41 länder i muslimsk allians mot terrorism

ISLAM. ”Terrorister ska jagas tills de utplånats från jordens yta”, sa Saudiarabiens mäktige kronprins, tillika försvarsminister, Mohammed bin Salman under det första mötet med organisationen Islamic Military Counter Terrorism Coalition i dag. I alla de totalt 41 medlemsländerna har terrorister kunnat verka, sa Salman enligt AFP.

– Det är slut med det, i och med denna allians.

Mötet sammanfaller med ökade spänningar mellan Saudiarabien och Iran, framförallt gällande konflikterna i Syrien, Jemen och Libanon där de stöttar olika sidor. Saudierna anklagar Teheran för att stötta väpnade grupper i regionen, bland annat den shiitiska gruppen Hizbollah i Libanon och huthirebellerna i Jemen. Varken Iran, Irak eller Syrien ingår i den nya alliansen.

-Pettersson misstänker att de muslimska länderna har en annan syn på vilka som är terrorister än vad vi har och antar att det är som att sätta bocken som trädgårdsmästare…

Följande 41 länder är med i alliansen:
Afghanistan
Bahrain
Bangladesh
Benin
Brunei
Burkina Faso
Elfenbenskusten
Förenade Arabemiraten
Djibouti
Egypten
Gabon
Gambia
Guinea
Guinea-Bissau
Jemen
Jordanien
Komorerna
Kuwait
Libanon
Libyen
Malaysia
Maldiverna
Mali
Mauretanien
Marocko
Niger
Nigeria
Oman
Pakistan
Palestina
Qatar
Saudiarabien
Senegal
Sierra Leone
Somalia
Sudan
Tchad
Togo
Tunisien
Turkiet
Uganda

4 thoughts on “41 länder i muslimsk allians mot terrorism

  1. De enda som får ut något av denna allians är utvalda,av de rättroende som kallas till sammankomster,och möten lite varstans.Gratis uppehälle och förstklassig mat och dryck….Annars samma gamla ältande som sista hundratals åren ! F.ö. hur ser USA på detta ? Deras vapensmedjor är ju anpassade för ständigt krig, i olika delar av jorden !

  2. Koranen, deras lag, beskriver tydligt vilka de ska bertakta som fiender.

    Bästa målet för den ”klubben” skulle vara att skriva om koranen så att den stämmer med den öveiga, fredliga världens värderingar.

    Den formen av tortyr, som koranen beskriver och beordrar sina ”följare”, förekommer inte i den fredliga delen av världen.

Kommentera