Bochum – Det judiska samfundet varnar medlemmarna för att bära kippan offentligt.

Bochums judiska samfund har varnat sina medlemmar för att bära kippan eller andra judiska symboler offentligt. Anledningen är tidigare antisemitiska attacker, begångna i första hand av invandrare från Turkiet eller arabiska länder, rapporterar ”die Jüdische Allgemeine”. Enligt tidningen är det också vanligt att många judar i andra tyska städer gömmer sin judiskhet av rädsla för att bli attackerade.

Tidigare hade det judiska samfundet Duisburg-Mülheim-Oberhausen redan beslutat att inte genomföra sitt årliga Chanukka firande på synagog torget i Mülheim på grund av säkerhetsskäl. ”Vi känner i första hand sorg, för Chanukka är dock glädjens fest”, citerade ”die Bild-Zeitung“, kommunstyrelsens chef Alexander Drehmann.

Jude är ett skällord

Man har strykit alla arrangemang som sker under den öppna himlen. ”I Duisburg, i stället för att vara framför stadsteatern, går vi till vårt möteshus med säkra ingångskontroller.” Det har uttalats varningar. ”Det är en oangenäm känsla, verkligen en låg punkt i vår efterkrigs historia.”

Borgmästaren Ulrich Holten (SPD) yttrar sig på samma sätt: ”Det är otroligt att jag efter 1933 till 1945 måste uppleva att en offentlig judisk samling inte kan ske mer p.g.a. säkerhetsskäl.”

Ledaren för den regionala föreningen för de judiska samfunden i Nordrhein ser en ny dimension i judehatet. ”Jag brukade tidigare erhålla hat-mails, precis som idag. Skillnaden är emellertid att tidigare strävade avsändarna efter att förbli anonyma men nu skriver folk ohämmat under med sitt fulla riktiga namn. Tydligen känner de att de är talesmän för en majoritet, vilket gör en eftertänksam ”På skolgården har jude igen blivit till ett skällsord“.

Orginalartikeln (på tyska):

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2017/juedische-gemeinde-warnt-mitglieder-vor-kippa-in-der-oeffentlichkeit/

Min kommentar:

Det är länge sedan en jude i Sverige tordes bära kippan i det offentliga.

Kristna symboler, svenska flaggan etc. avlägsnas och det publika rummet fylls av mohammedaner och muslimska symboler och ljud (böneutrop etc.).

5 thoughts on “Bochum – Det judiska samfundet varnar medlemmarna för att bära kippan offentligt.

  1. Vårt Sverige finns snart inte mer!
    Vårt fosterland finns snart inte mer!
    Rumporna i luften på torget i Borås (?) var en maktdemonstration.
    Synd att Sverige inte har varken försvar eller polismakt.
    SÄPO skulle ha varit ett skydd – om SÄPO funnits kvar!

    Om jag minns rätt så fanns det ett system någongång runt 1940 för att sanera i populationen.
    Tyvärr praktiserades systemet på fel folkgrupp då.

  2. Det tycks vara regeringens höga syfte att packa in så många muslimer i Sverige, så att antisemitismen skenar. Det kan vara i symbios med de överdrivet stora Palestinska biståndet. Regeringen verkar vilja flytta mellanösternkonflikterna till Sverige. Jag kan inte acceptera den ensidiga politiken u.p.a. Det är irriterande lång tid till nästa val.

  3. I Sverige är de etniska svenskarna ~ lika mycket i fokus för angrepp som judar.
    En etnisk svensk som bär en liten svensk flagga på ärmen riskerar att bli mördad likt en jude som bär kippan.

      • Flaggor som redan nu kan bäras i Sverige utan risk:
        – IS flaggan
        – den palestinensiska
        – den turkiska

        Flaggor som inte längre kan bäras i Sverige utan risk:
        – alla västerländska flaggor
        – den judiska

Kommentera