Trumps inreseförbud godkänt av USA:s högsta domstol

UTRIKES. Trumps inreseförbud har godkänts av USA:s högsta domstol. Det tillåter Trump att hindra befolkningen i sex muslimska länder från att resa in i landet. Oavsett om enskilda individer har band till USA. Trumps motivering är nationell säkerhet. 

Länderna som omfattas av inreseförbudet är Tchad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien och Jemen.

Högsta domstolen gav klartecken för att införa inreseförbudet, medan domstolsprövningarna av åtgärden ännu pågår i lägre domstolar. Tidigare hinder nu bortplockade Domstolen lyfter bort de två hinder som lägre instanser infört och som delvis har blockerat införandet av inreseförbudet.

Tidigare när frågan om inreseförbud har hanterats i lägre instanser har man kommit fram till att det inte är tillåtet att förbjuda människor med ”äkta” band till någon i USA från att resa in i landet. Det har tidigare omfattat exempelvis nära släktingar så som mor- och farföräldrar, syskon och kusiner.

Högsta domstolen tillåter nu inreseförbudet att implementeras med full effekt. Det innebär också att inreseförbudet inkluderar människor från Nordkorea och vissa myndighetspersoner från Venezuela.

-Pettersson tycker det är självklart att varje land ska bestämma vilka som ska tillåtas resa in i landet och undrar varför svenska ”opartiska” medier protesterar när de inte säger ett ljud om att israeliska medborgare permanent nekas inresa i de 16 länderna Algeriet, Banladesh, Brunei, Irak, Iran, Kuwait, Libanon, Libyen, Malaysia, Oman, Pakistan, Saudiarbien, Sudan, Syrien, Förenade arabemiraten och Jemen.

Om det är PK-media och Twittervänstern tysta…

8 thoughts on “Trumps inreseförbud godkänt av USA:s högsta domstol

  1. Bra Trump.Du är en riktig ledare.Tänk om Löfven kunde ha som valspråk Sweden first och Make Sweden great again. Det kan vi glömma. Hans valspråk inför 2018 lär lyda: Ruinera svenskarna på dess kultur och land.

  2. Nu blev det jobbigt igen för ”oberoende” SVT, som självklart måste försöka hitta det negativa i att Trump skyddar sitt land (till skillnad mot Sverige där det väller in kriminella).
    Trump kandiderade bl.a. med just detta att skydda landet från ovälkomna element.
    Han håller med andra ord sitt vallöfte, något som verkar vara totalt okänt för syltryggarna i Sverige… ”det var inget löfte, det var en målsättning”

    SVT väljer ord och formuleringar noga:

    ”Domarna inte eniga
    Två av nio domare i högsta domstolen hade en annan uppfattning.”

    Med andra ord: 7 av 9 domare var eniga, en stor majoritet.

    ”Drabbar medborgare i sex muslimska länder”
    Notera ordet: ”drabbar”, alltså är det negativt laddat.

    På TV-länken sitter SVT’s reporter med bekymrad min, säkert ingen tillfällighet…

    SVT skriver om sig själva:
    ”SÅ ARBETAR VI PÅ SVT NYHETER
    SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. ”

    Är det ens någon som håller med om ovanstående?

  3. Och TT avslutar sitt telegram på följande kommenterande sätt:

    Avgöranden i en appellationsdomstol i San Francisco i Kalifornien och en domstol i Richmond i Virginia har tidigare delvis bromsat inreseförbudet. Båda dessa domstolar har planerat förhandlingar i ämnet senare under veckan. Snabba avgöranden i dessa instanser kan göra det möjligt för högsta domstolen att slutligt sätta ner foten i slutet av juni nästa år.

    … ”kan göra det möjligt för högsta domstolen att SLUTLIGT SÄTTA NER FOTEN….”

    Opartisk objektiv journalistik ?

    • Kom ihåg att TT ägs av PK-media, största ägaren är Aftonbladet.
      Det säger väl allt om hur trovärdiga TT är.

      Tyvärr har folk fortfarande en uppfattning om att TT är något bra, de känner inte till vilka som står bakom.

      Dessutom skickar TT ut mängder av artiklar som publiceras runt om i landet, ofta utan någon skribent som kan ställas till svars.
      (något som man annars anklagar alternativ media för…)

Kommentera