Sverige har aldrig varit tryggare – Arlandapolisen utrustas med tyngre vapen

ISLAM. Från och med i dag utrustas polisen på Arlanda med MP5:or, ett förstärkningsvapen som är mer kraftfullt än de som tidigare använts. – Vi vill öka vår förmåga vid ett påbörjat angrepp, när det väl händer går det fort, säger Lisa Ström, chef på gränspolisen region Stockholm.

Från och med idag och som en förebyggande åtgärd vid ett eventuellt terrorattentat så utrustas Arlandapolisen från och med i dag med MP5:or.

– Vi har fattat ett beslut att det är okej att bära MP5:or som är ett förstärkningsvapen, säger Lisa Ström, chef på gränspolisen i Stockholm.
Anledningen är de senaste årens terrorattentat där flygplatser ofta har varit måltavlor.

– Vi inför det här på grund av hur det ser ut i Europa. Det har ju varit fler terrordåd just på storflygplatser under senare år, säger Lisa Ström.

Hon menar att lärdomen polisen har dragit efter utvärderingar av polisens arbete vid terrordåd är att det ofta går så fort att man inte har hunnit få förstärkning i tid.

– Utvärderingen från dessa terrorhändelser och även attentatet i Stockholm visar att det här går väldigt snabbt när det väl händer. Det är helt enkelt för att kunna öka vår förmåga mot ett påbörjat angrepp.

Hon är tydlig med att det inte finns en förstärkt hotbild mot Arlanda.

Aftonbladet

Jeander

– Pettersson ser att allt går uppåt, regeringen måste vara nöjd…

10 thoughts on “Sverige har aldrig varit tryggare – Arlandapolisen utrustas med tyngre vapen

  1. Vad hjälper tusentals fler tillsatta svenska kramgoa dialogpoliser med en bössa i näven som inte får och saknar befogenheter att rensa upp i 7 klöverns mångkulturella brottsträsk ?

  2. Kanske dags för undantagstillstånd i vårt säkra och lugna land?
    Kanske dags att vår ”säkerhetspolis”, SÄPO, gör sitt jobb?
    Kanske dags att städa i vårt fosterland?
    Kanske dags för enkla åtgärder;
    Registrera telefonkort mot pass eller säker identitetshandling?
    Kanske dags att registrera alla invällare med DNA -analys?
    (om släktforskningen kan, så kanske SÄPO också skulle kunna?)
    Kanske dags att låta Jimmi Åkesson få repetera det han sagt i många år?

    ”En svensk tiger” – INTE!
    Håll Sverige rent!
    Tvinga muslimerna att äta bacon! (bästa sätt att få dem att fly Sverige)
    (- eller att ”Grannsamverkan” häller fläskflott på infarten eller i trappan hos närmaste muslimer?) = diskret men effektivt för att städa i Sverige!

    Det behövs inga tunga vapen för en effektiv återställning av vårt fosterland.

  3. Voffö då då´? De gör väl ingen större nytta när de hariga konstaplarna tar till flykten. Satsa istället de sista slantarna på ett gäng vita fanor. En utrustningsdetalj som väl smälter in i den strategiska handlingsplanen.

  4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Svenska politiker har de senaste decennierna skapat ett otryggt samhälle. De har hängivet varit förespråkare för globalism och en extrem invandring. Deras springnota får nu svensk urbefolkning bekosta.

  5. Pratade med en armenier idag. Han undrade vilket land jag tyckte han skulle flytta till. Han tycker att han betalar alldeles för mycket i skatt och han är irriterad över att hans små barn får stryk i skolan av de nyanlända muslimernas barn. Det lutar åt Ukraina, säger han

  6. ”Förstärkningsvapen”, de borde kalla det för vad det är, dvs ett militärt automatvapen av typen kulsprutepistol (k-pist), 9x19mm ca 0,357″, i första hand avsett för närstrid. Sverige har nu nått en sådan ”hög” trygghetsnivå att polisen på vissa ställen ständigt behöver militära vapen.

    • Hur pricksäkra kommer poliserna att vara? För är terroristerna försedda med skottsäkra västar så måste de träffa huvudet.

      • Så högt får inte svenska konstaplar sikta, max i knähöjd men helst inte alls för i Sverige vill vi ju inte skada stackars brottslingar !!!!

Kommentera