Muslimska terrorister planerade mörda Storbritanniens premiärminister Theresa May

ISLAM. Brittiska anti-terrorstyrkor har avvärjt en komplott att mörda Storbritanniens premiärminister Theresa May. Terrorister planerade att spränga sig in på 10 Downing Street i London med hemmagjorda bomber. Därefter skulle de döda May med knivarna eller självmordsvästarna de skulle ha på sig.

Komplotten kunde avvärjas genom en gemensam operation av Scotland Yard, MI5 och den lokala polisen rapporterar Daily Mail. De gripna är Naa’imur Zakariyah Rahman, 20, boende i norra London och Mohammed Aqib Imran, 21, från sydöstra Birmingham.

Utredarna tror att de misstänkta terroristerna skulle maskera bomben som en väska, detonera den och försöka mörda premiärministern i kaoset som skulle uppstå.

Enligt anti-terrorchefer är det det nionde planerade terrorangreppet som har avvärjts sedan mars. Hundratals misstänkta terrorister är fortfarande under bevakning. Totalt har 22 planerade terrorattacker avvärjts under de senaste fyra åren.

36 personer har dött i terrordåd i Storbritannien det senaste året.

MI5-chefen Andrew Parker säger att terrorhotet mot landet är större än något annat han varit med om under sin 34-åriga karriär.

En talesperson för premiärminister Theresa May tackade Parker och MI5 för deras ”outtröttliga arbete” och sade att fyra av de fem terrorangreppen som utförts i Storbritannien det senaste året var länkat till islamistisk terrorism.

7 thoughts on “Muslimska terrorister planerade mörda Storbritanniens premiärminister Theresa May

  1. Vet inte Theresa M hur det ser ut i UK och har gjort så i många decennier?
    Är makten så förblindande ?

  2. Säkert bara fyra av fem terrorangreppen länkade till islamistisk terrorism ? Skulle tro på sex av fem …..

  3. Man undrar om det kommer ändra invandrings och/eller integrationspolitiken nu när man till och med planerar avrätta regeringsmedlemmar? Eller regeringarna tycker det är bra som det är?

  4. GB har väl länge bäddat för situationen under sin tid i EU inte minst. Sverige, tycker jag går i deras fotspår och risken ökar att säkerhetsstyrkorna blir överbelastade så de inte hinner släcka alla pyrande dårhärdar.

  5. Ja plockar man in skit och sätter en muslimsk borgmästare i London så är väl det här att vänta sig

Kommentera