Europas migrantkris: Miljoner fortfarande på väg

”Afrikansk utvandring av bibliska proportioner omöjlig att stoppa” av Soeren Kern  •  5 december, 2017

  • Mer än sex miljoner migranter väntar i länder runt medelhavet på att komma in i Europa, enligt en hemligstämplad tysk regeringsrapport som läckts till Bild.

 ”Alla unga har mobiltelefoner, och de kan se vad som pågår i andra delar av världen, och detta fungerar som en magnet.” – Michael Møller, generaldirektör vid FN-kontoret i Genève.

  • ”Den största migrationen ligger fortfarande framför oss: Afrikas befolkning kommer att dubblas inom de nästkommande årtiondena… Nigeria [kommer att växa] till 400 miljoner. I vår digitala tidsålder med internet och mobiltelefoner känner alla till välståndet och livsstilen… Åtta till tio miljoner migranter är fortfarande på väg.” – Gerd Müller, Tysklands utvecklingsminister.

Toppmötet mellan Afrikanska unionen och EU (AU-EU) som hölls i Abidjan, Côte d’Ivoire, den 29-30 november 2017 har slutat i ett föraktligt misslyckande efter att de 55 afrikanska och 28 europeiska ledare som närvarade inte kunde komma överens om ens grundläggande åtgärder för att förhindra att kanske så mycket som tiotals miljoner afrikanska migranter kommer att översvämma Europa.

Trots höga förväntningar och extravaganta uttalanden var det enda konkreta beslutet som kom ur mötet i Abidjan löftet om att evakuera 3800 afrikanska migranter som är strandsatta i Libyen.

Läs vidare

26 thoughts on “Europas migrantkris: Miljoner fortfarande på väg

  1. Ja Annie Lööf har ju lovat att Sverige själva kan ta emot
    30 miljoner, jag vet inte om centerpartiet ska försörja dem.

  2. Sluta ge bidrag, Informera om arbetstvång: gatsopning, skräpplockning, snöskottning etc, då blir det nog litet avskräckande.

  3. Naturligtvis är det populärt att fly till Sverige, med detta obegripliga curlande. Stryk den generösa flyktingmottagningen från agendan och skicka tillbaks dem eftersom skälen är i regel felaktiga. Sätt dem eller deras länder i skuld, för de resurser de kostar i handläggning. Var lite praktisk och ge Sverige en chans att överleva eller har Sverige redan fastnat i en kollektiv oåterkallelig självskadepsykos?

    • Ruben :
      Det är sunt sunt förnuft och det bryr sig de styrande i Sverige inte om.
      Afrikaner förökar sig och vi förväntas att betala och ta hand om resultatet för deras lustar.

      • Undrar dessutom ………….hur många är sysselsatta med att suga ut våra skattemedel ?

  4. Libyen är i stort fall, en president avgick nyss då han sa att han inte klarade av detta. En uppskattad man så det blev diskussioner. Mötet där man skulle hjälpa till i Libyen gick om intet direkt. Disk fastnade i att de skulle skicka hem folk till sina hemländer och då sa hemländerna det där får ni ta hem till EU.
    Libyen bevakar sin egen gräns med hjälp av båtar från EU. Då kritiserar man detta framför allt i S. som tycker det var taskigt att de skulle bevaka sin egen gräns. Frankrike skulle nu gå in, det var om slavhandeln där. De är inlåsta och säljs på auktioner. Det finns filmat. NGO båtarna utreds för människosmuggling. Bland annat läkare utan gränser och röda korset har erkänt inblandning. Tror att mycket mörkas i Sverige verkar det som

  5. Ni Pursvenskar som har barn och kanske barnbarn bör redan nu förbereda dem på den katastrof som är helt oundviklig i framtiden.

  6. Självklart går den här smuggeltrafiken från Libyen att stoppa mycket enkelt om viljan finns,
    Tidigare var det mycket problem utanför Somalias kust med kapade fartyg som de sedan begärde mycket stora lösensummor från redarna.
    EU sände fartyg från deras Navy länder men kapningarna fortsatte oförminskad.
    Då började redarna anställa ryska och israeliska vakter på fartygen och omedelbart blev det resultat.
    Sedan kom ryska Navy fartyg som patrullerade vattnen, som kaparna hade mycket stor respekt för och sedan upphörde alla kapningar.
    Att stoppa trafiken över Medelhavet från Libyen till Italien kan ses som en mycket enkel operation.
    Nu har EU länderna istället sänt fartyg att hjälpa de här afrikanerna att nå Italiens kust, som illegalt försöker ta sig till Europa.
    Det kan ses som att EU stimulerar smuggeltrafiken.

  7. De har en mobil som tillåter dem få reda på vad som händer i andra delar världen?
    Nödlidande?

  8. Vill man så kan man.
    Det går att sätta stopp för eländet, om man vill och ger fan i att uppmuntra dem.
    Att inte ta iland dem i Europa utan helt enkelt tillbaka till Libyen.

  9. Omöjlig stoppa, enligt tyske ministern. Han borde veta bättre – har han inte hört talas om Järnridån? som delade Tyskland i två delar. Den stoppade effektivt alla inresor och utresor från Sovjetblocket i ett halvsekel, om man nu inte hade tillstånd att passera den.
    Såg själv detta, då jag åkte mellan Finland och Sovjet samt mellan Sovjet och Kina på 1980-talet. Omöjligt ta sig genom denna tillslutna gräns utan helt klara resedokument från Sovjetmyndigheterna.

  10. Inte så konstigt, de vill inget hellre än översvämma Europa med sitt eget folk och alltför många inom EU backar upp dem.
    Avsikten är att göra Europa svart, ta över helt enkelt.

    • Det är självklart att många är beredda från Afrika att ta sig till Europa med alla bidragsförmåner som erbjudits till dem som kommit tidigare dit som till Sverige.
      Utan överdrift kan påstås att Sverige är en bidragande orsak att många från Afrika planerar att ta sig till Europa, det som bromsar inflödet är pengar som måste betalas till smugglarna ca 100.000 kr.
      Att det skulle vara 100 miljoner afrikaner kan ses som en låg siffra sannolikt mycket mer, som planerar resa till Europa, och Sverige speciellt som erbjuder mycket frikostiga bidrag och fri bostad.

Kommentera