Seglingsrekord slaktad


SEGLING. Inatt 01.45 GMT korsade den 34-årige fransmannen Francois Gabart och hans 98 fot långa maxitrimaran Macif mållinjen mellan Ushant och Lizard i Engelska kanalen. 

Det nya rekordet är otroliga 42 dagar, 16 timmar, 40 minuter och 35 sekunder.  Det är 6 dagar och 10 timmar snabbare än Thomas Coville ett år gamla rekord.

-Pettersson är imponerad, ensam jorden runt med segelbåt, knappt 43 dygn…

Titta lite på nedre filmen och fundera på hur man löser det praktiska, sova, toalett, mat i farter på 20-35 knop, (30-60 km/timme) i grov sjö…


One response to “Seglingsrekord slaktad

  • Lena L

    Jag såg reportaget i en nyhetssändning idag och visst är det imponerande. Trimaranen såg enorm ut, när den låg vid kajen, och kaptenen Francois G den ende ombord såg ut som en viking !

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: