Våldsamt gängbråk i Falun – en person död efter knivskador

BROTTSLIGHET. Vad som har orsakat det våldsamma tumultet är oklart. Men vid halv två natten mot fredag var fem polispatruller fortfarande på plats.

– Jag vill inte gå in på exakt var i Falun det här har ägt rum, men flera personer är skadade och förda till lasarettet i Falun och några personer är gripna för misshandel, säger Kenneth Johannesson vid polisen.

Har det använts tillhyggen vid bråket? – Jag har inga detaljer just nu, men med tanke på att flera är skadade så lär det ha förekommit tillhyggen.

Är det här bråket gängrelaterat på något sätt?

– Någon sorts uppgörelse mellan två gäng handlar det om.

Kenneth Johannesson säger att uppgifterna fortfarande är vaga och kan just nu inte precisera antalet skadade och gripna.

– Patrullerna som är på plats håller på för fullt med att reda ut vad som egentligen har hänt.

Polisen meddelar vid klockan 07.20 att nio personer ska ha varit inblandade i bråket, där tillhyggen användes, bland annat knivar. Två män fick föras till sjukhus efter bråket med allvarliga skador, och en av männen har avlidit av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade.

SVT Nyheter

-Pettersson noterar att polisen inte vill säga vad det var för gäng och var de slogs, och media verkar inte speciellt intresserade att bringa klarhet, så jag misstänker att det var en flock dalmasar som rök ihop på hembygdsgården…

9 thoughts on “Våldsamt gängbråk i Falun – en person död efter knivskador

  1. Hur mår journalisterna egentligen nu i juletider, när deras
    förväntansfulla barn sitter och tummar och känner på
    sina julklappar? Kommer aldrig tanken till dom, hur kommer
    framtiden att bli för mina barn i det samhälle som jag varit
    med om att förstöra med min enorma feghet, där jag
    undanhållit verkligheten för inte bara mina läsare, utan
    även för mina nära och kära som litat på att jag ville deras
    bästa?
    Ifall jag själv tillhört den kåren så hade känt ett stort obehag
    inför framtiden , precis som dom politiker som journalisterna
    stöttat istället för att granska !

  2. Är det inte riksdagspartiernas högsta ambition, eftersom man metodiskt byggt upp de kriminella miljöerna genom låt gå principen i decennium. Med ”låt gå” har man väl stärkt de kriminella miljöerna och även försvagat polisen. När myndigheter har tillfälle, lyfter de helst fram högerextremism, som samhällets största hot. Jag känner ett enormt svek i hela debatten. Jag är mäktigt trött på nyheter om alla gruppvåldtäkter, rån, skjutningar, inbrott, stölder, bränder, stenkastning utan gärningsmän. Riksdagens ledamöter tycks vara impregnerade mot den höga våldsrisken, som råder på gator och torg. Jag är tacksam att jag inte har barn på väg mot tonåren idag.

  3. 80% PK gillar mord, skjutningar, gängbråk, gruppvåldtäkter, misshandel, rån, mm, mm. Hoppas innerligt Ni drabbas stenhårt och våldsamt.

  4. https://4.bp.blogspot.com/-udvmZUpYJUA/WMrhRPWuJVI/AAAAAAAAF_8/_U0qUOdno1Qjw904zGrwL6YLIurAlQiSwCLcB/s640/Loven%2Bgriper%2Bin%2Blow.jpg
    Från Jeanders bildblogg

    ”Gängbråken” på senare tid i Falun, Malmö, Stockholm m fl orter har inträffat UTANFÖR Stefan Löfvens begränsade ”Knäcka gängen”-kampanj mellan 16 mars 2017 – 17 maj 2017.

    https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e35/18444202_1523366664404379_3035221635389980672_n.jpg

    Regeringens och polisens egentliga strategi verkar därför ha övergått till att passivt låta de s k ”gängen” växa sig större och starkare så att de förmår ta kål på varandra. De förödande effekterna kan vi se dagligen.

  5. Det är nog dom sk nya dalmasarna som varit i farten.Kom ihåg vad Stefan sa till böja med en liten ansträngning men sen en stor förtjänst för samhället.!!!

  6. Nya vardagen i sossarnas Sverige. Skjutningar, knivskärningar ,gängbråk ja ni vet .Är det globala uppvärmningens fel att värmen gör att svenskarna blir mer hetsiga och tar till Vapen? Eller kan det vara den okontrollerade invandringen, man släpper in kreti och pleti ?Var är byfånen till statsminister och spyan polischefen,dom kanske jobbar med uppehålla landets säkerhet.Vakna MVH Adolf

  7. Nu har inbördeskriget nått Dalarna.
    Falun börjar allt mer bli förslummat.
    Mängder av nedlagda butiker, mängder av lösdrivande ensamkommande.
    En radiostation P4 Dalarna som lever i förnekelse gällande invandrar-
    Problem.
    Här i Borlänge har det vart kaos länge.
    Riktiga kullor och masar är bedrövade över hur det blivit.
    Hur fan ska det bli ?

Kommentera