För få och för sent…

INVANDRING. En och annan socialdemokrat protesterar mot regeringens migrationspolitik men de är för få och väldigt sent ute. Torbjörn Hållö är ekonom på LO och inte så imponerat av S+MP politiken som han menar leder till massarbetslöshet. Hållö är dessutom rejält trött på pratet på att asylinvandringen är lönsam. 

12 thoughts on “För få och för sent…

  1. Apropå sossar………

    ”Systemfel när Mogert får miljoner rätt ner i fickan”

    ”En avgång som beror på avslöjade trakasserier kan alltså leda till att miljoner av skattebetalarnas pengar går rakt ned i fickan på politikern. Det här visar att de etablerade partierna har en intern pakt om att skapa så fina villkor som möjligt åt sina egna. Och det är helt utan rim och reson.”

    Medborglig samling skriver bra debattinlägg i DS.

    https://www.dagenssamhalle.se/debatt/systemfel-nar-mogert-far-miljoner-ratt-ner-i-fickan-19681

    • Börjar bli jättemånga av den sortens giriga nu. Här några av dom senaste:

      Roger Mogert kommunalråd i Stockholms kommun (S)
      Stefan Nilsson riksdagsledamot (fd MP nu politisk vilde)
      Lars Ohly fd partiledare och fd riksdagsledamot (V)
      Pavel Gamov riksdagsledamot (fd SD nu politisk vilde)
      Med flera

      K-G Bergström: ”Det är ett oskick som breder ut sig”

      https://unv.is/expressen.se/nyheter/k-g-bergstrom-det-ar-ett-oskick-som-breder-ut-sig

      Så många politiker försörjs av riksdagen trots att de slutat.

      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-manga-politiker-forsorjs-av-riksdagen-trots-att-de-slutat

      Siffrorna som anges efter respektive parti avser antalet avhopp efter valet 2014 (till vänster) samt antalet som fick lönegaranti i juni 2015.

      Vänsterpartiet:
      8 | 6

      Centerpartiet:
      8 | 6

      Socialdemokraterna:
      28 | 18

      Kristdemokraterna:
      10 | 6

      Moderaterna:
      43 | 24

      Folkpartiet:
      14 | 8

      Sverigedemokraterna:
      2 | 1

      Miljöpartiet:
      11 | 4

      Totalt:
      124* | 73

      Källa: Riksdagsförvaltningen, Statens tjänstepensionsverk, SVT

      *Totallistan är exklusive de som kommit tillbaka till riksdagen, totalt 8 ledamöter

      (Publicerad:16 augusti 2015)

  2. Måste tydligen förtydliga lite för dom här så kallade ekonomerna!

    Om alla hade haft en gymnasieutbildning eller till och med om alla hade läst på högskolan, så hade inte arbetslösheten minskat nämnvärt för det!

    Att alla har en fin utbildning skapar inte fler lediga jobb och eftersom arbetsgivarna kan välja så väljer desa, folk med utbildning och dom andra blir arbetslösa.

    Hade alla haft en utbildning så hade vi bara haft en massa arbetslösa med utbildning!

    • Det startas nya företag i landet hela tiden, men den personal som företagen anställer måste ha höga kvalifikationer för att få jobb.
      Den som har dålig utbildning och ingen färdighet blir fast i arbetslöshet.
      Att kunna svenska språket är mycket viktigt också.
      Stefan Löfvens lösning för invällarna att få jobb, som han framförde vid en debatt, är att skapa enkla jobb (beredskapsjobb) med subventionerade löner.
      Ett mycket effektivt sätt att skapa ett klassamhälle, och här är det massor av människor som skall tvingas till beredskapsjobb, istället för bidrag.
      I slutändan blir det att någon skall betala galenskapen som politikerna ställt till med och det blir med en betydligt sämre välfärd, någon annan lösning finns inte.
      Invandring är nödvändig men den skall vara reglerad och kontrollerad.
      Den här okontrollerade asylinvandringen har skapat mycket negativa konsekvenser, som de ansvariga sannolikt inte kunde förutse.
      Den där floskler som svenska politikerna uppfunnit ”alla människors lika värde” finns det ingen sanning till utan är till för att missleda människor.

  3. Gästkrönika av Håkan Boström i GP.

    Gör inte misstaget att underskatta SD.

    ”Det brukar ofta heta att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra. Som kritik är det ganska missriktat. Vilket parti vill vara som alla andra? Ett sådant parti skulle sakna existensberättigande. 

    Beskrivningen av SD som apart är i huvudsak missvisande.

    Efter att ha tillbringat helgen på pressläktaren på Louis de Geers kongresscenter i Norrköping – där SD nyss avslutat sina landsdagar – är intrycket tydligt.

    Partiet har blivit mer normalt. Det är ett omdöme som delas av kolleger som bevakat flera av partiets kongresser. 

    Till formen hade detta lika gärna kunnat ha varit en KD- eller S-kongress.

    Den största skillnaden är kanske avsaknaden av lobbyister från organisationssverige i korridorerna. Merparten av SD-delegaterna skiljer sig till det yttre inte nämnvärt från ”mannen på gatan”.

    Och mansövervikten till trots finns det även en hel del kvinnor här. En del har med sig sina små barn. Borta är associationerna till järnrör och huliganer. ”

    http://www.gp.se/ledare/g%C3%B6r-inte-misstaget-att-underskatta-sd-1.4869158

  4. Det pratas mycket om krav och klara gymnasiet och liknande. Är det inte bättre att säga som det är, att villkoret för medborgarskap är en röst på vänstern!

  5. Torbjörn är en man som säger sanningen och är därmed snart inte välkommen hos S, välkommen till SD!

  6. Bra kommentar :
    ”Jag måste alltså sitta i skulderna upp till halsen för resten av mitt liv för att få en normal bostad medan de nyanlända behöver bara komma hit och ljuga om åldern så får de allt gratis. Kul!”

  7. Torbjörn Hållö är ekonom och förstår nog hur illa ställt det är….Avgrunden närmar sig men det fattar inte de 30% som konstant röstar på Socialdemokraterna….

    • Det är någon som står bakom den här röstimporten och det kan misstänkas att det är Verkställande Utskottet, det som kan sägas med bestämdhet om dem är att de har inget ”Samhällsansvar” och kan aldrig ha förstått konsekvenserna med en sådan import.
      De som sedan haft uppgiften att föra fram den här politiken är socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen.
      Det enda parti är Sverige Demokraterna med J. Åkesson som förstått konsekvenserna av den här invandringen, men när han ifrågasatt med sakliga argument följden med galenskapen, har han bemötts med flosker som nazist, nazist, rasist, rasist.
      Någon kritik mot galenskapen har inte accepterats helt enkelt.

      • Det som visar att det är en röstimport är att det är endast muslimländer som är utsedda till asylländer som gör det möjligt att komma in i landet utan pass, och gör det omöjligt att kontrollera dess bakgrund.
        Det kan bevisas att i de invandrartäta områden med muslimer röstar de också på socialdemokraterna eller på andra socialistpartier.
        Det finns ett land i Europa nämligen Ukraina som haft oroligheter och borde varit asylland, men så är inte fallet därför från det landet skulle de inte rösta socialistiskt.
        Att det skulle vara flyktingar från krig, som kommit till Sverige är ett skämt.
        Det är män och de flesta är i åldern 25-30 år klädda i dyra märkeskläder och den senaste IP mobilen, och har betalt ca 100.000 kr till människosmugglare för att ta dem till Sveriges gräns.
        Den som tror att det här är flyktingar måste anses som helt okunnig och naiv, därför de går på en missledande propaganda.

Kommentera