Regeringen inför amnesti för handgranater

BROTTSLIGHET. Regeringen väntas i dag ta beslut om en tremånaders amnesti för explosiva varor, rapporterar Dagens Nyheter.

Åtalades för granatkastning mot polisbuss i Tumba – frikänns

Mellan oktober 2018 och januari 2019 ska personer kunna lämna in handgranater och andra explosiva föremål till polisen utan att riskera straff. Åtgärden är ett led i regeringens kamp mot den organiserade brottsligheten och ett försök att komma till rätta med den ökande förekomsten av handgranater i brottsliga sammanhang.

– Det här är kopplat till kriminella gäng som generellt har ökad tillgång till vapen som de använder mot varandra och mot rättsväsendet. Vi måste få bort det här från våra gator, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

-Pettersson undrar hur naiv man får vara? Tror verkligen herr Johansson att de kriminella ska lämna in sina granater och vapen för att det införs en amnesti på granater och explosiva varor?

Problemen är inte handgranaterna utan dem som använder dem. Lås in, visa ut och släpp inte in några nya är en bättre åtgärd.

Om handgranater på bloggen…

29 thoughts on “Regeringen inför amnesti för handgranater

  1. Häftigt!mormor går med rolator hem ifrån konsum.lämnar in några handgranater som hennes man hade när han levde

  2. De utförde en vapen amnesti i staden där jag bor för att stävja antalet gäng relaterade skjutningar. Varje handeld vapen kunde bytas in mot ett presentkort på $50. Efter inlämnandet skulle vapnen förstöras UTAN teknisk undersökning.

    RESULTAT:

    Många gamla antika vapen från WWI och WWII förstördes eftersom bara äldre personer lockades av erbjudandet.

    Två vapen lämnades in som hade anknytning till en mordutredning. Vapnen kunde ej användas i mordutredningen och förövaren grades.

    Naivitet är en folksjukdom!!!

  3. Yes Pettersson, det är inte vapen som dödar. Det är de som tillverkar de, säljer de till människor som i sin tur använder vapnen som dödar människor.
    Så roten till kriminella är tillverkarna.

    Sluta tillverka vapen och sälj då har vi inga att använda heller.

    • Förbjud allt? genom årtusenden har människan använt allt från sten och träpinnar till bilar,västar och vapen så genom att förbjuda backar vi lite. Knivar är ju populärt nu och förbjuda dessa verktyg så används väl domkraften.
      Angående så kallad regering så är dom långt ifrån denna världen.

    • Snick snack ! Det kan finnas hur mycket vapen som helst . Använder inga vapnen så händer det givetvis inget ! Men eftersom en del människor föds för att kriga och döda så är det bevisligen människan som använder vapnen som är orsaken !!!

    • Med ditt skitsnack så skulle då anställda i en vapenaffär gå runt och skjuta ner folk bara för att man har lätt att skaffa dem, nej
      men vissa folkslag skulle inte få komma i närheten av vapen
      för då blommar deras ondska ut.

  4. Amnestin är dock förenad med vissa villkor:

    • har väntat 15 månader eller längre på beslut från Migrationsverket
    • har fått sin asylansökan prövad enligt den tillfälliga lagen (dvs efter den 20 juli 2016)
    • registrerats som barn vid ankomst
    • studerar eller har studerat och har för avsikt att fortsätta att studera på gymnasial nivå,
    • fortfarande befinner sig i landet, och
    • inte begått brott

    😉

  5. Hur kan man sätta en MES till en sådan viktig post som
    Justitieminister, det bevisar bara att kunskaper har ingen
    som helst betydelse i en Sosseregering, däremot partibok.

  6. Nu tycker jag ni svenskar gjör det för enkelt för oss norrbaggar. Ni lagar svenska skämt för oss. Vi behöver inte göra några skämt, ni gjör allt för oss. Amnesti for handgranater LoL Ja, dom kriminella sitter ju som känt hemma og sejer til sig selv; ”om jag bara kunne levera dom här granaterna til polisen och inte risikera straff, det hadde varit så schönt.” 🙂 Snälla, ta mina granater! LoL

  7. När folk har fått lämna in vapen så har polisen fått in flera tusen. Så vad är det för fel på att göra samma sak med handgranater som kan döda flera samtidigt.
    Uttrycket att det inte är vapen som dödar har jag aldrig förstått.
    Den som vill döda någon gör det mycket lättare om de har tillgång till vapen och handgranater.
    Att bära kniv på allmän plats är också förbjudet med tanke på hur lätt det är att dra upp en kniv och skada/döda någon och hur ofta detta sker.
    Men det kandske inte är så farligt, för det är ju inte kniven själv som attackerar….

    • Handgrananter smugglas inn i Sverige av kriminella. Dom brukar tid och pengar på att få skiten inn i Sverige. Stor skillnad på en handgranat och dine farfars gamla jaktrifla som har varit stuvat bort på vinden i 30 år. Ingen leverar inn handgranater till polisen, dom har brukt mycket tid på att få tag på granaterna, det hadde varit löjligt at gi bort dom till polisen. Ni svenskar lever i en fantasivärld, vakna upp.

    • Mia ! Vad är det för fel på dig ? Varför var det lugnare i det svenska samhället förr ??? Det var lugnare i skolorna , biblioteken och i stort hela samhället . Det var ofta fina lugna förorter . Sällan några skjutningar , rån , mord , heders mördande , balkong flygningar våldtäkter , framför allt sällan stora grupp våld täkter . Väldigt sällan terror dåd i detta land . Ändå har det funnits mängder av knivar och skjut vapen i detta land dom senaste 100 åren . Det har funkat rätt bra ändå utan att det har missbrukats nämnvärt . Problemet är sådana som du/ni som har sett till att förändra vårat land till något mycket sämre !!!

      • Ja till exempel kunde man gå in på Ikea i Västerås
        eller på andra ställen och köpa en kniv utan att
        pröva den på närmsta människa man mötte.

      • OPete
        Handgranater var nog ovanligt förr och jag skulle tro att det finns många fler illegala vapen idag.

        Ingen vill ha kriminella gäng i vårt land, men man får väl rätta sig efter de omständigheter som råder och inte efter hur det borde vara. Åtminstone tycker polisen det och är det några som upptäckt att samhället har förändrats så är det väl dom. Och vidtar andra åtgärder än man gjorde förr.

        Det är ingen idé att jag upprepar att jag tycker det kommit för många nyanlända och för många män, det fastnar ändå inte.

    • Vi som inte lever i en verklighetsfrämmande bubbla vet att det inte är de kriminella som tar en kölapp och vill lämna in alla sina handgranater och övriga vapen, denna patetiska svenska idioti om amnesti är bara ett politiskt sätt att flytta focus från ett gigantiskt kriminellt samhällsproblem precis som etablissemangets och extremvänsterns hysteriska s.k Metoo-kampanj som medvetet ska ta bort focus på sexuella trakasserier ute i den riktiga mångkulturella svenska verkligheten, för att inte tala politikernas alltid så geniala nolltolerans mot allting, har det någon gång hjälpt ?
      Nej svenska folkets politijer inom 7 klövern vet att deras kulturberikande politik de senaste 35 åren har kört Sverige rakt ner i dyn men man sågar naturligtvis inte av den gren man sitter på utan mörkläggningen, förljugenheten och hycklandet bara fortsätter och i slutänden är allt SD:S fel.
      Svenska väljarna får en sista chans 2018 att vakna ur törnrosasömnen och visa att nu räcker det men tyvärr så är nog ett svenskt uppvaknande för mycket att hoppas på, idiotin fortsätter även efter valet 2018 !!!

    • Mia ! Men i ärlighetens namn hur många hederliga människor i detta land tror du har en handgranat liggande hemma och skräpar ??? Dessa personer som använder handgranater tror jag knappast lämnar in dom på polisstationen. Granater är till för att användas . Tror inte det är Svensson eller Karlsson som har dom utan istället människor som använder dom i vardagen i sina forna hemländer . Och hur du än vrider och vänder så är det pga du/ni som har orsaken till detta !!! Dessutom fortsätter du rösta på samma partier som vill ha hit dessa människor . Så du kan lägga ner !!!

  8. OT
    Dagsfärsk opinionsmätning. (S) och (M) tappar mest.

    160 SVT Text Torsdag 30 nov 2017
    Opinionen enligt SVT/Novus
    Siffrorna visar väljarstöd i procent med förändringen i procentenheter:

    Moderaterna 19,9 (-0,7)
    Liberalerna 5,5 (+0,7)
    Centerpartiet 11,0 (+0,2)
    Kristdemokraterna 3,6 (-0,2)

    Socialdemokraterna 28,6 (-1,2)
    Vänsterpartiet 7,3 (-0,3)
    Miljöpartiet 5,0 (+1,0)

    Sverigedemokraterna 16,6 (+0,4)
    Övriga 2,5 (+0,1)

    Novus har intervjuat 4.014 personer
    per telefon 30/10-26/11. Andelen
    osäkra väljare är 5,9 procent.

    https://www.svt.se/special/valjarbarometern/

  9. Ja, samlingen av hungerstrejkande handgranater på Medborgarplatsen och ett stort entourage av vänsterflummare KRÄVER ju amnesti av regeringen.

  10. Kanske dags att Sverige slutar sponsra Nordkoreas raketer.
    Eller kanske gör ett uppehåll i biståndet.
    Andra länder försöker införa sanktioner, medan Sverige skickar bistånd.
    Ingen risk att grisen svälter.

  11. Enkel matematik.Det det är inte vapen som dödar det är människor.Man måste erkänna att okontrolerad invandring är roten till det onda.Mvh Adolf

Kommentera