49-årig bosniers spritlangande påverkade Systembolagets försäljningssiffror


BROTTSLIGHET. En 49-årig mans privat alkoholförsäljning av smuggelsprit var så omfattande att den påverkade Systembolagets försäljningssiffror i Landskrona. Nu döms mannen till fängelse i tre år och sex månader. 

Den 49-årige mannen greps första gången 2013 efter att polisen gjort ett tillslag mot två garage i Landskrona, skriver Lokaltidningen. I garagen hittades stora mängder smuggelsprit som beslagtogs av polisen.

49-åringen hölls häktad i en månad men sattes sedan på fri fot – då lämnade han landet och en europeisk arresteringsorder utfärdades. Mannen greps i Bosnien den 3 mars i år och utlämnades sedan till Sverige.

Enligt åklagaren har mannen smugglat, eller fått andra att smuggla åt honom, totalt 23.000 liter sprit vid minst 276 olika smuggelresor till Danmark och Tyskland. Brotten ska ha ägt rum mellan april 2011 och maj 2013. Enligt polisen påverkade den massiva spritlangningen Systembolagets försäljningssiffror i Landskrona.

Medan 49-åringen var på fri fot dömdes andra personer för brott som kopplades till försäljningen av den insmugglade spriten. På tisdagen dömdes även 49-åringen.

Han ska betala drygt en miljon kronor till staten för utebliven alkoholskatt och döms till fängelse i tre år och sex månader för grov smuggling och olovlig försäljning av alkohol.

Mannen nekar till brotten och hävdar att spriten förts in i Sverige för privat bruk.

-Pettersson tror mannan är oskyldig. 23.000 liter på drygt två år är inte mer än 30 liter brännvin om dagen och det är ungefär vad en normal karl behöver…

Läs gärna om det som gör alkoholsmuggling lönsamt…Skatt på skatten gör 91 % i total skatt!


18 responses to “49-årig bosniers spritlangande påverkade Systembolagets försäljningssiffror

 • Joy

  Tre år! Han skulle begått en grov våldtäkt, kortare tid i fängelse, om ens det!

  Gilla

 • Mimi N.

  Tänk att man skulle kunna skona samhälle från mycket huvudbry om bara staten fråntas vin- och spritmonopolet. Ställ varan på matvaruhusens, mataffärernas och kioskernas hyllor, låt människorna dränka sina joys and sorrows in alkohol. Det blir missbruk i början, men sedan normaliseras det. Var inte så f*n försiktiga, låt människorna dricka sig under bordet. Då kan de rättfärdiga sin handlingsförlamning.

  Gilla

  • Mimi N.

   Best.form ‘samhället’ ska stå, naturligtvis.

   Gilla

  • tt77

   Tämligen märkligt att en helsingörsbo klarar sig undan alkoholmissbruk trots att vin och sprit finns i matbutiken medan detsamma är omöjligt för en helsingborgsbo…

   I slutändan handlar monopolet väl mest om att Systembolaget är en kassako för staten.

   Gilla

  • Mimi N.

   Har du tummar på föterna ? Du bör ha det för snart börjar handtummarna vissna och falla ner som en blommas kronblad, utav att ha ansträngt dig så hårt … en bildlig jämförelsen, inget mer.

   Gilla

 • Stk

  Hur många är det över huvudtaget som köper sin sprit på Systemet i Landskrona? Vägen till Danmark är inte lång.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Det sägs att det var en väldigt blöt personalfest på Polisen i Skåne…

  skämt åsido…. SVT i Malme var inte sämre härom året. När de skulle ha personalfest, ja vad gör ett statligt bolag då? Köper dyrt på Systemet? Sällan, töser och pågar… man gör som alla andra skåningar. Man kör till Tysklands gränshandel.

  —–
  När SVT i Malmö 2008 skulle ha personalfest skickades en anställd till Tyskland för att köpa sprit. Den anställde tog tjänstebilen med SVTs logo på, reste de 20 milen till Puttgarden på betald arbetstid och köpte ut 18 flaskor sprit, 90 flaskor vin och 200 flaskor starköl. Notan stod svenska folket för. ”Blir billigare än att köpa på systemet”.

  Spriten såldes sedan till självkostnadspris på personalfesten. Utan serveringstillstånd…. Utan moms och spritskatt.

  Sen åtalades personalchefen och fem andra högt uppsatta SVT-chefer för smuggelbrott. Aja baja

  – Med tanke på mängderna kan straffvärdet motsvara en månads fängelse, sa chefsåklagare Mats Svensson.

  ”Alkoholpolicyn har inte följts”

  Informationschefen på SVT i Malmö, Sofie Rolf, viftade bort det från Public Service och menade att ”det här inte är något åtal som gäller Sveriges Television”.

  – Det är sex individer som åtalats.

  Trots att alkon betalats av SVT. Och att SVTs ansvariga har attesterat såväl reseräkningar som spritinköp.

  – Ja ja, viftar Sofie vidare, men åtalet är inte väckt mot SVT.

  Hyckleri är väl det adekvata uttrycket för SVT parallella moralpinnar. Hårt arbetande företagare är enl. media egoistiska samhällssvikare när de bara betalar 70% av sin lön i skatt…

  Kan f ö reomendera Calles i Burg på Fehmarn.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Denna spritlangare är snart ute igen från Kriminalvårdens vilohem, när ev häktningstid räknads bort och belöningen för s.k gott uppförande i form av frigivning efter 2/3 av strafftiden träder i kraft !
  Sedan är det bara att börja langa sprit igen i de kriminellas paradis Sverige.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Tänk att det är så mycket värre att lura staten på skatt än att våldta och skjuta på befolkningen

  Gilla

 • Elsa

  Hade de inte varit bättre om Sverige inte hade begärt honom utlämnad och han fick stanna i Bosnien.
  Då hade vi sluppit betala hans fängelsevistelse.
  Men i Sverige slänger regeringen våra skattepengar åt alla håll.
  Vi behöver inte honom i Sverige, han tillför ingenting.

  Gilla

 • Bob

  Systemet är inte en butik som andra.Dom vill sälja så LITE som möjligt. Brular det låta i ”reklamen” i från dom. Isf kan det här inte vara sååå jobbigt för Systemet väl? Sälja så lite som möjligt rimmar iaf bra på ”så mycket konkurens som möjligt”!!!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Hahaha!
  Formidabel slutreplik, Pettersson!
  😃👍

  Gilla

 • Sara från Skåne

  var det inte Morgan Johansson som i Malmö skyllde brottsligheten på….. Malmöborna som köper en billig Döner-kebap….. så den välgörande bosniern som förser fattiga skåningar med billig dricka borde alltså gå fri, eftersom det är… – köparna !! – som är kriminella.

  Gilla

 • heraldikern

  3 år och 6 månader för spritsmuggling? Det stora brott man då begår är skattebrott mot staten! Om man iställer våldtar och misshandlar en tonåring nära nog till döds så att hon får framtida men, så får man tillnärmelsevis inte så hårt straff! I varje fall är det väldigt sällsynt!

  Gilla

 • gamgubben

  En Bosnier, förmodligen muslim de får inte dricka sprit det är haram för en muslim.

  Gilla

  • Argus

   Fast de måste tvätta fötterna fem gånger om dagen. Tvätta fötterna i finsprit och få en angenäm bouquet på köpet, det är grejer det. 😉

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: