Sverige kritiska till EU-veto i skattefrågor

SKATTER. EU:s skattekommissionär Pierre Moscovici vill skrota enskilda medlemsländers rätt att lägga in veto mot beslut i skattefrågor och i stället gå över till majoritetsbeslut. Om förslaget blir verklighet kan länder som Sverige, som motsätter sig nya EU-skatter, köras över, rapporterar Sveriges Radio. 

Finansminister Magdalena Andersson (S) är kritisk. – Att vårt skattesystem skulle styras från Bryssel tycker jag är en dålig idé. Att ta ut skatt är en nationell fråga som bör beslutas nationellt, säger ministern.

-Pettersson är inte emot EU som samarbetsorgan, men varje land ska bestämma över sina intressen, inte Bryssel. I det är fallet förstår jag finansministerns oro. Får EU bestämma över svenska skatter så är chansen stor att skatterna blir lägre på sikt…

6 thoughts on “Sverige kritiska till EU-veto i skattefrågor

  1. Då landar vi väl på 75% skatt med arbetsgivaravgifter och allt annat.
    Eller också får Magdalena inte in lika mycket åt invandringspolitiken som hon önskar.

  2. Jag röstade Nej redan i EU valet. Ja sidans representant Dinkenspiel LOVADE att det inte skulle bli ett Förenade Europa. Hitlers dröm börjar bli uppfyllt. Ett Europa styrt av ett starkt Tyskland.

    • När en politiker lovar något skall det alltid tas med en stor nypa salt. Jag röstade också nej till EU och Euron.

  3. Ytterligare ett stort steg i förintandet av Sverige. Det behövs som sagt ett omedelbart JA till friheten och att följa England ut ur EU-diktaturen.

Kommentera