Rikspolischefen – Rinkeby är ingen krigszon

BROTTSLIGHET. Chefsåklagare Lise Tamm jämförde Stockholmsförorten Rinkeby med en krigszon. Men rikspolischef Dan Eliasson håller inte med. – Jag köper inte den beskrivningen, säger Eliasson. 

Det var i måndagens avsnitt av Studio Ett i Sveriges Radio som Lise Tamm, nuvarande chefsåklagare och blivande chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, gjorde jämförelsen.

– Rinkeby är nästan som en krigszon. När polisen arbetar där jobbar de som försvaret skulle ha gjort.

Tamm anser att det är viktigt att tänka brett och fortsätter sitt resonemang i radioprogrammet:
– Och då tänkte jag: Hur har de gjort i Colombia när man avväpnat Farc-gerillan, hur har man gjort i El Salvador när kriget tog slut? Hur har man gjort i andra delar av världen där man har haft sådana här väldigt stora problem i många, många år?

Rikspolis Dan Eliasson, som var ute och träffade poliser på Järva under måndagen, vänder sig mot beskrivningen. – Det klart att det är ett ansträngt läge ute i Rinkeby, det är ingen tvekan om det. Vi har skjutningar och gängkriminalitet, men att jämföra det med en krigszon, nej jag delar inte den uppfattningen, säger Eliasson.

Han anser att Lise Tamm är en mycket bra person, men vet inte vilka referensramar som hon haft när hon gjorde jämförelsen.

– Men när jag tänker krigszon då tänker jag Jemen, Syrien, Aleppo. Rinkeby är fortfarande ett fungerande samhälle, majoriteten är laglydiga människor som jobbar och sliter.

-Pettersson säger att det finns fungerande områden i Jemen, Syrien och Aleppo också och jag är till och med övertygad om att många araber är laglydiga…

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

17 thoughts on “Rikspolischefen – Rinkeby är ingen krigszon

  1. Det här är den amerikanske krigskorrespondenten Tim Pools egen erfarenhet och uppfattning om Rinkeby under hans Sverigebesök i de sk nogozonerna.Mona Walter besökteRinkeby för en föresläsning om islam då blev hon angripen av en muslimsk mob av män i särkklädsel som skrek att hon skulle ge sig iväg hon var inte önskvärd där, när Mona påtalade att detta var Sverige att hon har rätt att besöka Rinkeby så skrek männen att det här är inte Sverige,det säger ju allt om att det är arabiska klaner som styr där som satt sig över svenska lagar och tillåts av sjukklöverjuntan att göra så.

  2. Det skulle förvåna mig om Eliasson blir avsatt, eftersom han är en politiskt tillsatt PK-karriärist och är därmed genom maktkorruption helt skyddad.

  3. ”– Rinkeby är nästan som en krigszon”. Sa chefsåklagare Lise Tamm i radion.

    Ord är viktiga när man ska referera till något. Lägg märke till ordet nästan i uttalandet från Lise. Hon sa alltså inte att det var en krigszon. Utan nästan.

    Fast rikspolischefen tycker och tänker med andra ord. Det vet vi.

  4. Den som på mycket diffusa grunder innehar privilegiet att titulera sig rikspolischef har än en gång uttalat sig i enlighet med vad man kan förvänta sig av en fjärrstyrd dilettant som agerar i syfte att underminera den svenska statens suveränitet och alltjämt söker förleda allmänheten, trots att den politiska prostitutionen är uppenbar.

    Som hos de flesta desperata delinkventer ökar hysterin i takt med att dagen för fallbilan närmar sig och babblet tar sig alltmer inkonsekventa och genomskinliga uttryck där det enda som framstår tydligt är den persistenta lögnen.
    Andreas.

  5. Undrar hur Leif GW skulle uttrycka sig om Rinkeby, Eliasson sågade han ju jäms med fotknölarna i kväll.

  6. Det är som jag tidigare tog upp vårt regering måste vara den mest inkompetenta i modern tid.Det är kärringar och gubbar,titta på försvars minister som har gjort vapenfritjänst,det okså ett exempel på svetsarns inkompetens att bilda regering.Ha det så gott Adolf

  7. Nu är mannen utan hjärna på farten igen.Han tror att man löser brott med kafferep eller armband.Vem tror ni vem är mest korkad han eller byfånen till statsminister. Ha det så gott Adolf

    • Inget snack om saken, detta är en kuggfråga.
      …..båda är lika korkade, dock tror jag folket är mest korkat som inte avsätter skiten.

  8. Rikspolischen utan polisiär erfarenhet alls anser jag vara en aning ”eljest” och hör hemma på en annan institution än i polishuset!!!!!

Kommentera