Stopp min kropp – Lär små barn om kroppslig integritet

INRIKES. Regeringen vill att det ska bli obligatoriskt för förskolor att lära barnen om kroppslig integritet, rapporterar Ekot. Kravet ska finnas med i den nya läroplanen som håller på att tas fram. Berga förskola i Eskilstuna har sedan i våras lärt barnen att säga ”Stopp, min kropp” om någon slår eller tar på privata områden.

Förskoleläraren Lisa Jisei tycker att barnen har blivit mer medvetna om gränser. Femåriga Vendela berättar om vad hon lärt sig: – Privata områden det är mun, rumpan och snippan och snoppen och bröstet. Om nån slår mig då brukar jag säga stopp min kropp, berättar hon för Ekot.

Uttrycket ”Stopp, min kropp” kommer från Rädda barnens bok som handlar om hur man ska prata med barn om kroppen och övergrepp.

-Pettersson tycker det är en märklig debatt som pågår med #Metoo och en massa andra upprop, 3-4 åringar ska lära sig sätta gränser med ”stopp min kropp”.

Däremot är det nästan tyst om gruppvåldtäkter, överfallsvåldtäkter, rån, misshandel, svennefitta, svennehora och andra rasistiska tillmälen till ursprungsbefolkningen.

Minoriteten får finna sig i mycket, medan etablissemanget ägnar sig åt annat. Jag säger inte att kampanjerna ovan är fel men prioriteringarna är definitivt det…

9 thoughts on “Stopp min kropp – Lär små barn om kroppslig integritet

  1. Den förvirrade ministären vet uppenbarligen inte vilket ben de skall stå på, då de ena stunden genom sin makabra värdegrundspolitik väljer att acceptera pedofili och barnäktenskap, för att i nästa stund låtsas värna om oskyldiga småttingars integritet och därmed vinna trovärdighetspoäng.

    Den klassiska och älskade barnlitteratur som ingår i vårt gemensamma kulturarv är föremål för revidering eller utrensning, medan moraliskt urståndsatta feministförfattarinnor tillåts propagera för transsexualitet, identitetsförvirring och utforskandet av barns kroppar.

    Vilka nedbrytande signaler som sänds via den vedertagna policyn att förläna den importerade kriminaliteten dispens från svensk lagstiftning behöver vi inte närmare gå in på, då konsekvenserna av detta samhällsdestruktiva förfarande inte gått den normalbegåvade och rättskapable svensken förbi.

    Aldrig tidigare har det oförlåtliga brottet pedofili ägnats så mycket uppmärksamhet som nu, då den kompakta kulturinförsel vi tvingas motta givit ämnet en sensationell aktualitet – trots att de normaliseringshysteriska kulturmarxisterna söker nonchalera den akuta problematik de aldrig varit i stånd att hantera och där den vite mannen metodiskt skuldbeläggs.
    Andreas.

  2. Jaha, då skall inte smågrabbarna få brottas mer varandra.
    Något som smågrabbar har gjort ända sedan människans
    ursprung.

    Nog för att det är stor brist på män inom förskolevärlden
    men att förskolan så till den vida grad har feminiserats
    hade jag ingen aning om.

  3. Det finns anledning att starta en ny grupp med anledning av – ” metoo”.
    I att bli offer finns vissa fördelar att hämta. Exempelvis att bli hörda att våga föra fram överrgreppen.Med rättvisa går feminismen hårt åt de maskulina övergreppen. Äntligen! Men alla de kvinnor som inte har något att anföra. Skall de lämnas utanför? Därför är förslaget att bilda en ny konstellation — why not me—. De måste ju vara i flertal. Ett litet blått band på uppslaget kan vara en lite markering. Sen blir det att djupodlat analysera orsakerna.

  4. Det är väl bra att svenska barn får lära sig att sätta gränser. För de lär behöva försvara sig, kan jag tänka mig hur de har det redan i förskolan! Värre lär det bli!

  5. Berga är ett helsvenskt område i Eskilstuna och där återfinns varken Somalier eller annat MENA-folk på förskolan.
    Detta projekt är helt missriktat men det viktiga är väl att man framstår som driftig och att man ”tar tag i problemen”

  6. Det kan säkert tyckas som islamofobiskt och hets-klassat av många vänster- och miljö-flum-blemblem-grupper, varför muslimska förskolor säkert kommer att undantas från denna lag, alt ses-genomfingrarna.

    • Äh, väx upp! Trams och hat gynnar inte männens sak när det handlar om våld och övergrepp och trakasserier och våldtäkter. Det är få kvinnor som vill skada män fysiskt.

      Vad umgås du med för kvinnor egentligen? Och vad sitter du och dina kompisar och tjatar om er emellan. Sura uppstötningar är inga argument som ger män trovärdighet.

Kommentera