Har Löfven gjort bort sig?

Regeringens migrationspolitik är lika instabil som en vindflöjel under en av våra lynniga höststormar. Ingen vet åt vilket håll den pekar och hur det hela slutar.

Johan Westerholm som själv är, eller möjligen var, socialdemokrat irriterar sig på regeringen Löfvens migrationspolitik och gör därmed miljoner andra svenskar sällskap.

Stefan Löfven är statsministern som i varje intervju och debatt talar om vikten av en rättssäker asylprocess som ska kännetecknas av ordning och reda. Samtidigt har regeringen nu bestämt sig för att afghaner som saknar asylskäl och som är äldre än de barn de från början påstod sig vara, ska få stanna i Sverige om de bara aviserar att de ska gå gymnasiet. Bara för en månad sedan stod ministrar i den socialistiska regeringen och sa att man inte tänker ge dispens till dessa, just för att detta skulle urholka rättsprocessen och frångå den ordning och reda som ska känneteckna svensk migrationspolitik.

Någon som hänger med i svängarna?

Vi har en svag regering, den kanske svagaste vi haft i modern tid. Visserligen har Socialdemokraterna valt att gå armkrok med det lilla extrema Miljöpartiet, men att detta stora och samhällsbärande parti skulle tvinga sig till att buga för det lilla partiet med sina 4-5 procent av väljarkåren bakom sig, säger nog mer om dagens Socialdemokrater än de själva vill/vågar erkänna.

Westerholm lyfter inte bara upp regeringens märkliga svängningar och helomvändningar, utan också notan för dessa.

De vuxna afghaner som nu kan få stanna, om de bara lovar att gå i en skola de egentligen är för gamla för, utgör cirka 9 000 personer. Ungefär lika många som i Kungsörs kommun. Summan för dessa vuxna afghaner som saknar asylskäl, men som ändå ska få stanna, är lågt räknat 4 500 000 000 kronor/år (Johan Westerholms siffror).

Denna summa skulle förändra livet för Sveriges samtliga fattigpensionärer och höja lönen rejält för vår underbetalda polis. Hela asylindustrin slukar förövrigt ett gigantiskt antal miljarder varje år. Pengar som skulle kunna göra extremt mycket nytta inom välfärdens samtliga områden. Vi vet idag att svenska arbetare och deras anhöriga tillhör de stora förlorarna, en förlust som accentuerades när Socialdemokraterna höjde pensionsåldern och tvingade utslitna och utarbetade arbetare att jobba längre upp i åldrarna.

Samtidigt har LO utlovat 30 000 000 av medlemmarnas pengar för att hjälpa Socialdemokraterna att locka tillbaks, alternativ behålla, de arbetare som inte längre känner igen Sverige och sitt parti. Lycka till, säger jag.

Ledarsidorna

19 thoughts on “Har Löfven gjort bort sig?

  1. Dom flesta arbetare är inga arbetare utan dom är tjänstemän. På 90-talet skulle Sverige bli en kunskapsnation. Alla som hade 2-årig gymnasium skulle läsa in 1 år till och dermed kunna läsa på högskolan. Nästan inga inom byggsektorn kallar sig idag för arbetare. Nästan alla inom byggsektorn är tjänstemän (läst på högskolan).

  2. Ta bort frågetecknet och flytta har efter Löfven.

    Det har han gjort åtskilliga gånger under sin mandatperiod.

    Sveriges sämsta statsminister någonsin.

    ”Psykopaten” var bedrövlig, men Löfven är snäppet värre.

  3. Inte minst är det de svenska väljare som satt Lövet till makten tillsammans med det totalt katastrofala kappvändarpartiet MP med stöd av V det s.k f.d kommunispartiet som gjort bort sig, precis som alla andra väljare som fram till idag stött partierna i den övriga 7 klövern !

  4. Vindflöjelregeringen skulle aldrig tillkommit om Alliansen haft lite ruter i sig. De skulle bitit i det sura äpplet 2014 och med SD’s hjälp bildat en stark regering. Men ack och nej fel värdegrunds resonemanget vägde tyngre än viljan att få Sverige på rätt köl. Svenska politiker har till stor del allt för mycket omsorg om sig själv och sitt parti och glömmer att de är inröstade för att göra det bästa för nationen Sverige.

  5. Håkan Juholt avgick fast hans intelligens är mycket högre än byfånen,varför avgår inte byfånen? Mvh Adolf

    • Har faktiskt reviderat honom upp från botten map tidigare information, han verkar ju vara en av få sossar med ngt i huvudet, all heder åt honom, trots han (var/ är sosse)?

    • Därför att i det patetiska dårhuset Sverige ska numera bara vänstervridna byfånar, rövslickare hycklande och fega syltryggar styra överallt, ju större inkompetens desto högre upp på karriärstegen !
      Intelligenta med moral som kan få något radikalt och rejält gjort och skapa ordning och reda i samhället göre sig icke besvär.

    • Han har inte förstånd till det. Har man två hjärnceller som vägrar att samarbeta så förstår ni vad jag mena.

  6. Frågan är inte att byfånen till statsministern gjort bort sig utan när han inte gör bort sig,han gör bort sig hela tiden det räcker att han visar sig.Sossarna borde diskutera frågan internt för att dom kommer få under 5% vid nästa val.Regeringen är ingen regering det har jag tidigare på pekat det består en samling människor med väldigt lite eller ingen utbildning alls,det är inte största problemet dom har inte ens vanlig bondförnuft.Försvarsminister som inte ens gjort värnplikten,kulturminister som är någon typ av bollibumpa,som svamlar höger och vänster,inrikesminister som svamlar om saker som han har ungen aaaaning om,Margot hon skulle man skriva om flera sidor,hennes mörker är total.Ha det så bra trots allt er Adolf

    • Är det statsministern ni talar om eller är det Stefan Löven.
      Är det den sistnämnda så är det så att han är inte min statsminister i alla fall. Min senast statsminister avgick 1969 och hette Tage Erlander. Sedan dess har inte Sverige haft någon statsminister värd namnet.

  7. Han griper nu sista halmstrået för att krångla sig kvar vid makten. Att fria stenhårt till C o L. Då slår han in en kil hos borgarna. Men det kommer nya val och dom partier som samregerar med S störtdyker i nästa val. Mp just nu o tidigare C. S vill helst regera själva när den tiden är förbi så gör man allt för att ändå sitta kvar. HYCKLARE!

      • Eller Centerpartiet eller liberalerna eller moderaterna eller eller Miljöpartiet eller Fi eller det kommande muslimska partiet för den delen…

Kommentera