicka ut alla kriminella jävlar som kom hit med massa lögner.Vakna Sverige !!!Mvh Adolf

    • Nästan i ruiner ?
      Som alla icke mångkulturella svenskar vet så är inte 7 klövern nöjd förrän Moder Svea är helt sänkt, efter valet 2018 när trygga 87:an givit sitt mandat kommer sista spiken i kistan.

  5. Antal asylsökande – aktuell statistik

    ”Under vecka 50 sökte totalt 483 personer asyl i Sverige, en minskning med 11 personer jämfört med veckan innan. 27 av de asylsökande under vecka 50 var ensamkommande barn, vilket är 2 fler än veckan innan. De fem största grupperna utgör 45 procent av alla asylsökande”.

    Migrationsverket har på denna länk uppgifter om de asylsökande just för stunden och även flera år tillbaks.

    https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html

  6. Tack för din posting, Stefan. Man får döva smärtan av att se Sverige behucklas med flytande anestetika.

    I alla småorter som man bilar genom i Småland, Dalarna och Bergslagen är bilden densamma, det är förtryckta kvinnor i hucklen och förtryckande mörkhyade män överallt. Det värker så i hjärtat.

    Måtte djävulen ta flinande IQ-befriade Fredrik Fucking Reinfält och hans skattefinansierade entourage.

Kommentera