Musik till fredagsölen

Hårdrock på svenska. Kan det va’ nåt’?

Joakim Brodén och Pär Hulkoff. Känns namnen igen?

Joakim Brodén är mer känd som sångare i Sabaton. 2012 släppte bandet en platta på svenska om Sveriges stormaktstid. Ni minns hur snacket gick? Här i låten ”Gott Mit Uns”

Pär Hulkoff har precis släppt en soloplatta på engelska, men är mer känd som sångare i Haparandabandet Raubtier, ett band som kulturvänstern gett samma epitet som Sabaton. Ni förstår vilket? Här hörs och syns de i ”Sveriges elit”.

11 thoughts on “Musik till fredagsölen

  1. Njuter just nu av Jussi Björling som sjunger Verner Von Heidenstams ”Sverige”. Tonsatt av Wilhelm Stenhammar. Ska tydligen vara inspelad 1957 i Stockholm. Kungliga Hovkapellet spelade under ledning av Nils Grevillius.

    Ville egentligen lyssna på stämningsfull julmusik men det kändes som om det vore för tidigt.

  2. Haha, Pettersson! Ett nytt inlägg om Södertörn idag kan jag se.
    Detta Idiotinstitut är ett av mina absoluta favoritämnen (för ett gott skratt) om man räknar bort Schyffert och ”statsministern”

    Trevlig helg.

  3. Här står jag på lur, runt hörnet och ropar :

    Carpe diem, svenskar ! Titta gärna på en av många spontana föreställningar som proffsmusiker och dansare visar upp på gator och torg, shoppingcentra och flygplatser runt om i Rumänien. Det handlar om världsfenomenet flashmob. I förgår var det dags igen: en tenor från Operahuset i Bukarest sjöng Brindisi ur Verdis La Traviata på gatan. Föreställningens budskap var #eusuntromania (#jagärrumänien) istället för t ex #metoo !! Om någon spelar några ackord, samlas folk runt och tittar. De börjar sjunga själva med solisten och kören, glädjen blir enorm. Rumänerna frossar i sådana känsloladdade manifestationer där klassisk musik prioriteras, men det kan också bli andra musikgenres.
    Här ser ni sommarens stora flash mob på ett torg i Cluj Napoca: Zorba the Greeks brusande dans fångade åskådarna. De två solodansarna från operahuset i Cluj, vackra som grekiska gudar, hänförde publiken. Folk, unga som gamla, dansade med bebisar i armarna och även om de inte kunde stegen från början, var det lätt att komma in i de elektriserande takterna och lära sig. Den här gången var budskapet ”Kom så lever vi genom musik och dans”.

    https://youtu.be/BfsRFyxDDoA

  4. Pär Hulkoffs dialekt kände man igen.

    Denna helg besöker Scorpions Sverige.

    Nu med en svensk i laguppställningen.
    Så för att hedra de skönt rockande bandet som man diggade hårt på 70-talet, kommer här………

    ”Top of the bill”………..

    https://www.youtube.com/watch?v=3kxtIo2-a1Q

    och ”No One Like You” ………

    • Sorry…Rättelse till mitt inlägg.

      Scorpions andra låt var naturligtvis ”Wind Of Change”.

  5. Nu idag, Friday after Thanksgiving, är den officiella starten för julsånger på radion.

    Då kan man passa på att minnas SOMMAREN…. och vad man gjorde under sommaren.

    Får jag bjuda på Alan Jackson,
    Ah, what the heck, här kommer THE WHOLE CONCERT…. och med den underbara synen som American Girls har på sig själv. Självsäkra i sin roll som kvinnor. Jag var i somras på en vattenkoncert…. OK, ingen skäms över att visa sina slitna och förstorade kroppar. Och jag kan garantera att det förekommer MINDRE ofrivillig sex bland de 40 000 åskådarna på hela Aquapalooza än under en dag på kommunisternas partikansli och i de vänsterextrema tidningsredaktionerna i Sverige.

    Cha, was glaubst du, lieber Stenbock, das Wasser in Chiemsee wäre freilich viel zu kallt für so ne Veranstaltung, ned?

    • De av er som inte gillar musiken,kan ju njuta av sköna bilder via Videon.Dessa om inget annat bör väcka härliga minnen till livs.

Kommentera