Tre invandrare döms efter att ha rånat femton svenskar – löjliga straff

BROTTSLIGHET. Tre pojkar, två 17-åringar och en 16-åring, döms av Borås tingsrätt till sluten ungdomsvård efter att ha attackerat och rånat femton olika offer.

– Det är de här tre killarna som i olika konstellationer utfört gärningarna. Rånen har varit välplanerade och systematiska, sa kammaråklagare Carolyn Westeröd.

Det var under en månad i somras som de tre pojkarna i olika konstellationer genomförde en serie rån och rånförsök under vapenhot. Nästan samtliga brott har skett i Borås. Offren har blivit pistolhotade och förda till en undanskymd plats. Där blir de nedtvingade på knä och i flera fall trycks/slås pistolmynningen mot deras bakhuvuden. De tvingas att överföra pengar via sina mobiler och kontona töms via bankomater. Mobiler och pengar är det huvudsakliga
godset rånarna tar med sig.

Åklagaren säga att om förövarna varit vuxna hade straffet hamnat på mellan sju och åtta års fängelse. Men tingsrätten dömer pojkarna för medverkan i flera rån och på grund av deras låga ålder omvandlas straffet till sluten ungdomsvård på mellan ett och två år.

-Pettersson noterar efter att ha tittat i förundersökningsprotokollet att samtliga offer har svenska namn och att de tre dömda har invandrarbakgrund. Det förefaller dock inte som Borås Tidning eller åklagaren tycker det är märkligt.

En undersökning om hatbrott och rasism vore på sin plats, men det verkar som svenskar aldrig kan utsättas för sådant…

Borås Tingsrätt Mål B 2335-17

14 thoughts on “Tre invandrare döms efter att ha rånat femton svenskar – löjliga straff

  1. Bara att de bär på vapen, skall straffas med utvisning. Det verkar, som att rättsliga instanserna i Sverige har ruttnat ned. Såna rättshaverier brukar sluta med militärkupper i länder med normala militärstyrkor. Men Sverige har ju varken polis eller militär, som skulle ha förmåga att rädda Sverige tror jag. Det känns,som om Sverige dras ned för varje dag i rättsrötan.

  2. 7 år straff är 7 år. Om staten bara tar hand om de i 1 eller 2 år ligger resten av straffet i folkets händerna.

  3. O dag finns det en del politiker, som talar om höja straffskalan. Man kan fråga sig varför, då domstolarna sällan eller aldrig utnyttjar den övre delen av nuvarande skala. Och när det gäller blattar är det ju uppenbart att de har rabattkort gällande i våra domstolar.

  4. Brottslingar skall ha kännbara straff och vara till varnagel för andra.
    Om man delar ut kännbara straff så tänker nog en bankrånare att ”är det verkligen värt 40 år i fängelse för att råna banken på hundratusen”.

  5. Jag håller med Kurt. Minst 20 års fängelse utan chans till benådning och utan besök eller permission för väpnat rån.
    Felet med Sveriges kriminalitet är att i Sverige kan du begå vilket brott som helst utan att få något straff för det, du får bara max några år på hotell med fri mat och fritt uppehälle.
    Nej lägg på tio år på hela straffskalan och inför livstids fängelse samt ge fan i att halvera straffen. Det finns kriminella som begår brott och väntar på polisen och anmäler sig bara för att få bo på fängelser över vintern.

  6. Sverige kallas för flathetens land av en orsak….! Det ska vara mycket hårda straff för rån och då vapen är inblandade dubbla straff!! Utvisning obligatorisk utan pardon. Minst 10 års fängelse för personrån, 20 år om de använder kniv eller pistol.
    SOCIALDEMOKRATERNA välkomnar massinvandring, Afghanistan tömmer sina fängelser och skickar dem till Sverige!

  7. Utvisning av dom plus hela deras familj vore det mest lämpliga. Det handlar om att statuera exempel tydligt som fan. Ett brott mot en svensk är ett brott mot hela Sverige.

  8. Sluten ungdomsvård ? Vilka goa signaler de kriminellas paradis Sverige skickar ut till dessa unga samhällsparasiter som vid denna ålder redan är fullblodsbrottslingar !
    Inte konstigt att dagens vidriga ligister hånskrattar åt världens absolut mest patetiska rättsväsende.

  9. Detta straff kommer inte att hjälpa utan dom kommer att fortsätta med rån och våld mot oss Svenskar . Man får hoppas att dom går på fel person nästa gång för fler beväpnar sig i Sverige för att gå säker på gator och torg.
    Polisen kan man inte räkna med längre.

  10. Utvisning till Tjottahejti rekommenderas starkt. Dylika svin hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

    • Sluten ungdomsvård ? Vilka goa signaler de kriminellas paradis Sverige skickar ut till dessa unga samhällsparasiter som vid denna ålder redan är fullblodsbrottslingar !
      Inte konstigt att dagens vidriga ligister hånskrattar åt världens absolut mest patetiska rättsväsende.

    • Utvisning ?
      Nej, i December 2017 borde väl alla veta att Sverige importerar och inte utvisar brottslingar.

Kommentera