Afghan rammade folkmassa – anklagas för 18 mordförsök

BROTTSLIGHET. I torsdags mejade den 32-årige afghanen Saeed Noori ned så många han kunde i hög fart på Flinders Street i centrala Melbourne, Australien. 19 människor skadade, bland dessa nio turister från ett flertal olika länder.

Noori är afghan med australiskt medborgarskap och kom till landet 2004 som flykting. Han körde sin stadsjeep mot rött vid ett stort övergångsställe i de centrala delarna av Australiens näst största stad.

Enligt den australiska polisen har Noori ett känt förflutet med psykisk ohälsa och deltog i ett behandlingsprogram men hade missat ett inbokat möte samma torsdag.

I förhör med polisen talade Noori om drömmar och röster men rättfärdigade även vissa av hans handlanden med den påstått dåliga behandlingen av muslimer.

Av de totalt 19 skadade är 12 människor kvar på sjukhus. Nio av de skadade är utländska medborgare.

Polisen i Melbourne säger att attacken var avsiktlig men hittar ingen koppling mellan Noori och islamska terroristgrupper.

BBC

-Pettersson har ofta undrat om islam gör människor sjuka eller om det är de sjuka som blir muslimer…

17 thoughts on “Afghan rammade folkmassa – anklagas för 18 mordförsök

  1. I Sverige så ska staten ha ordentliga böter och ge fängelsestraff
    Offren hår en klapp på axeln.

  2. Jo du Mia, en egen avdelning med egen personal som slukar skattepengar är inget ovanligt och förekommer av olika anledningar, det vet man om man jobbar som betjänt åt dagens uppkäftiga, hotfulla och totalt respektlösa kriminella parasiter på något av Kriminalvårdens hotell med skyhög service en service som våra gamla som byggt Sverige åldringsvården bara kan drömma om !
    När man började som fångvaktare för 35 år sedan var det vi vakter om bestämde agendan innanför murarna och bovarna med svenska, övriga nordiska ett enstaka tyska och engelskt namn visste var gränserna gick om inte så blev det repressalier i form av isolering, idag får som de flesta vet inte hårstrå krökas på stackars missförstådda kriminella, terrorister, våldtäkare och andra högt värderade brottslingar i deras eget paradis Sverige.

    • Det står visserligen i rubriken att han får egen avdelning, något som inte med ett ord sägs något om i resten av programmet. Han får i fortsättningen se på TV, läsa tidningar och om det var någon mer restriktion som de tagit bort.

      Att han inte skulle fortsätta att sitta i en häktescell på Kronoberg är nog ganska uteslutet.

      • Nu hittade jag en nyare uppgift och han ska tydligen få en egen korridor, eftersom de vill att han ska vara i bra form vid rättegången.
        Om det nu blir så hoppas jag att personalen inte tar skada.

        Det blir nog en ganska dyr affär.

  3. En liten julklapp till svenska folket:
    Enligt PK-media så är asylinvandringen till Sverige med uppehållstillstånd är rekordstor just nu trots s.k stramare flyktingpolitik hösten 2015, förklaringen ligger i bland annat i anhöriginvandring !
    God Jul och ett Gott Nytt val och invandringsår.

    • Det är bedrövligt! Glömmer aldrig kd-ledaren Alf Svenssons föraktfulla ton mot Jimmie Åkessons protest mot denna enorma anhöriginvandring som då var i startgroparna. Ynkedom, sa han.

      Det är ynkedom av politiker att flytta folk hit och tvinga svenskar att slava för deras försörjning. Politiker är en ynkedom utan motstycke.

  4. Verkar vara en välartad brottsling för öppenhjärtliga Sverige att ta hand om, vårda och gulla med på något av Kriminalvårdens servicehotell som patetiskt kallas för fängelse!

  5. Sjuka djävlar, hur många av dessa dårar finns i Sverige.När är nästa attack? Är du beredd?Mvh Adolf

Kommentera