Helena Ekekihl (MP) går över till Sverigedemokraterna

INRIKES. Nämndsledamoten Helena Ekekihl lämnar Miljöpartiet för Sverigedemokraterna. Bakom hennes beslut ligger missnöje med Miljöpartiets allt svagare EU-motstånd.

Helena Ekekihl har en ganska lång historia inom Norrtäljes kommunpolitik. 1994 tog hon plats i kommunfullmäktige som representant för Miljöpartiet, och under den senaste mandatperioden har hon suttit i val- och förtroendemannanämnden. Den platsen kommer hon att lämna.

– Jag har varit med i Miljöpartiet väldigt länge, ända sedan Birger Schlaug var språkrör. Det är inte samma parti som det var då. Jag är emot EU och det var Miljöpartiet då också, men det är de inte längre. Då fanns inte så många alternativ. Jag har funderat fram och tillbaka och nu blev det så här, säger Helena Ekekihl.

Ändå kan ju steget från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna tyckas ganska stort?

– Det beror på hur man tänker. Jag vill inte kommentera det mer, säger Helena Ekekihl.

Från Norrtelje tidning…

Vi får se om Sverigedemokraterna har någon nytta av Helena. Nåväl, Pettersson ser att Miljöpartisterna är oförstående till damens avhopp. Jag är totalt oförstående till att någon kan vara Miljöpartist…

20 thoughts on “Helena Ekekihl (MP) går över till Sverigedemokraterna

  1. De flesta av komentarerna är negativa, och jag förstår, men tänk på Katerina Janouch och hennes utspel om ”brevbärare mot rasism”. Efter hennes ursäkt har jag ändrat åsikt om henne, och jag hoppas Helena Ekekihl kommer visa att hon menar allvar med att gå över till SD och kommer göra ett bra jobb. Nima Ali Pour var socialdemokrat som gick över till SD och jag har inte hört något negativt om det.

  2. SD Norrtälje, se upp! Man kan inte lita på en Miljöpartist. Hon kan vara en infiltratör. Tjugo år i MP och plötsligt före valet blir hon frälst? Jag tror inte på det.

    • Instämmer till fullo!! Förtroendevald i Miljöpartiet borde diskvalificera för att bli medlem i SD!!
      SD måste skärpa till sig och backa de ärliga krafter de har, de här personen är klart olämplig.

  3. Den här kvinnan kan inte skylla på att hon hamnade inom MP pga ungdomligt oförstånd.
    Har hon haft så förvrängd syn på hur saker och ting fungerar, att hon inte bara röstat på, utan även engagerat sig politiskt, tror jag att SD Norrtälje ska passa sig noga. Jag tror säkert att det finns sanna SD:are att tillgå inför nästa val

  4. SD är det enda sanna miljöpartiet. Kanske har hon insett det.

    Se hur det ser ut i ”utanförskapsområdena”…. vem är det som svinar ner?
    ”Vi har försökt tala med hyresgästerna, men det är kultur- och språksvårigheter…. ” Och utmed vägarna numera och hur de små orterna förstörs av migrationstokiga bestämmare i Stockholm. Och se hur landsbygden dödas av sosse-moderat-galna storstadshärskare.

    På punkt efter punkt visar SD att man sätter verklig miljö i fokus, alltså inte tramsfrågor och stureplansbryderier.

    Och att SVENSK miljö ska förbli svensk; inte förgiftas av globala profitsjuka magnater i fjärran länder.

  5. Alltid skönt med dessa övergångar, som visar på att SD är bästa alternativet, även logiskt sett för etablerade gamla PK-politiker. Om de IDS tänka efter ordentligt, vill säga. Vilket oftast de inte gör, utan fortsätter sitt dumspåneri och vurm för det vänsterristiska.

  6. Hon har jobbat i 20 år för att förstöra vårt land, går det verkligen att lita på henne?

    Då får hon göra en riktig avbön, jag litar aldrig på människa som tillhört MP – V eller S. Ja hela sjuklövern.

    SD bör vara väldigt försiktiga med vilka som ska få mandat att tillhöra SD.

  7. Om hon verkligen menar allvar inför nästa val med övergången så kanske SD skall gardera sig, med kontraktskrivning, om hon väljer att bli ”politisk vilde” och ändå gå mp`s vägar. Att hon får avgå!!!

    Sköter hon sig så får hon sitta kvar och då är hon välkommen!

Kommentera