”Öppnar helvetets portar”

JERUSALEM. Reaktionerna strömmar in på beskedet om att Donald Trump och USA erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. Frankrikes president Emmanuel Macron säger att beslutet är ”beklagligt” och FN:s generalsekreterare António Guterres säger att Jerusalems status måste lösas i förhandlingar mellan Israel och Palestina.

Palestinska befrielseorganisationen PLO säger att beskedet är en dödsstöt för tvåstatslösningen. Den terrorklassade palestinska organisationen Hamas säger i ett uttalande att Trump har öppnat ”portarna till helvetet”. Enligt Turkiet är agerande ”oansvarigt” och ”olagligt”.

Israels premiärminister Bejamin Netanyahu var snabbast med att kommentera beskedet och hyllade Trump som ”hjälte”. Han hävdar att beslutet är ett steg i riktning mot fred.

Sveriges regering beklagar djupt USA:s besked om att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Det meddelar utrikesminister Margot Wallström (S) i ett uttalande. ”Uttalandet riskerar att leda till starka reaktioner och ökad instabilitet i en redan orolig region, samt till långvariga strategiska konsekvenser för världsfreden.”

-Pettersson tycker det är märkligt att araberna påstår att det är dödsstöten för fredsförhandlingarna som de aldrig accepterat eller tagit på allvar.

1995 fattade USA:s kongress ett beslut om att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem och därmed i parktiken erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Trump verkställer det beslutet.

Jag vill påminna om att östra Jerusalem tillhörde araberna innan 1967 års krig liksom Västbanken tillhörde Jordanien, Gaza Egypten och Golanhöjderna Syrien. Hade muslimerna nöjd sig med det hade allt varit bra men de envisas med att försöka kasta alla judar i Medelhavet och utplåna hela Israel som det står i deras stadgar.

Filmen från maj 1967, bara dagar innan kriget började den 5 juni 1967 och araberna förlorade trots en enorm överlägsenhet.

19 thoughts on “”Öppnar helvetets portar”

  1. Detta uttalande från D. Trump är naturligvis bara ett spel för galleriet ett vallöfte för att blidka sina väljare och någon amerikansk ambassad kommer heller inte att installeras i Jerusalem det är en alldeles för dyr och komplicerad process !
    Däremot kommer det tyvärr att skapa oro och våld.

    • Jag håller med dig.
      Men här gäller regeln att man ska gilla Trump vad han än gör.
      Men kanske går gränsen vid att han genom sitt odiplomatiska sätt bidrar till att det startas ett kärnvapenkrig.

  2. Eftersom USA har erkänt Jerusalem som Israels huvudstad genom att flytta sin ambassad dit kommer det inte bli någon två stats lösning, utan det är en stat för både palestinier och judar som gäller.
    Nästa steg kommer att bli en annektering av Västbanken.
    En stat för både palestinier och judar är den enda lösningen på den här konflikten som pågått i 70 år.
    Blondinen har gjort fel bedömning i den här konflikten, som hon borde inse.
    Till Israel kan hon endast åka som turist men ingenting annat.

    Alla de här medlarna som blandat sig i den här konflikten har alltid kommit med förslaget om två stater, men det har endast blivit en rundgång med tomma ord, därför något sådant med två stater går inte att genomföra.

    • Men araberna vill ju inte ha en två-stats lösning. Dom vill ha allt eller inget. För, kom i håg att det är PLO som vägrar komma till förhandlingsbordet.

  3. Jag är inte intresserad av Israel eller D Trump. Jag är mest orolig för Sverige, jag vill att det skall vara trygg välordnad som vi hade förut.Allt jag vill .Enkelt smärtfritt. MVH Adolf

    • Inte ska någon svensk känna oro, en majoritet av väljarna litar ju på en 7 klöver och en regering bestående av bland annat Lövet, M.Wallström och Fridolin som stöds av V ett s.k fd kommunistparti med kramgoa Sjöstedt i spetsen !!!!!

  4. Någon uttryckte att Trump är som en elefant i en porslinsbutik och det håller jag med om.
    Han har kanske blivit bättre kompis till Bejamin Netanyahu men för övrigt kommer inget bra ur detta.

    • Det visar sig vad resultatet blir av D.Trumps uttalande men alla svenskar oavsett man tycker kommer nog på sikt att drabbas, om lågan flammar upp i Mellanöstern då kommer som alla vet nya flyttlass att styras mot Sverige !

      • Men, Sverige erkände ju fantasilandet Palestina. En stat som aldrig funnits,

  5. Bästa Thrump gjort hitintills.
    Något för den stöddiga Margot att lära av.
    Att Thrump visar vägen med att det finns alternativ till allt kryperi för islamisterna.

  6. Det spelar ingen roll vad huvudstaden heter.
    Margot Wallström erkände Palestina hur smart va det ?
    Terroriststaten nr 1 som svenska vänsterregeringar gullat
    Med i årtionden.
    Det kommer aldrig bli fred där, oavsett vad huvudstaden heter.
    Totalt hopplösa människor allihopa.
    Orkar inte höra nått mer tjat om Palestina / Israel längre.
    Låt dom slåss till dom tröttnar.
    Vi har nog snart samma bekymmer här i Sverige om nuvarande
    Politiker får släppa in folk hur som helst utan någon koll alls.
    Sten Anderssons hånglande med Yassar Arafat hjälpte inte mycket.
    Dom gubbarna pussades i många år, den enda som tjänade på
    Det var Arafat som fick 1 miljon per puss av sten Andersson av
    Våra skattepengar.
    Palme & co sket bort mycket pengar där i tron att dom var duktiga.
    Duktiga var dom inte. Dom var helt korkade som vanligt.
    Och många fler med dom har gått i samma fälla.

    • Så här skrev jag till Wolfgang Hansson på Aftonbladet idag eftersom han kom med ett korkat inlägg som vanligt.

      Hej! Äntligen har USA en riktig president. Om araberna börjar bråka så kan väl inte det vara Trumps fel? Ligger inte Jerusalem i Israel? Då gör dom vad dom vill med den staden. Varför? Om det nu är en helig stad för tre religioner är man inte rädd för att kristna ska ställa till ett helvete? Ni påstår dagligen att islam är en fredens religion. Om Israel skulle säga att dom tycker inte om att Stockholm är Sveriges huvudstad utan dom vill att den ska flyttas till Sundsvall, vad skulle ni säga om det. Jo ni hade sagt att det har inte Israel med att göra .Så är det i detta fall också. Om araberna ställer till ett helvete så är det dom ni ska anklaga. Ni fega stackare. Trump har ryggrad och han är inte en syltrygg som dom flesta andra är. Om inreseförbudet som Trump har fått igenom kan ju också sägas att det är omkring 15 arabländer som har inreseförbud för israeler. Då håller ni käften. Ni pratar så fint om antisemitismen. Det här är judehat av största kaliber bara för att gå araber till mötes.

Kommentera