”Stadsplanering i förorter kan ge samhällsvinster”


INVANDRING. Utvecklingen i kommunerna runt Järvafältet kan vändas – om man satsar på barn och barnfamiljerna som bor där, skriver Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet, på DN Debatt.

Fölster skriver att satsningar på en blandning av billigt och dyrt boende, lokaler för butiker och arbetsplatser, höjd skolkvalitet och insatser mot brottslighet skulle kunna ge stora samhällsvinster.

Fölster tar upp utländsk forskning – från bland annat utanförskapsområden i USA – som visar att insatserna spelar roll för barnens långsiktiga utveckling.

”En sammanhållen ansträngning från staten och berörda kommuner behöver inte vara dyr, men kan ge väldigt stora vinster, både för invånarna och för de offentliga finanserna”.

-Pettersson säger att stadsplanering är nog bra, men förorterna är ett resultat av dålig stadsplanering och att hänvisa till forskning i rasupploppens USA är nog en dålig idé.

Fölster talar inte klarspråk och då kan han inte lösa problemen som beror på för stor asylinvandring från dysfunktionella länder. Vi måste börja med att stoppa invandringen och sedan fundera på vad man ska göra…

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna, journalister och opinionsbildare som Fölster fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.


7 responses to “”Stadsplanering i förorter kan ge samhällsvinster”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: