Körde en meter – döms för rattfylleri

BROTTSLIGHET. En man som körde sin bil en meter döms för rattfylleri, rapporterar P4 Sjuhärad. Mannen befann sig på en campingplats i Skaraborg. Hans bil stod i vägen för ett annat fordon.

Han erbjöd sig att flytta på den, trots att han druckit alkohol. Två ordningsvakter bevittnade händelsen. En nykterhetskontroll visade att mannen hade tillräckligt hög alkoholkoncentration i utandningsluften för att bli fälld.

Mannen får betala 100 dagsböter à 310 kronor i böter. Totalt ska mannen alltså betala 31.000 kronor.

-Pettersson undrar lite över polisen och rättsväsendets prioriteringar. Våldtäkter och grov våldsbrottslighet hinns inte med men…

15 thoughts on “Körde en meter – döms för rattfylleri

  1. Han var naturligtvis varken muslim eller yrkeskriminell.

    Min osvikliga beundran av våra ”hjältar”, poliserna börjar svikta.

    Har regeringens islamisering trängt in i poliskåren också?

    Känner du dig trygg i Sverige?
    Jag är rädd!

  2. Vilka tufffingar som vanligt emot oss svenskar
    Starkt jobbat Kling & Klang
    Dags gå vidare då nu med ”ensam” kommande ”baaaarn”.??

  3. Känns tryggt att veta, att den svenska lagens långa arm når överallt.
    Men kanske finns det större brott att ta sig an för polis och domstolar.

  4. Det kostar att vara en halvfet, skötsam, äldre svensk man….En hel meter på fyllan MEN då var polisen vaken men aldrig annars!

  5. Var det inte polisen i Skåne som för några år sen var på en golfbana och kollade nykterheten på dom som framförde golfbilar? I Sverige får du inte heller klippa din egen gräsmatta med en åkgräsklippare om du tagit ett par öl.

  6. 31000. Det blir en krona per ensamkommande. En krona är vad 30 sekunder kostar om ett dygn kostar ca 2900 kr/ person.
    Många bäckar små.

    Det räcker inte ens till att de ska hinna kamma sig.

  7. Den makten har, den svärdet bär. Sunt förnuft det är det som saknas hos allt för många nu för tiden. 31000:- för att vara hygglig, jo en tackar.

  8. Sverige, landet där precis allt sunt förnuft är som bortblåst!
    Där den ena idiotin avlöser den andra.
    Janne

  9. Pengar till statskassan och ännu ett brott uppklarat. Våran poliskår levererar och vi kan känna oss trygga. troligtvis en svenne som börjat semestern och försökte vara hjälpsam. Man straffas för hjälpsamhet i dag.
    Angivarna luras bakom buskarna. På en camping, kanske därtill inhägnad, är nog faran att flytta bilen ett par meter inte direkt överhängande. kan man bli friad om man skyndar sig att dricka innan blåsning, liksom har jag för mig, en gammal mp gubbe gjorde, då känns det här väldigt ruttet.

  10. Kan hända att man med så höga böter skulle tjäna på att få bötesbeloppet omsatt till fängelse , låt säga en månad det vore en bra dagsförtjänst fri mat och tusen spänn om dagen skattefritt . Sedan kan man ju tycka att ordningsvakterna kunde ha tittat bort för brottet var ju inte så pass allvarligt ,men det kanske var en hämnd för någonting som föraren hade gjort sig skyldig till som han nu fick sota för , man vet aldrig hela sanningen .

  11. Det käns bra att vi har en så nitisk polis i Sverige tänk om man kunde klara upp alla våldtäkter också ……….

  12. Finns ingen gräns för dumheterna. Tur att man har så här allvarliga brott att döma. Mord våldtäkter rån m m är ju nedprioriterat.

  13. Onekligen en uppvisning i principrytteriets ädla konst, vilken rimmar aningen illa vid betänkandet av de trafikfarliga chaufförer som hålls bakom ratten, med ordningsmaktens goda minne.
    Ännu ett exempel på en gärnings straffbarhet grundad på etnicitet!
    Andreas.

Kommentera