Utländska fängelser i stället för brottslingar på gatorna


BROTTSLIGHET. För bara tre till fyra år sedan fanns det 1.200 dömda brottslingar som istället för att sitta i fängelse fritt gick omkring på gatorna i det norska samhället eftersom det var kö till fängelseplatser.

Genom att hyra fängelseplatser i Nederländerna, ha två fångar i varje cell, skicka fler utlänningar till sitt hemland för att avtjäna sitt straff och bygga fler fängelseplatser i Norge, har nu köerna minskat med 90 procent.

 

Läs mer på NRK…

-Pettersson har ofta undrat varför vi har privatiserat delar av sjuk- och äldrevården, skolor och mycket annat men inte Kriminalvården.

I Sverige har vi visserligen ingen brist på platser på anstalterna och det kan man förstå när man läser om straffen som döms ut.

Varför inte placera fångar i Bulgarien, Europas billigaste fängelser, till en kostnad av 30 kronor per dygn? Vi kan då placera äldre i de fina enkelrummen och med en bra personaltäthet på anstalterna.

Bistånd går också att ordna, kanske Sverige kan finansiera anstalter i Afghanistan och Irak och bidra till arbetstillfällen i dessa länder och dessutom göra en human insats genom att lååta fångar avtjäna sina straff i en miljö de är vana vid.

Grövre brott som terrorism, gruppvåldtäkter, krigsbrott osv borde vi låta proffsen ta hand om…

Låt proffsen ta hand om de grövsta brottslingarna…


5 responses to “Utländska fängelser i stället för brottslingar på gatorna

 • Maria

  Kan problemet ligga i begreppet ”kriminalvård”, man döms till vård inte till att ”straffas” och liksom vård i det stora inte fungerar i Sverige 2017 kan man ju räkna ut resten… (Icke fungerande vård kan väl i och för sig ses som ett straff men det gäller bara dem som faktiskt är i behov av den) :S

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inget för Sverige, bättre att ha illegala och andra på lösdrift på plattan i Stockholm där de kan begå brott, prata och skoja lite med svenska civila pedagogiska dialogpoliser som veckans brott visade vilket tydligen föll G.W i smaken !

  Gilla

 • thojak

  Har föreslagit detta för flera år sedan, to no avail, though.
  Där finns också rejäla ytor i fd kaserner dit utvisningsbestämde personer kan föras per omgående. Därtill borde/torde det var möjligt, att avtala med respektive hemland, att dömda personer ska avtjäna straffen där. Kostnadsreduceringarna blir enorma, miljarder per år.
  Just do it, damned !

  Liked by 1 person

 • Ingemar

  Jag har under de senaste åren misstänkt att samma förhållande gäller eller borde, som sagt, gälla även i Sverige. Pga att så få överhuvudtaget döms, eller till alldeles för låga straff, så slipper ”sverige” bygga de nya fängelser som egentiligen skulle behövas.

  Gilla

 • Blodsven

  Smarta förslag motarbetas alltid i feminiztregeringens korkade besättning…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: