Varför gnäller männen från Mena hela tiden?

INVANDRING. Peter Kadhammar, krönikör på Aftonbladet är tydligen inte lika världsfrånvarande som de andra skribenterna på tidningen, i en krönika undrar han och ställer följdfrågor varför männen från Mena inte städar själva. 

Några flyktingar som fått uppehållstillstånd kontaktar Aftonbladet och klagar på sitt boende. Jag åker ut till ett gammalt slitet kontorshus i Bromma, nära flygplatsen, och träffar unga män från Mellanöstern och Afrika som är arga och förtvivlade.

Männen bor två och två i små rum, de har fått uppehållstillstånd och är då tekniskt sett svenskar, de ska skaffa sig utbildning, jobb och försörja sig själva men ändå gnäller de på det mesta.

En av dem heter Subhi, 31 år, syrier, kock, han tog sig hit från Libanon som inte ligger i krig med något annat land.

Jag är mycket nervös, socialen lyssnar inte på mig, säger Subhi på en blandning av svenska och engelska.

’Det är trångt och skräpigt här. Toaletten luktar, säger Subhi. Jag kan inte koncentrera mig på mina studier.

Ni kan väl studera på biblioteket? säger Kadhammar. Subhi svarar att transporterna är besvärliga.

Männen fortsätter att tala om att det är skräpigt på boendet.
Då får ni väl städa, svarar Kadhammar.
Vi är 45 personer här. Hur ska jag kunna städa åt 45 personer? säger Subhi.
Om ni är 45 som hjälps åt borde städningen gå fort, säger Aftonbladets krönikör.

-Pettersson läser vidare och undrar vad det är för fel på migranterna. De har kommit till ett land fullt av möjligheter, men de klagar på allt och alla i stället för att ta tag i problemen.

Jag tror att Sverige har lärt dem att det är lättare att klaga sig till fördelar än att arbeta ihop dem, det måste vi ta ur dem, vi måste sluta curla vuxna män och vänligt men bestäm tala om för dem att de har arbete att göra hemma…

29 thoughts on “Varför gnäller männen från Mena hela tiden?

  1. Det torde vara omöjligt att förvänta sig att dessa välfärdsexploatörer skulle hysa intresse för något annat än att tillskansa sig mesta möjliga bidragsförmåner samt upprätthålla den falska offerstatus som visat sig så framgångsrik i det feministstyrda leklandet Sverige, där inga krav på rimliga motprestationer och normalt vuxet uppförande existerar.

    Dessa primitiva samhällsbelastare förmår varken utföra en logisk tankeprocess som inte har direkt anknytning till egenvinning, eller att hjälpligt hantera ordinära hushållsgöromål, varför man till och med kan föreställa sig att forna tiders drängstugor kan ha givit ett snyggare intryck.

    Att anföra klander mot det värdland som fullkomligt oförtjänt erbjudit dem förutsättningar de aldrig tidigare kunnat föreställa sig, har de däremot inspirerats till från dag ett och påpassligt anammat – som underbegåvade och bortklemade barn i vuxna skepnader.

    Snacka om bockfrämmande!
    Andreas.

  2. Dom gnäller därför att dom själva är oförmögna att skapa
    utveckling, likadant är dom avundsjuka på Israel som trots
    sin litenhet ligger ljusår före Araber i utveckling, samma
    med stora delar av Afrika trots fina naturtillgångar behöver
    dom stöttas av andra för att överleva , dock är dom duktiga
    på att tillverka nya kravmaskiner.

  3. Att männen från Mena-länderna inte städar själva, beror på att det är på tok för komplicerat för dessa sk ”nyanlända”. I sina hemländer slänger man skräpet på golvet eller marken och där får det ligga.
    Sluta att städa, låt dem bo i sörjan!

  4. Det är bara att titta på MENAländer för att förstå varför de gnäller: inga steningar, piskningar, levande-grillningar, avhuvningar, självmordsbombningar, kaos och flytande blod (än). Det blir tråkigt för dem.

  5. Fortfarande fattar allt för få att muslimerna anser sig förmer än kristna och därför ska de själva inte städa utan den saken hör till tjänarnas, alltså vi, arbetsområde.
    Mycket få av de som kommit hit är beredda att anamma vårt sätt att leva, de ska leva som de alltid har gjort oavsett vart de kommer.

  6. När jag arbetade inom äldreomsorgen för 20 år sedan träffade jag flera människor som vuxit upp under svåra fattiga förhållanden, med stampade jordgolv och hungriga magar. Min egen farfar var ett sådant exempel, efter att hans föräldrar fick lämna gård och allt till följd av ett borgensåtagande.
    Ännu på 50-talet bestod majoriteten av Stockholms toaletter av utedass!
    ”Fattigsverige” var inte särskilt länge sedan…

    Idag lever återigen många svenska pensionärer under svält och armod. Svenskar som blivit arbetslösa och kanske missat en hyra slängs hjälplösa ut på gatan… För dem finns ingen hjälp eller omsorg längre.

    Och dessa parasiter som fått skydd och härbärge (+mat & bidrag) undan de krig de påstår sig flytt ifrån, har mage att klaga över att deras egen avföring luktar illa för att ingen spolar toaletterna åt dem eller städar!!??

    Usch vilka vidriga, otacksamma typer regimen släpar hit!

  7. Vi kanske skulle börja sammaledes. Det kanske är effektivt! Då kanske det kommer att hända saker, till vår fördel. Vem vet????? 🙂

  8. Dom kan flytta hem till PK-maffian.
    De kostar inget, ärliga, vill Sveriges bästa, och är pensionsräddare.

    Alla som vill ha hit dom, kan ta in dom i sitt eget hem och försörja dom, samtidigt som dom tillför kulturberikning till familjens unga dotter.

    Landet Ding Dong.

    4-år till ….. bara en idiot gör exakt samma misstag, om och om igen, och förväntar sig olika resultat 😳🤪🤒

  9. … och när de till sist får en egen lägenhet betald av oss fortsätter gnällandet om diskriminering, svårt med språket, inget jobb som passar…
    NI passar inte in här!

  10. Kvinnor städar där. Dessutom har de väl knappast svenska toaletter med spolknapp och allt. Lågt begåvade och lata, annars skulle deras länder ha en annan struktur. Sorgligt att dessa ses som framtiden av våra politiker!

    • Bara en sådan enkel sak,som du beskriver Joy är helt främmande för dessa berikare.
      I min rekommendation för ”godhjärtade kramare” ,att besöka dessa U-länder,bör inte minst ett besök på deras hemlighus göras.
      Redan doften av Orienten möter dig vid draperiet.Överträffar t.o.m. deras yttre odör från åsnor och andra husdjur.
      Väl inne väntar ett modernt keramikgolv (event.betong)med ett hål i mitten.Efter uträttat ärende,finns för de som så önskar,en kran med vidhängande slang på väggen för tvagning !
      Denna anrättning skvätter ut H2O över hela golvet….
      Därför gäller att ha riktiga skodon typ ”Foppatofflor” !

      • Vill tillägga att min personliga teori,för att dessa Allans söner tvättar sina fötter,innan de får beträda sina Moskèr har sin grund i just deras ålderdomliga ”hemlighus”…. 🙂

  11. Ni, de kommer säkert städare till dem! Dessa MENA-folk har ju fått Sverige All Inclusive
    Vi betalar! Med våra kroppar, skatt, skatt igen och ännu mer skatt!
    Vilken lyx dessa MENA-individer har och vi är lurade, duperade! Även jag!

    • Kopierar mitt tidigare inlägg från idag:

      Ponera att vi skulle sluta arbeta, lägga ned arbetet, belasta samhället ordentligt – jag förstår att det är orimligt, för vi är alla löneslavar, behöver mat på bordet osv – men om det gick! Då skulle Sverige kollapsa fullständigt. För vem skulle då betala för invällarpolitiken? Om inte svensken arbetar, betalar skatt? Vem skulle göra det? För invällarna vill inte arbeta, se på länderna de kommer ifrån, inget fungerar, ABSOLUT INGENTING!!! Dessa länder har fått bidrag i tiotals år, om inte hundratals år. Inte ens de rika oljeländerna stöttar dem! Trots alla möjligheter så kollapsar dessa länder och det kommer hit, med stormsteg!

      https://petterssonsblogg.se/2017/05/26/det-ar-den-vite-mannens-fel/#more-216645

      • Jag gillar inte dessa individer. Tycker dom ska lämna Sverige. Tror inte vi kommer ha någon nytta av dem.Hur f.n kommer dom klara sig på än arbetsplats.

  12. Att deras toaletter och rum blir snuskiga borde inte komma som en överraskning för dem. Det är ju de själva som svinar ner.

    Sen så klagar de på skiten? Dessa ”män” är så avtändande.

  13. Dessa ”män” befinner sig sedan födseln i en gnällperiod.Det som sker i civiliserade världen är ju,att föräldrar och delvis anhöriga uppfostrar de sina.Efter puberteten försvinner denna barnperiod hos oss.
    I Orienten och liknande U-länder fortsätter ”gnället” ,och ”jag vill” hela livet ut !!
    Felet är att människor här i väst blivit så förda bak ljus av Medier,att många inbillar sig,att dessa arter är IQ-jämställda med oss.
    Önska att alla ”godhjärtade” skulle tvingas göra studiebesök i deras hemländer,och supa in den exotiska doften och deras förehavanden.
    Består därefter fortfarande önskan,att få dessa vildar som grannar,bör vederbörande omgående söka upp läkare !

  14. Har klimatet på Aftonbladet förändrats lite sen flera journalister fått sluta.

    Tidigare hade det väl varit otänkbart att fråga varför asylsökande inte kan städa efter sig.

    • Va, va, nu KANSKE jag kollar på Micke Nybrinks V75 tips igen, avvaktar lite till för att se om man inte får ett återfall.
      PÅ tal om städa, det sköter jag, matlagning o stryktvätt också = mkt tid med min oäkta hälft till/för annat, jag erkänner jag är en äkta feminist för jag älskar våra vackra svenska kvinnor!

    • Dom är säkert i trotsåldern.Den brukar infalla hos barn vid 2 år,4 år och hos dessa ”baaarn” vid 25 år.

  15. De vill ha oss till deras nyttiga idioter. Det kanske är en vandringsägen som om svenskar i deras länder. Det är förmodligen därför dom har tagit sig hit.

Kommentera