Svenska kyrkans ”reform”

av Bruce Bawer  •  1 december, 2017

  • Medan de andra nyckelaktörerna i det svenska samhället har anpassat sig till islams framfart inom landets gränser har även Svenska kyrkan gjort detsamma.

  • Om man tittar på Jackeléns Wikipediasida ser man att hennes motto är ”Gud är större”. På arabiska är det ”Allahu akbar”, orden som böneutropare i moskéer världen över ropar ut från toppen av minareterna.
  • Vi kan inte veta vad denna kvinnas hjärta egentligen rymmer; men en sak vi kan vara säkra på är att när islam så småningom tar över Sverige kommer hennes anmärkningsvärda historia av eftergiftspolitik varken kunna rädda henne eller hennes kyrka från en brutal räkenskapens dag.

Svenska kyrkan förblir, trots att den inte längre är statlig, en viktig kraft i det svenska samhället. I en tid då Sveriges politiska, mediala och akademiska etablissemang är ivriga att överge i stort sett allt som gör Sverige svenskt finns det ingen institution som har en viktigare roll i bevarandet av nationens kulturarv än kyrkan. Ja, inhemska svenskar har blivit överväldigande sekulära, men som deras kusiner på andra platser i Skandinavien ser de fortfarande landets kyrka som traditionsbevarande och en plats där de vill döpa och konfirmera sina barn samt gifta sig och begravas.

Läs vidare

30 thoughts on “Svenska kyrkans ”reform”

  1. Det är inget svårt beslut att lämna svenska kyrkan, man kan vara kristen ändå. Eller så är det dags att bytta tillbaka till asatron, våra riktiga gudar.

  2. I flesta fall tycker jag ”Gud är större” är djävulskt listigt uttryckt för att glida undan mänskligt ansvar gentemot andra. Eftersom Gud är större kan människans försåtligt elaka gärningar mot andra, bara bli bagateller i perspektivet. Jag tycker retoriken verkar fungera, som en lömsk förbannelse. Det kan skapa psykologiskt utrymme för obegränsat onda handlingar. Men uttrycket kan säkert användas i positiv mening också.

  3. ”Svenska” kyrkan borde anmälas för falsk marknadsföring, för det första är den fanimaj inte ”svensk” och det är för helvete ingen inte Gud’s ord de predikar utan en massa jävla vänster-svammel direkt från Marx böcker.

  4. Varje kyrkoråd måste bestå av en bög, en lesbisk, en transsexuell, en asexuell, en bisexuell, en muslim, en hindu, en svart, en vit, en röd, en gul, en man, en kvinna, en…

    Vet snart inte vilka grupper som ingår i mångfalden som uppstår om vi låtsas att Jesus inte var man och gud är en figur som vilken som helst, men treenig. Jisses, det blir bara dummare och dummare inom kyrkan idag.

  5. Jag läste någonstans att Jackelén studerat för Muslimska Brödraskapet i Egypten eller var det bara en kortkurs i islamologi och hur sant det är vet jag inte men påverkad är hon likafullt och otäckt är det med denna infiltration.

  6. Svenska kyrkans representanter står på knä inför imamerna och tigger om deras nådiga gillande.

    • Tragiskt att de viktiga värden som väst bygger på, nu ska bytas ut mot islam och våld som både predikas och utförs inom islam. Det är så man vill gråta!

  7. Sverige behöver fler pizzerior och genusforskare. Och, mina vänner, Svenska kyrkan är toppen.

    (NOT)

  8. Gud är större? Större än vad ? Större än vem ? Ni borde fundera på om ni ska fortsätta döpa barnen i en kyrka som onda sjakalen ändrat efter sin egen islamiska infall.

    • Vem är Gud och hur ser han ut ?
      Att tro på något man aldrig har sett det talar sitt tydliga språk och det gäller alla religioner, hur många tror annars på något de inte ser ?

      • Ja, ”Kenth”, jag brukar säga:
        ”att tro är att inte veta”
        ”att inte veta är att vara okunnig”.
        ”att vara okunnig är att inte ha några fakta i sak”.

        Religion är grundat på att tro.
        ”Jesus är avlad av helig ande” – heter det.
        Vem vet det?
        Vem kan stå för det uttalandet?
        Hur kan SVT och SR återge något som de inte kan källgranska?

        Jag har funderat på att anmäla SR för att sprida uppgifter, som de inte kan stå för, t.ex de flesta ”gudstjänster”.
        Vad betydet, förresten ”gudstjänst”?
        Vem gör någon en tjänst och vilken tjänst?

        Bibeln ger namnet på alla Jesus farförfäder tillbaks till Adam.
        Snacka om att dagens släktforskare kan torka sig; De kommer inte i närheten av dessa ”fakta”.

        Hur gick det för den där Jesus i skolan?
        Gick han i skolan?
        Var han läs- och skrivkunnig?
        Varför har han inte själv skrivit ner sina tal?
        Jesus tal är exakt refererade.
        Vem hade den där Jesus som sekteterare?
        Kunde sekreteraren stenografera?
        Kanckade han/hon ner stenografen på stenplattor
        medan Jesus höll tal, eller hade han/hon 100% felfritt
        minne?

        Många av de här frågorna och många fler ställde jag på kristendomslektionerna i skolan.
        => Jag läste/ gick hela konfirmationskursen, men avslutade dagen innan konfirmationen för ingen kunde ge mig några fakta.

        Visst är världen konstig; Så många vet så lite av det de tror.
        Min dotter säger ofta, ”Pappa du vet ju att 50% av alla människor är dummare än snittet?”

        Dock stämmer det inte i Sverige: Här gäller 87%!

        Ha en fin helg och hitta gärna fler intressanta frågor om tro.
        /age

      • Jag föredrar att tro på ”tomtar och troll”. Mer realistiska i dagens värld. Tomtarna = MP, F! och V. Trollen: alla politiker, tyckare, journalister, och alla andra i samma slag. Ytterst verkliga.

    • Mimi
      Jag antar att det menas att han är större än oss människor.

      Hon har tagit de orden från 1:a Johannesbrevet i bibeln.
      Jag är inte religiös, men har läst på litet eftersom det är sånt ståhej kring vår ärkebiskop.

      Apropå dop som du skriver om så döptes en liten svensk prins idag i Drottningholms slottskyrka vilket diirektsändes i TV.
      En vacker tillställning.

      • Blir det inte väldigt svårt att få plats med alla direktsända dop på alla ungar i detta land. För, hur var det nu med ”allas lika värde”. Inte kan man väl favorisera vissa utvalda på bekostnad av det stora flertalet. Hur går detta ihop med kommunist-propaganda-svt ? Uch och tvi, för dylikt dravel och de förtryckta skarorna applåderar dessa pajasar. Uch och tvi, igen.

      • Folk vill se när kungliga döps, gifter sig
        och begravs.
        Det idag ses som ett mindre dop jämfört med de som har närmare till tronen som t.ex Estelle.

        Alla barn i detta land får inte sitt dop sänt i TV, men det gör dem inte mindre värda.

  9. Va vänta ni är av denna generation, som gapade om Vietnamkriget inklädd i näbbstövlar och palestinasjal och höll Palme i handen. Nu ha denna generation makten. Inte fören de ha gått ur världen kanske det kan bli normala förhållanden i Sverige igen.

  10. Bönemattor beställda?

    Skickades från E-post för Windows 10

    Från: Petterssons gör skillnad! Skickat: den 1 december 2017 14:46 Till: kullavik1979@gmail.com Ämne: [New post] Svenska kyrkans “reform”

    Pettersson posted: ”av Bruce Bawer  •  1 december, 2017 Medan de andra nyckelaktörerna i det svenska samhället har anpassat sig till islams framfart inom landets gränser har även Svenska kyrkan gjort detsamma. Om man tittar på Jackeléns Wikipediasida ser man at”

Kommentera