Jerusalem är Israels huvudstad

JERUSALEM. Det är drygt 50 år sedan Jerusalem befriades från jordansk ockupation. Jerusalem är också det moderna Israels självklara huvudstad.

Jerusalem är en symbol för så mycket och för så många, inte bara för judar utan även för kristna och för stora delar av världen. Staden är över 3 000 år gammal och är en stad, inte två. Att tala om två Jerusalem, östra och västra, är lika dumt som att Berlin var delat i några decennier.

Det är bara när Israel styr över Jerusalem som staden är enad och öppen för alla, och judar, kristna och muslimer har tillgång till sina heliga platser.

När Jordanien ockuperade Jerusalem 1948–1967 fördrevs judarna därifrån, deras egendom beslagtogs och samtliga 58 synagogor förstördes i de ockuperade delarna av staden. Judiska gravar på Oljeberget förstördes och gravstenarna användes till vägar och trottoarer. Araberna visade inte på något sätt att Jerusalem var viktigt.

Sveriges syn på Jerusalem är skrämmande. FN Unesco har antagit flera resolutioner som försöker ta ifrån det judiska folket och staten Israel kopplingen till Jerusalem. Sverige har röstat för dessa. I maj erkändes att Jerusalems gamla stad är central både för judar, kristna och muslimer, men samtidigt fråntogs Israel någon som helst rätt till staden.

Sverige röstade för resolutionen, som enda europeiska stat. Sverige förenade sig med stater som Iran, Libanon, Qatar, Sudan, Egypten, Algeriet och Marocko, medan länder som Tyskland, USA, Grekland, Italien, Spanien och Frankrike röstade mer klokt.

Sveriges politiska linje är skrämmande, vi ställer oss på diktaturers sida mot demokratins.

Steget efter har ritat bilden

Om man är positiv och tror att Sveriges regering vill väl och vill vara neutral mellan palestinier och israeler hur förklarar man då att Sveriges honorära generalkonsulat i Jerusalem i praktiken fungerar som Sveriges representation – närmast som en ambassad – i Palestina?

Ramallah är palestiniernas huvudstad. Det vet utrikesminister Wallström naturligtvis men hon har svensk representation i Jerusalem. Hur opartiskt är det? Med samma logik borde Sveriges ambassad flytta från Tel Aviv till Jerusalem.

-Pettersson har noterat att PK-etablissemanget över stora delar av världen är förbannade på USA:s president Donald Trump för att han lovat att flytta USA:s ambassad till Jerusalem.

Jag hörde inga protester från Margot eller någon annan när herrarna Bush och Obama lovade samma sak. Obama sade dessutom att Jerusalem ska vara odelat…

12 thoughts on “Jerusalem är Israels huvudstad

  1. När USA flyttar ambassaden till Jerusalem godkänner de staden som Israels huvudstad och den här två stats lösningen som bland annat Sverige framfört med att erkänna Palestina är död och begraven.
    USA stödjer ingen två stat lösning med erkännande att Jerusalem är Israels huvudstad.
    Ryssland tycks vara på samma linje som USA i den här frågan, därför finns inget stöd för någon två stat lösning.
    Sverige hade totalt fel med att erkänna Palestina, som inte existerar och kommer inte att existera heller.

  2. Israel en demokrati, till synes den enda i Middle East, bör äga rätt till att utropa vilken stad som helst till sin huvudstad. Att araberna, läs muslimerna, ska ha någon som helst rätt till Jerusalem finner jag långsökt eftersom sekten bildades först i slutet av 500 talet. Judarna har runt 4000 år bakom sig och Jerusalem som stad över 2500 år. Allt som varit borgar för att Judarna och Israel har all rätt till Jerusalem som sin huvudstad.
    Margot, den trångsynta, borde tala om för Palestinierna att insisterar de på en intifada mot Israel så ryker bidragen.

  3. När Obama var president slapp vi sånt här skit. Trump ställer bara till problem. Hoppas ändå att alla sansar sig. När fru Obama tar makten blir allt bra igen.

      • Det är Ryssland och Iran som fick slut på kriget i Syrien, USA stödde IS och andra terrorister för ett regimskifte.
        Ryssland och Iran med Hezbollahn stödde den syriska militären SAA, som vann kriget.

  4. Löfven, Wallström m.fl. ”politiker” samt massor av andra tillsatta i olika myndigheter fortsätter att förstöra Sverige alltmer. Dessutom skämmer de ut landet internationellt!
    Så Väck med valet 2018 och kräv DIREKTDEMOKRATI! Det fungerar ju i Schweiz.

Kommentera