GP.se raderade ledare av Ann Heberlein

YTTRANDEFRIHET. För några dagar sedan hade GP en ledare av Ann Heberlein titulerad ”Regeringen får inte ge efter för miljöpartiet”. Hon skrev bland annat att det vore politiskt självmord för S att ge amnesti för de ensamkommande som fått avslag.

Ledaren plockades snabbt bort med motiveringen att det inte var meningen att den skulle publiceras och det tror jag inte ens redaktionen tror på.

-Pettersson har dock svårt att se vad som skulle vara över gränsen för normalt vettiga GP.se.

Nåväl, ni får bedöma själva: HÄR är hela ledaren: som den såg ut på Google arkivet den 25 november klockan 17:04.

Heberlein: Regeringen får inte ge efter för Miljöpartiet

Gästkrönika. Det vore politiskt självmord att ge efter för Miljöpartisterna inom migrationspolitiken, Socialdemokraterna har inte råd med det, skriver gästkolumnisten Ann Heberlein.
15:00 – 25 nov, 2017 Uppdaterad för 1 day ago

Jag passerade Medborgarplatsen några dagar innan ”Ung i Sverige” flyttade sin sittstrejk till Norra Bantorget. Det var en solig höstdag och på Medborgarplatsen minglade vänsteraktivister med gode män (företrädesvis av kvinnlig kön), HVB-personal (kvinnlig), clowner mot rasism och en grupp kvinnliga kulturarbetare som med jämna mellanrum stämde upp i diverse kampsånger, ackompanjerat av maracas och tamburin.

I centrum för uppmärksamheten befann sig några dussin afghanska män, så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”. De såg redan då tämligen slitna ut, som om de hade åldrats flera år de veckor strejken pågått.

De förplägades med smörgåsar, frukt och kaffe av några unga aktivister och en äldre man med långt, grånat hår iklädd poncho delade ut kaffe. Alltihop övervakades av ett stort antal poliser.

Jag drar mig till minnes mina känslor inför det som utspelades på Medborgarplatsen några veckor i höstas när jag läser om den konflikt som enligt pressen nu skakar regeringen. MP, i synnerhet Grön Ungdom, driver frågan att ge allmän amnesti åt det afghaner som var omyndiga när de kom 2015. Regeringen Löfvén säger bestämt nej. Det gör regeringen helt rätt i.

Bortsett från det uppenbara – att den som fått sin sak prövad och fått avslag måste lämna landet – vore det politiskt självmord att ge efter för Miljöpartisternas krav. Socialdemokraterna har inte råd med det.

De, som först kallades ”ensamkommande flyktingbarn”, och numera går under den märkliga beteckningen ”ensamkommande” har nämligen blivit en symbol för Sveriges totalt havererade migrationspolitik, för tjänstemannaaktivism, för medias lögner och för ett orimligt slöseri med skattemedel.

När jag stod på Medborgarplatsen och beskådade spektaklet kring de afghanska männen tänkte jag att just nu, just här, imploderar Sverige. På denna plats, denna dag, når den kulturrelativistiska och postmoderna retorik som präglat både debatten och de politiska besluten i Sverige hela 2010-talet sin absoluta höjdpunkt. Det hela var surrealistiskt.

Det faktum att jag efter bara några minuter på Medborgarplatsen blev fotograferad av flera aktivister minskade inte min känsla av surrealism. Åsiktsregistrering med åtföljande uthängning i grupper som anar rasister i varje buske hänger ihop med den aktivistiska kontexten kring afghanerna.

Alla dessa grupper som nitiskt och hysteriskt påstår sig värna yttrandefrihet och människovärde genom att trakassera, förfölja och anmäla oss som dristat oss till att kritisera en vansinnig migrationspolitik och en misslyckad integrationspolitik.

Jag stod där i höstsolen och tänkte att detta vansinne måste få ett slut. Vi, som värnar både vårt land och asylrätten, måste mobilisera mot högröstade grupper, som utifrån egna intressen, driver att en specifik grupp ska särbehandlas av migrationsverket.

Mycket vatten har flutit sedan jag passerade Medborgarplatsen i höstas och debatten har, tack och lov, nyktrat till. Låt oss hoppas att regeringen Löfvén förmår försvara sin egen politik och inte faller till föga för irrationella känsloargument.

Ann Heberlein

16 thoughts on “GP.se raderade ledare av Ann Heberlein

  1. Nedmonteringen av svenska samhället kunde tidigare döljas genom olika finter men utspelas nu för öppen ridå. Tablå!!!!

  2. Jag läste att Eskilstunakuriren har hyrt in ett företag som ringer hem till folk och frågar om deras politiska åsikter.

    – Är det ytterligare ett steg mot kontrollsamhället?

    Då Kuriren själva begränsar vilka politiska åsikter som får publiceras, borde de knappast anses vara neutrala och öppna.

    De skriver själva ”tidningens liberala värderingar och åsikter.”
    ”En ledare ska dock baseras på fakta i de fall det förs fram. ”

    Då kan vi se hur liberala de är, och hur mycket fakta de använder:

    De skriver (om Strids uttalande):
    ”SD:s skandallista är längre än de andra partiernas tillsammans”
    Min kommentar: De har alltså inte kollat fakta, det är bara att kolla i Petterssons fina listor över vad de andra partierna gjort.

    ”Nu rämnade fasaden ännu en gång, vilket understryker det som många av oss länge har försökt förmedla: SD är ett omöjligt parti att ha med i ett regeringsunderlag.”
    Min kommentar: Liberala värderingar? När man mer eller mindre sätter sig över vad 20-25% av väljarna tycker, är man liberal då? Liberal betyder ju frisinnad och tolerant.
    Här skriver istället Kuriren ”många av oss”, vaddå många av oss? Menar de PK-maffian?

    För det är ju just det som allt handlar om:
    Att vara Politiskt Korrekt!

    Då finns det inte plats för yttrandefrihet, förnuft och sanning…

  3. Det svaga ljuset i tunneln som jag tyckte mig läsa som GP slocknade snabbt. Någon hotande överhövding som kortslöt elnätet?

  4. Den hemlöse ”Nils Junior …….”, som var på morgonprogrammet på TV hade arbetet hela livet.
    Han tvingas resa till Portugal och bli med på en ”Pilgrimsvandring” för att slippa svenska vintern i sovsäck utomhus.

    – Men övertaliga män från Afrika, som ”längtar till Europa” och ljuger om sin ålder, får boende!
    Likaså muslim med två fruar och en massa ungar – får TVÅ lägenheter!

    => Vårt Sverige har förfallit!
    => Vår välfärd har förfallit!
    => Vår trygghet har förfallit!

    – Men regeringen tillåter muslimer att invadera vårt land!

    Känner du dig nöjd med utvecklingen i vårt fosterland?
    Känner du dig nöjd med det hot du står inför med sämre skydd?
    Känner du dig trygg med ökad makt åt muslimerna i vårt land?

    = Jag är rädd!

    Koranen säger:
    4. 47:4 Do not hanker for peace with infidels,
    behead them when you catch them!

    Vi har sekten i vårt fosterland!

  5. Men så blev det inte, det lilla Extremistpartiet MP fick
    igenom sina sjuka krav, och det visar på
    vilken beklämmande regering vi har, för det kommer säkert
    att med Centerns och och det skadliga Liberalerna
    gå igenom i riksdagen, tror inte ens att det går att
    lita till att M går emot, det brukar vara höga tonlägen,
    men i slutändan är samma gamla skadliga 7 klöver
    som i 20 års tid monterat ner världens mest utvecklade
    land till i slutändan ett land liknande Mellanöstern.

    Ifall Svensken 2018 inte ser till att avlägsna dessa skadedjur
    från ledande poster tror jag att Svensken inte behöver tänka på
    flera kommande val, då är loppet kört och samhällsförstörarna
    har segrat, då kan Svensken inrikta sig på hur han ska förklara
    för sina barn barn hur han kunde vara så satans korkad att
    låta denna idioti få fortsätta genom att rösta in totalt
    intelligens befriade varelser till att styra landet ner i fördärvet!

  6. Jag tycker det bevisar att fel röster och makter dominerar i samhället. De verkar utföra olaglig åsiktsregistrering, som inte ens myndigheter är tillåtna. Jag läste tidigare den ledaren och gillade vad A.H. skrivit. Men tyvärr klarade inte regeringen helt skydda Sveriges lagar och demokrati den här gången heller. Samtidigt blir massor av Svenskar utförsäkrade för att pengarna är slut. Vad sysslar riksdagen med?

Kommentera