Staffanstorp, framtidens kommun där ungdomsgängen skjuter och vandaliserar

BROTTSLIGHET. I Staffanstorp med 15.000 invånare nordost om Malmö råder stora problem med ungdomsgäng som ägnar sig åt upprepad skadegörelse, bland annat med luftgevär. Företagare får lägga stora summor så att reparera skador och invånarna känner sig otrygga. – Det verkar råda någon typ av märklig acceptans, säger Johan Erlandsson, VD för Angelica Fastigheter i Staffanstorp.

Sedan en tid tillbaka har Staffanstorp stora problem med destruktiva ungdomsgäng. I november har det skett omfattande skadegörelse på flera håll. Ett fyrtiotal gatlampor har förstörts, rådhuset har beskjutits och Anneroskolan har haft inbrott, rapporterar SVT Skåne.

En av företagarna som drabbas är Johan Erlandsson, vd för ett fastighetsbolag i orten. Han upplever att problemen har pågått en längre tid. – Vi har sedan i våras ganska kontinuerligt drabbats av upprepad skadegörelse på fastigheter vi hyr ut. Bland annat kastade någon in ett cykelställ i ett fönster till ett dagis, de har sparkat sönder stuprör och använt sig av luftvapen för att skjuta sönder fönsterrutor. Skadorna i år har hittills kostat 100 000 kronor att reparera.
Vapnen han talar om är luftpistoler.

För en kort tid sedan sköt någon in i en fastighet där det bland annat finns en vårdcentral. Kulan gick rakt igenom fönstret och träffade en dörr inne i byggnaden.

-Pettersson tycker att Staffanstorps slogan väl motsvarar verkligheten, inte bara i Staffanstorp utan i hela landet – Framtidens kommun…

13 thoughts on “Staffanstorp, framtidens kommun där ungdomsgängen skjuter och vandaliserar

  1. Malmö är nära, alltför nära.
    De som inte tror på hur illa det är, ge er och tvivlarna en dryg timma med den har alldeles utmärkta filmen om Malmö !

  2. Jag börjar se ett mönster. Sverige har ju alltid pekat finger åt USA och deras getton. Den fruktansvärda slummen med alla sina brott osv. Hur utanförskapet gror i dessa områden. Men nu är vi där vi också. Områden som bebos av vissa gruoper av människor, gängkriminalitet, dödsskjutningar och droger. Precis som gettot i Chicago, Dertoit eller Baltimore. Skillnaden är väl att än så länge kastas inte sopor på gatorna. Men det kommer nog det också.

    • Men å andra sidan så har ju Sverige sedan 50-talet influerats av och tagit efter USA i mycket så varför inte även ghetton som folkhemmet snart helt består av !

    • I Göteborg i vissa av Poseidons fastigheter kastas det ut sopor från balkongerna. Fastighetsbolaget säger sig inte kunna göra något då de vet inte vem det är

  3. Smittan från Malmö sprider sig… Vad ordineras för att motverka den? – Frivilliga försedda med AK5:or och Raketgevär?

  4. Men varför löser inte medborgarna i Staffanstorp detta själva. När rovdjuren härjar i Norrland har man följande uttryck: Skjut, gräv, tig. Det skulle väl kunna fungera även i Staffanstorp.

  5. Hörde härom veckan om ”ungdomsgäng” som terrorisserar folk i Skillingaryd. En kvinna som intervjuades sade att hon var tvungen att flytta. Sen i sann SVT anda inte ett knyst om att det är blattegäng som härjar.

    • Sådant måste naturligvis en totalt politiskt vänsterkontrollerad svensk massmedia tala väldigt tyst om eller inte alls om i landet där sanningen och SD är den värsta fienden !

  6. Grattis Staffanstorp, bara att handtacka 87:an som fram till valet 2014 satt 7 klövern till makten !

  7. Media H-A-T-A-R Staffanstorp och gör inget alls för att bringa reda i skjuterier, grov vandalism etc. Media mörkar VEM som är ”ungdomsgängen” som med grovt våld förstör samhället.

    Media hatar Staffanstorp eftersom kommunen VÄGRAR att rätta sig efter medias krav och ge flotta borätter till asylanter.

    Läs och häpna:
    ————

    Det är uppenbart att regeringen har tagit emot fler människor än vad vårt samhälle på ett bra sätt kan sörja för. Misslyckandet är ett faktum, men det är knappast Staffanstorps kommun som ska lastas för detta.

    Anvisningslagen bör rivas upp och en verklig dialog mellan staten och kommunerna måste till för att nå långsiktiga lösningar.

    Mitt budskap är tydligt; så länge jag är ytterst ansvarig i kommunen, kommer jag att förvalta det mandat kommuninvånarna gett mig. Det sträcker sig varken till att äventyra kommunens ekonomi eller för den delen skapa ett djupt orättvist kösystem till bostäder. Jag är vald av kommuninvånarna och kommer att företräda deras intressen och således inte agera hantlangare åt regeringens misslyckade politik.

    Tidningen får självklart försöka klistra på mig en etikett av skam men till syvende och sist är det väljarna som avkunnar sin dom i valet 2018.
    Christian Sonesson (M)
    ————–

    https://www.sydsvenskan.se/2017-11-29/replik-knappast-staffanstorps-kommun-som-ska-lastas-for-detta

Kommentera