Bokmässans beslut: Mångfalden offras och Nya Tider portas nästa år

YTTRANDEFRIHET.Tidningen Nya Tider får inte ställa ut på Bokmässan i Göteborg nästa år. Det skriver Bokmässans ledning i ett pressmeddelande.

Anledningen är den kritik som har riktats mot Nya Tiders medverkan på Bokmässan 2016 och 2017. ”Deras deltagande och den uppmärksamhet detta har fått har tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift”, står det i pressmeddelandet.

Fokus kommer i stället ligga på uppdraget att skapa en mötesplats för författare och läsare.
– För att med full kraft kunna fokusera på vårt uppdrag och det som är viktigast för oss – litteratur och läsning, säger Frida Edman tillförordnad mässansvarig.

-Pettersson tycker det är ett märkligt beslut. Nya Tider tar inte uppmärksamhet och fokus från Bokmässan, det är de medier som rapporterar osakligt om Nya Tider som förstör för bokmässan.  Om de etablerade medierna var för mångfald som de pratar så mycket om skulle de välkomna Nya Tider och andra aktörer som inte tillhör PK…

Till Nya Tider…

21 thoughts on “Bokmässans beslut: Mångfalden offras och Nya Tider portas nästa år

    • Expo ska lägga ner en massa tidningar. Johan Ehrenberg har startat en drös lokala versioner av tidningar eftersom han då får presstöd för varje enskild tidning. Rebecka Uvell har granskat honom flera gånger men traditionell media helt undviker kritisk granskning av denna skojare.

      • Etc, inte Expo. Jag tror inte att Ehrenberg ingår i Expo. Även om Expo också borde läggas ner asap!

  1. Som att skylla mobbningsproblem på en skola på offret och flytta på denne.
    -På skolan utser mobbarna snart ett nytt offer och mobbningen består.

    Vem/vad blir nästa yttrandefrihet som offras för enfalden?

  2. Har man vant sig vid agenda-journalistik och ständiga lögner, så kommer sanningen som en överraskande och svår chock. Därför uppfattas Nya Tider som extrem. Sanningen självt, ses alltså som något overkligt, ur deras perspektiv. Somliga anser att vi börjar närma oss ett nytt DDR. Fel- Det stadiet passerades för länge sen.

  3. Det är det jag förkunnat gång på gång att vänsterjönsar är
    så otroligt korkade att dom inte begriper att deras bojkott
    är den bästa reklamen för N.T, om nu människor som brukar gå
    på dessa löjliga evenemang varit smarta så går dom inte till
    denna bokmässa nästa år, så kan vänsterfjantarna stå där och glo.

  4. Reklamvärdet som NT har fått och fortfarande får är värt många miljoner. Tack vare vänstern och vänstermedias besatthet av frågan.

    De behöver nog inte ställa ut mer; läsare av tidningen lär inte besöka yttrandefrihetens offerplats i Västsverige.

    ps
    Nu finns det en ledig monter för Pettersson…

  5. Den nya ledningen för Bokmässan är lika feg som statsministern. Viker sig direkt för kritik från vänster och är rädd för andras åsikter. Kort sagt så föredrar man diktatur före demokrati.

  6. Naturligtvis ett krav på den nye chefen. Roligt också för Expo att våga sig tillbaka till Röda Rummet.
    Extremvänstern går naturligtvis inte ihop med verkligheten
    Gamla testamentet, predikaren 10.

  7. Som Janne Josefsson sade konstigt att det är journalister och författare som går i spetsen för att strypa yttrandefrihet och åsiktsfrihet när det borde vara tvärtom.

  8. Mobboffret får alltid flytta på sig, då blir allt frid och fröjd igen! Bedrövligt att vänstern får skrika och styra med våldsamma metoder, lögner och manipulation. Ända upp på regeringsnivå. Vilket mörker detta land är!

  9. Yttrande friheten begränsas dagligen…Samtidigt ökar den ”goda röd/gröna sörjans anspråk,för att vara de allena rättrogna. Småbarn indoktrineras i lekskolan från 2-4 års åldern.Mot detta vansinne protestera ingen,utan de dåraktiga tillåtes breder ut sina alster.Eller som ”Mr Jordan” skriver, ”Lenins bokhörna får vara kvar” !
    Nåja besökarkretsen lär komma se ut därefter !

  10. Tycker bokmässan skall dra till Nordkorea o Pyongyang där kan dom trivas o umgås i grupp med likasinnade dygnet runt. Fan i helvete om 1 enda skattekrona går till skiten.

Kommentera