Svenskt bistånd, eller pengar faller från himlen


BISTÅND. Storbritanniens premiärminister 1979-1990, järnladyn Margaret Thatcher har sagt så här: Pengar faller inte från himlen. De måste tjänas här på jorden.

Thatcher hade fel. Hon visste inte att det fanns ett land som vill bli en humanitär stormakt så mycket att landet numera är driftkucku i stora delar av världen och kallas FN:s jultomte.

Sverige skickar mängder med miljarder i bistånd till diverse länder, inte sällan diktaturer, helst i form av kontantbidrag så att dessa länder kan göra vad de vill med dem, exempel till mutor, korruption, vapen eller att försörja terrorister. Sverige sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, medan andra länder helst vill bidra till specifika projekt.

Nåväl, jag vill inte skriva en hel bok om Sveriges bistånd och ni vet säkert att över tid är de några av de största biståndstagarna länder som Zimbabwe, Kuba och som exempel bistånd till Tanzania under drygt 50 år är drygt 60 miljarder kastade i sjön. 

Ett annat område som inte ens är ett land, ser ni nedan. Det kallas Palestina och det finns ungefär 50 länder som är fattigare än araberna på Västbanken och i Gaza, ändå får de mest pengar per invånarna i hela världen. Inte har de blivit mer demokratiska eller fredligare av det. På dem faller pengar från himmelen utan att de anstränger sig.

Nåväl, vi ska inte vara orättvisa, både Sveriges utrikes- och försvarsminister har blivit rikligt belönade av FN:s jultomte, den humanitära stormakten Sverige…

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

Försvarsminister Peter Hultqvist med palestinsk förtjänstorden. CLAUDIO BRESCIANI/TT


17 responses to “Svenskt bistånd, eller pengar faller från himlen

 • Mats larsen

  Detta gott folk är våra skattepengar / pensioner som nu kommer tillbaka som en invasion av islam en politisk organisation likvärdig nazismen i våld terror och definitivt borde klassas som den politiska organisation de själva vill registrera som politiskt parti med sharia lagar . Var är skillnaden i grymhet mellan nazismen å islam???? Islam är inte en religon!!
  ISLAM ÄR EN POLITISK AGENDA !!! Läs på!!!!

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Varför måste vi ösa pengar över Zimbabve, Nordkorea, Kuba, Palestina,Sydafrika.?Vem är ansvarig?Kanske vi själva för att rösta fram inkompetenta dårar som är totalt blåsta i skallen.Som man bäddar får man ligga.Mvh Adolf

  Gilla

 • Kalle Anka

  Sverige skall ”rädda” hela världen genom att strössla enorma belopp över hela jordklotet, samtidigt förstör man sitt eget land genom en fullständigt galen massinvandring, främst från medeltida kulturer. Sverige är ett politiskt sjukt land, tack för ordet.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Lite paradoxalt att världens räddare nr 1 Sverige som i åratal vräkt ut skattepengar i form av olika bistånd ändå har och haft en enorm massinvandring, har inte biståndet givit resultat ?
   Det kanske har köpts vapen för pengarna i diktaturerna som Sverige gar stött eller så har reklamen för svenska generösa välfärdsbidrag nått ut i världens alla hörn.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Thatcher lär också ha myntat uttrycket

  Problemet med SOCIALISM är att man förr eller senare har gjort slut på andra människors pengar.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  FN:s Jultomten, den av MILJÖPARTIET OCH SOCIALDEMOKRATERNA proklamerade feministiska HUMANITÄRA SUPERSTORMAKTEN är såklart något att skratta åt ute i stora världen…..
  SOCIALDEMOKRATERNA har en förkärlek för att ösa pengar över diktaturer, Afrikas Hitler, i Zimbabwe Robert Mugabe var mycket kär vän till Olof Palme och fick stora summor av Sverige i bistånd, det mesta gick in på Afrikas Hitlers privata konto där han har 14miljarder kronor av svenska biståndspengar….
  Detta samtidigt som våra egna pensionärer svälter, urusla pensioner under EU:s fattigdomsgräns och nu höjd pensionsålder….
  Socialdemokraterna säger sig vara ett ”arbetarparti” till skillnad från moderaterna MEN Socialdemokraternas linje att ge allt åt alla och ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan”-politik drabbar fattiga svenskar lika hårt eller hårdare än Nya Moderaternas usla arbetarfientliga politik….
  KAKAN kan inte delas med hela världen då blir det snart INTE ens smulor till det egna folket! Att öka folkmängden med 1miljon bidragsmuslimer kommer att knäcka Sverige på samma sätt som det knäckt konkursboet Malmö….-ja, ni förstår, sjunkande skatteintäkter, statsbidrag på nära 6 miljarder per år!!!
  Att öka Sveriges befolkning med människor som ingen efterfrågar, som förväntar sig allt gratis och som ALDRIG kommer i arbete eftersom det inte finns några och de saknar rätt kompetens, inte minst språkligt, – 2016 släppte politikerna in 160,000 ljugande, unga araber, av dessa har inte en promille fått jobb, jag tror att det är ungefär 500 stycken….-dessa har släppts in i vårt fosterland utan pass och ID och blir följaktligen omöjliga att utvisa då inget land tar emot papperslösa….
  Ja,ja…vi vet det redan, svenska politiker är vansinniga, skadar vårt land svårt, PENGAR finns i obegränsad mängd tror de, så länge de inte behöver betala själva….
  Tack för alla tummar upp, nu önskar jag er alla GOD JUL och Sverige bättre politiker som kan vända riktning och STÄNGA GRÄNSEN….
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

  Kurt Kodstedt

  Gilla

 • Oskar

  Det är väl ingen konst att vara generös med andras pengar.

  Gilla

 • Oskar

  Nya Moderaterna lånade ut 100 miljarder till Grekerna.
  Hur går det med amorteringarna?

  Gilla

 • Oskar

  Inte konstigt att ideligen får nya och höjda skatter.
  Att vi sponsrar Nord Koreas raketer är för mig obegripligt.
  Samtidigt som andra länder inför sanktioner.

  Gilla

 • Mm

  Vi måste bli av med det här givmilda packet. De kan ta en slant från sina feta löner, avgångsvederlag och pensioner. UD kärringen som håller på sina dryga 30 miljoner och Vill INTE betala skatt, det får andra göra.

  Gilla

 • Thor

  Margot…the Mother of bitches

  Gilla

 • Thor

  Oj oj oj….Supersubban..

  Hultqvist kan ju passa på att propagera för vapenvägran hos palestinierna…undrar hur det skulle tas emot 😉

  Gilla

 • Nyhetsbolaget Sweden

  Som sagt det går bra vara generös med andras pengar-dvs svenska fokets. Svenska politker lider av godhetshybris,att vara bäst i Världen på att strössla pengar till höger/vänster utan att ha ngn som helst koll på vart pengarna går till. Det görs sällan eller aldrig någon uppföljning hur de används när de väl skickats iväg………………………………
  Sverige är en stor nettobidragsgivare till skumrask org FN , ca 4 milj per år
  (uppgift från 2013) troligen mer idag………….
  ”…………………..Sep 30, 2013 – I en granskning i dagens SvD framgår att Sverige har skickat 24 miljarder i kontant bistånd till FN de senaste tre åren, utan att veta hur pengarna egentligen används………………………..”
  https://www.svd.se/ger-sverige-for-mycket-pengar-till-fn

  Sverige är också stor nettobetalare till EU, ca 35 miljarder kr per år. EU är snälla nog att ge tillbaks ungefär 1/3 vad vi skänkt dem………alltså en dålig affär för Sverige

  Gilla

  • Nyhetsbolaget Sweden

   (obs ska vara ca 8 miljarder/året till FN)

   Gilla

   • Nyhetsbolaget Sweden

    pengar som istället borde gå till skola-vård-omsorg(för svenskar) . 12 miljoner skulle det kosta ca om att ge 200000 svenska pensionärer ca 5000:- kr mer per månad 🙂
    Dra in FN bidraget-FN har aldrig gjort någon nytta under sin tid, faktiskt-aldrig lyckats stoppa några krig……………………

    Gilla

   • Nyhetsbolaget Sweden

    12 miljarder per år för att ge 200000 svenska pensionärer ca 5000 sek/månad mer………….etc skulle det vara )

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: