”Wallströms ensidighet är skadlig för Sverige”

UTRIKES. Utrikesminister Margot Wallström (S) är tydligt partisk i Israel–Palestina-konflikten, vilket skadar svensk utrikespolitik. Det skriver kristdemokraterna Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Sofia Damm på SvD Debatt.

När Donald Trump i går meddelade att USA kommer att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad reagerade Wallström med att kalla det en ”katastrof”. Hennes tidigare uttalanden om Israel har lett till att hon inte är välkommen att göra officiella besök i landet.

”Att Sveriges utrikesminister inte är någon diplomat i Israel-Palestinakonflikten, utan snarare debattör för den ena sidan, är djupt problematiskt”, skriver debattörerna.

-Pettersson menar att Margot Wallströms problem är att damen tror att hon är Olof Palme, men inte ens Palme var det Palme trodde…

Den här är svår Margot: Vi reser mot Mellanösterns enda demokrati. Landet har religionsfrihet, är HBTQ-vänligt och står värd för ett gigantiskt pridetåg varje sommar…

14 thoughts on “”Wallströms ensidighet är skadlig för Sverige”

  1. Margot Wallström är en debattör när det gäller Palestina – Israel konflikten, och hon kan ses som okunnig i ämnet.
    När FN uttalade 1947 att en palestinsk stat och en judisk stat skulle skapas på området som då kallades för Palestina, körde judarna ut ca 800.000 araber för att ge plats för judiska emigranter.
    Judarna hade inga planer på att det skulle bildas någon palestinsk stat och staten Israel utropades 1948 och godkändes av FN som en suverän stat.
    Det fanns planer att Västbanken skulle ockuperas redan 1948 men Jordanien tog hand om Västbanken och öst Jerusalem tills 1967, när Israel ockuperade Västbanken och öst Jerusalem vid 6 dagars kriget.
    Sedan har det kommit medlare som haft som mål att skapa en Palestinsk stat, sannolikt av det som är Västbanken, som är en omöjlighet landet är för litet för två stater, det är fakta.
    Israel måste ha säkra gränser som blir helt omöjligt med en palestinsk stat på området, som sannolikt också skulle bli fientlig mot Israel.
    Israel kommer aldrig att acceptera någon Palestinsk stat och därför blir det aldrig någon sådan, sedan skulle USA lägga in veto mot något sådant.
    Nu flyttar USA ambassaden till Jerusalem som visar att USA har avslutat alla planer på en två stat lösning, kan ses som avskrivet från USA:s sida.
    Det finns endast en lösning på Palestina- Israel konflikten och det är att det blir ett land för både Palestinier och Israeler.
    Det enda som Margot Wallström och hennes anhängare kan göra är att inse de har haft helt fel med att erkänna Palestina, som är totalt meningslöst.
    Om konflikten mellan Palestina – Israel hade varit enkel att lösa skulle lösningen ha skett för länge sedan, och inte pågått i 70 år som nu har skett.

    • Rättelse: båda figurerna är bindgalna och hemskt olyckliga – se bara på deras ansiktsuttryck, man blir gråtfärdig, det är nästan synd om syndarna …..

  2. Nu när genusvetenskapen hunnit så långt och ligger i forskningsfronten finns det goda förutsättningar att snabbt och enkelt få bukt med det utbreda invandrarvåldet.
    Genom att dra fördel av genusvetenskapens senaste landvinningar är vi alla säkra samtidigt som invandrarna kan få ett bra liv.

    • PS. Genusvetenskapliga institutionen erbjuder två kandidatprogram, ett ges i Lund och ett i både Helsingborg och Lund.

    • Jag glömde att säga: Om genusvetenskapsmännen interagerar med integrationspedagoger, tolkar, komiker och programledare kan vi nå omedelbara resultat. Här ser vi ett tydligt exempel på kraftiga synergieffekter.
      1 + 1 = 3.

Kommentera