Riksdagsledamot från MP anklagas för över tio år av trakasserier och för att ha förgripit sig på en bebis

BROTTSLIGHET. En riksdagsledamot för Miljöpartiet anklagas för trakasserier och sexuella närmanden, skriver DN, bakom betalvägg, som har talat med ett tjugotal miljöpartister.

Mannen ska ha uttalat sig olämpligt och kommit med ovälkomna sexuella närmanden, framförallt mot unga kvinnor. Det finns också anklagelser om att han förgripit sig på en partimedlems bebis genom att stoppa in sin tunga i barnets mun.

En källa säger att flera anklagelser varit kända för personer i ledande ställning i partiet i minst tio år. Ett av skälen till att de inte lett till någon åtgärd uppges vara att mannen har stark förankring internt.

MP:s partisekreterare Amanda Lind bekräftar för tidningen att en utredning pågår.

-Pettersson jämför med lokalpolitikern och Sverigedemokraten som i helgen pratade mindre än två minuter om muslimer och det blev ett fruktansvärt liv i alla medier.

Här har vi en MP-riksdagsledamot som härjat i över tio år och förgripit sig på ett litet barn men ändå skyddas och…

Det finns fjorton manliga riksdagsledamöter att välja på inklusive språkröret Fridolin. Får se hur länge det dröjer innan det kryper fram vem.

Mannen har uppmanats att ta time-out och det har han accepterat.

Här finns dom.

  • Amin Jabar, född 1959
  • Jonas Eriksson, född 1967
  • Jan Lindholm, född 1951
  • Rasmus Ling, född 1984
  • Niclas Malmberg, född 1970
  • Valter Mutt, född 1955
  • Stefan Nilsson, född 1959
  • Rickard Persson, född 1959
  • Mats Pertoft, född 1954
  • Carl Schlyter, född 1968
  • Anders Schröder, född 1990
  • Lorentz Tovatt, född 1989
  • Marco Venegas, född 1962
  • Gustav Fridolin, född 1983

34 thoughts on “Riksdagsledamot från MP anklagas för över tio år av trakasserier och för att ha förgripit sig på en bebis

  1. Tycker man uppdaterar sidan och rensar ut alla namn som är irrelevanta.

    Det är St*fan N*lsson, och det var redan ganska säkert innan för att alla hans kontakter på sociala medier är till stor del latina tjejer, för många latinas för att inte vara ett creep.

  2. Tyvärr tycker jag denna artikeln smutsar ner din hemsida. Detta är utpekande av 13 oskyldiga män, för att den 14e var skyldig.

    Med tanke på att du redan har skrivit en Artikel nu om Stefan Nilsson, kanske du bör uppdatera denna Artikeln med Hans namn, bara ett förslag…

    • Vad som inte är,kan varda… Vad gäller namnen på Gröna kommunister,har väl dessa inte en typ av ”gräddfil” jämfört med Slaskpressens behandling av SD-medlemmar ? Eller ?

  3. Finns en mp- riksdagsman som inte hamnat på valbar plats inför nästa val.

    Annqrs toppar de eller kliver av.

  4. Hur många industrianställda kan ta ”time out” får man lön då?, säkert som oduglig riksdagsman men vi andra? Skall kolla med VD. Vet ngn?

  5. Jag gick in på (s)(v)t för att kolla om det kom nåt reportage om detta,det gjorde det till min förvåning.
    Men dom var noga med att inte nämna detta med barnet.
    Ska väl tilläggas att den utpekade ska anmäla anmälaren för grovt förtal.

  6. Vilka av dem har representerat Mp mer än 10 år? Sortera bott övriga och vi är närmare svaret.

  7. En gammal tradition hos mp att någon eller några högt uppsatta medlemmar är sexualförbrytare och pedofiler, men det är väl inget och hänga upp sig på eftersom partiet har en sån fantastiskt fiiiiin värdegrund.
    Annat är det om man är en alldeles så obetydlig helt okänd sverigedemokrat och råkar säga något felaktigt. Det är vad man kallar mycket allvarligt och måste därför ältas i evighet i alla intervjuer med Jimmie Åkesson.

  8. Gissar på Herr Amin. Inte så mycket p.g.a. trakasserierna mot kvinnor utan händelsen med barnet får mina misstankar att luta åt det hållet. Tror knappast någon svensk skulle stoppa in sin tunga i ett liten bebis mun, det känns föga troligt. Svenskar förstår liksom att det är absolut tabubelagt. En svensk pedofil månne men då skulle det inte ske så att någon kunde se det tror jag. Det måste vara någon som helt enkelt tror att det är ok.Sen att det just är unga kvinnor som varit utsatta får ju inte mig att tvivla mer på en musselman…

  9. Har MP verkligen två Lorentz Tovatt den ena född 1962 den andre 1989?
    Vad är det för fel på svenska män och kvinnor den ena parten tafsar och trakasserar den andra anmäler först efter ett drev startat. Inget civilkurage, bara i grupp och då först efter 10 år. Undrar hur det är med värdegrunden, de har nog flera och ambivalensen är stor.

  10. Här har deras partikamrater inom pressen,tigit om detta förhållande, i hela 10 år.Inga svarta rubriker,och ingen bild på denne sjuke valde Gröne !
    Det märks tydligt att 90 % av skribenterna,tillhör de Grön/Röda….

    • Och SVT tillsammans med SR – de håller sina egna bakom ryggen! Alice Bah Kuhnke?? Hur ska hon hantera detta? Kan hon ”dra tillbaka” någon ”medalj”?

  11. Uppges ha tagit time out, alltså hur kollar man det? Har de närvarolistor i riksdagen eller?

  12. Tittar man på bilderna på dom känns samtliga misstänkta.
    Ser ut som muppar hela gänget. Och är förvisso också det.
    Är det en utländsk mupp förblir det nog hemligt.
    För att det inte ska underblåsa rasism.
    Garanterat censurerat på P4 Dalarna !!!!!
    Inte ett ont ord………. Om invandrar vänliga partier!!!
    Oavsett tilltag.

  13. Verkar vara en stabil tystnadskultur inom MP, händelsen polisanmäldes men lades naturligtvis ner !
    Utgår ifrån att en politiker från SD inte hade behandlats annorlunda vid en polisanmälan men är tyvärr inte inte helt säker på det.

    • Korthuset börjar så sakta rasa 🙂 , längtar efter mp`s fullständiga ras eller helst kollaps 🙂
      Hoppas verkligen detta parti försvinner!! De har fått sparka ett antal värdelösa s k ”politiker” och en del har fått gå för att de inte tar kvinnor i hand samt umgås med radikala exktremister.

  14. Ny tillfällig ledning för Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten
    FR, NOV 17, 2017 14:09 CET
    Miljöpartiets partistyrelse har beslutat att tillfälligt sätta in en ny styrelse för MP Umeå och MP Västerbotten. Det sker i enlighet med partiets stadgar och på begäran av medlemmar och avdelningar.

    Beslutet beror på många års svåra konflikter, och innebär att en interimsstyrelse nu tar över allt ansvar för att leda avdelningen i Umeå och distriktet i Västerbotten, tills dess att nya styrelser med valda medlemmar från länet kan ta över.

    Konflikterna har pågått i över tio år och har inte gått att lösa trots upprepade insatser från riksorganisationens sida med stöd, råd och rekommendationer. Detta har försvagat det politiska arbetet och dessutom lett till att många medlemmar och förtroendevalda har hoppat av.

    Enligt Miljöpartiets stadgar kan partistyrelsen vid omfattande konflikter tillfälligt ta över avdelningens eller distriktets skyldigheter och befogenheter om det är nödvändigt för att trygga organisationernas och deras medlemmars intressen. De senaste veckorna har det kommit begäran från ett flertal medlemmar och två lokalavdelningar om att partistyrelsen ska göra just detta.

    – Partistyrelsen har behandlat konflikterna i Umeå och Västerbotten många gånger genom åren, och gett stöd och hjälp av olika slag. Det som fick oss att fatta det här beslutet nu var att så många medlemmar vänt sig till oss och begärt hjälp. Det säger Marléne Tamlin, sammankallande i partistyrelsen.

    – Människor ska kunna engagera sig i vårt parti utan att hamna i en konflikt som förlamar det politiska arbetet. Det är inte det man vill med sitt engagemang. Problemen måste lösas snarast, så att vi kan ägna oss åt vår viktigaste uppgift, att få genomslag för vår politik för ett grönt och hållbart samhälle, säger Marléne Tamlin.

    Den nya interimsstyrelsen består av Max Troendlé (ordförande), Marléne Tamlin, Göran Hådén och Janine Alm Ericson, samtliga ledamöter i partistyrelsen.

    – Vårt uppdrag är att hitta en väg framåt i dialog med medlemmarna. Vi ska ha en öppen och trygg process där alla medlemmar är välkomna att delta, säger Max Troendlé.

    För vidare information:

    Marléne Tamlin, sammankallande i partistyrelsen
    Max Troendlé, ordförande i interimsstyrelsen för Miljöpartiet i Västerbotten och Umeå
    Båda nås via Hanne Simonsen, pressekreterare, tel 070-372 73 23.

  15. Det måste kännas hårt för en miljöpartist , först stå och kråma sig i tv, och sedan bara någon timme efteråt få dessa anklagelser emot en partimedlem . Det som skulle bli en segerfest med maskrosvin kom att bli gravöl på beska droppar .

  16. Det kan man kalla för redig M Pedofil. Kanske barnrumpan Friglolit. Nä det vare väl för bra för att vara sant. Jabar Amin spekuleras det i Släkt med Idi Amin kanske.

  17. Ut med namnet! No mercy! Ingen nåd!
    MP visar inte Svenska folket någon nåd!
    Kännedom i 10 år??? Utan repressalier??

    • PK-familjen kommer garanterat att rädda situationen och se till att denna MP-politiker kommer undan med hedern i behåll och dessutom får någon typ av belöning som plåster på såren !

Kommentera