Antalet utredda våldsbrott fortsätter rasa

BROTTSLIGHET. Polisen reder ut allt färre våldsbrott, rån och stölder. Det visar siffror för årets tio första månader. – När det gäller våldsbrott så är vi inte nöjda. Vi tvingas prioritera det dödliga våldet, säger Håkan Wall på Nationella operativa avdelningen.

2016 minskade antalet utredda brott med nästan 12 000 ärenden. Under 2017 har utvecklingen vänt något uppåt totalt sett – men långt ifrån i alla kategorier. När det gäller våldsbrott har trenden fortsatt nedåt mot en ny bottennivå. Förra året klarades 15 710 brott upp under årets tio första månader och överlämnades till åklagare. I år är motsvarande siffra 15 330. Det är drygt 2 600 färre än för två år sedan.

Lika dystert är resultatet när det gäller tillgreppsbrott, som stöld och rån. Där har antalet ärenden som lämnas över till åklagare minskat från 7 602 till 6 887 under årets tio första månader, jämfört med samma tidsperiod förra året. Samma utvecklingen syns bland stölder i butik – där minskar antalet uppklarade brott från 18 284 till 16 732.

Men allt är inte nattsvart. Antalet TRAFIKBROTT!!! som lämnas över till åklagare ökar.

Mer på Aftonbladet…

Nåväl, den 23 november 2016 gav dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) rikspolischef Dan Eliasson (S) sex veckor på sig att ”vända resultatet” och nu har det gått  veckor 54 veckor och…

Rikspolischef Dan Eliasson lovade dessutom att det skulle vända vid årsskiftet 2016-2017 men…

-Pettersson säger att det inte är polisens fel enbart. Svensk polis är organiserad och gjord för svenska kriminella, inte för Mellanösterns…

Det vänder vid nyår lovade rikspolischefen…

16 thoughts on “Antalet utredda våldsbrott fortsätter rasa

  1. K. Wanngård är som de andra flesta politiker i tron att de har kunskap om allt ifrån mjölka kor till hjärnkirurgi.

  2. Principlöst.

    Polisen har en tradition att inte ödsla tid på brott med historiskt mycket låg uppklarningsprocent. Cykelstöld och källarinbrott är typexempel.

    Varför inte tillämpa samma princip vid skjutningar?

    När den skjutne är ”sedan tidigare känd av polisen” så är det läge att omedelbart lägga ner utredningen eftersom möjligheten till framgång är ytterst begränsad. Spaningsuppslag saknas.

    Bara att tillämpa sina principer konsekvent. Lätt som en plätt.

  3. Klart som fan att det vänder vid nyår, det gör det ju varje år.
    Har polishövdingen kommit fram till det alldeles själv?
    Smart Gosse!

  4. Den Internationella åklagaren Lise Tamm säger att Rinkeby är en krigszon.
    Hon menar att man måste ta till samma metoder som man gör i El Salvador och Colombia. Vad säger nu Karin Vanngård som påstod att Rinkeby var en av Stockholms finaste stadsdelar? Det är att vara totalblind och faktaresistent.

    • Sossen och syltryggen Ygeman håller naturligtvis inte med polisen i denna bedömning, någon som är riktigt förvånad över detta ?

  5. Tyvärr är det nog så att vanligt folk kommer att få beväpna sig för att skydda hus och hem. Polisen har ju fullt upp med att fånga folk som för 5 km för fort eller går snett över gatan eller som skrivit neger på Facebook.

    • Samt att de jagar fulla Svenskar i krogkön för brott mot ordningsregler!
      Grova brott – gruppvåldtäkter, mordbrand, vapenbrott, mord o dyl – läggs ned fortare än vad anmälan gjorts! Leve bananrättsväsendet, hipp hipp läggned!

  6. För några dagar sen sa Riksjönsen Eliasson:

    ”För att stärka medarbetarskyddet har vi därför beslutat att avsätta cirka 50 miljoner kronor årligen kommande tre år för att förbättra utrustning, utbildning, skalskydd med mera. Vi har också tillsatt en nationell samordningsfunktion vid verksamhetsskyddet. Syftet är att arbeta mer enhetligt och metodiskt för att motverka hot och våld mot polispersonal. ”

    Han har alltså 50 miljoner att spendera bara sådär?

    Jag trodde det var syltryggen Ygerman som var den som bestämde om resurser?

    Dessutom handlar ovanstående enbart om att skydda personalen, nog så viktigt, men…
    När ska polisen få nog med resurser, bra lön, och en effektiv organisation?
    Allt detta har ju bara blivit sämre sedan Eliasson dök upp.

  7. Absurdistan gör sig förtjänt av sitt öknamn och visar på ett orimligt självskadebeteende med växande mängder ouppklarade brott. Myndigheter, får inte drivas av svamlande egocentrerade seriefigurer. De kommer att bli nationens slutliga fall.

Kommentera