”Stadsplanering i förorter kan ge samhällsvinster”


INVANDRING. Utvecklingen i kommunerna runt Järvafältet kan vändas – om man satsar på barn och barnfamiljerna som bor där, skriver Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet, på DN Debatt.

Fölster skriver att satsningar på en blandning av billigt och dyrt boende, lokaler för butiker och arbetsplatser, höjd skolkvalitet och insatser mot brottslighet skulle kunna ge stora samhällsvinster.

Fölster tar upp utländsk forskning – från bland annat utanförskapsområden i USA – som visar att insatserna spelar roll för barnens långsiktiga utveckling.

”En sammanhållen ansträngning från staten och berörda kommuner behöver inte vara dyr, men kan ge väldigt stora vinster, både för invånarna och för de offentliga finanserna”.

-Pettersson säger att stadsplanering är nog bra, men förorterna är ett resultat av dålig stadsplanering och att hänvisa till forskning i rasupploppens USA är nog en dålig idé.

Fölster talar inte klarspråk och då kan han inte lösa problemen som beror på för stor asylinvandring från dysfunktionella länder. Vi måste börja med att stoppa invandringen och sedan fundera på vad man ska göra…

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna, journalister och opinionsbildare som Fölster fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.


8 responses to “”Stadsplanering i förorter kan ge samhällsvinster”

 • Rolf

  Men det blir en vinst lite längre fram. glöm inte det haha

  Gilla

 • Guest

  ….obefogad optimist från Fölster om pratet om ”jättevinster” och ”jättesatsning# , I dessa kåkstäder så flyttar företagare ut liksom Bibliotek,badhallar stängs osv osv, Ett bra exempel är 80-tals satsningen på Kista som sågs som ett svenskt Silicon Valley med mängder av IT-företag men där nu nästan alla företag lämnat området i takt med förslummningen av U-lands folk………. tyvärr så spelar det nog ingen större roll hur mycket man strösslar pengar på dessa enklaver, Immigranterna i Sverige kom inte hit för att jobba/studera eller för att göra en insats i Sverige nej de kom för att ett bekvämt soff-bidragsliv för det var det som dom kom hit för

  Gilla

  • Lagro

   Man måste skilja på invandrarna och inte dra alla över en kam.
   Det finns i Kista massor med arbetskraft invandrare som jobbar bland annat på Ericsson, som kommit till Sverige genom att de sökt uppehållstillstånd genom svensk ambassad i deras hemland.

   Sedan finns de här asylinvandrarna som kommer från muslimländer och kommer in i landet utan pass eller någon som helst kontroll.
   Det kan påstås att de kommit för ett bekvämt soffliggarliv som var orsaken de kom till Sverige.
   De är inbjudna av svenska regeringen, att de sedan bör lägga rösten på socialdemokraterna, som de också gör.

   Gilla

 • Joy

  Att de aldrig ger sig, dessa stollar som tror de kan ändra på folk från Menaländerna. Blir trött bara jag läser det utopiska svamlet.

  Gilla

 • motvallsblogg

  Vad som ges plats på Dagens Nyheter är i första hand världsfrånvända stolligheter.

  Gilla

 • Lena

  Bidrag och ännu mer bidrag då får förorterna en mix, ursäkta mixen saknas men inte enfalden !

  Gilla

  • Lagro

   Löfven är grundaren och byggaren för ett klassamhälle i landet.
   Folket i Sverige kommer att bli segregerat finns ingen möjlighet att undgå det.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: