Mona Sahlin (S) döms för skattebrott

BROTTSLIGHET. Den tidigare S-ledaren Mona Sahlin döms för skattebrott. Straffet blir villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 23 000 kronor. – Det gäller två skattebrott, skatteundandragande, 2015 och 2016. Det är inkomster som hon inte redovisat i deklarationen. Hon är ju enskild näringsidkare, säger kammaråklagare Arne Fors. 

Sammanlagt handlar det om 217 204 kronor. Det handlar delvis om utebliven redovisning av månadslöner till den så kallade livvakten.

– Hon har erkänt brott och godtagit strafföreläggandet, säger kammaråklagare Arne Fors till SVT. 

-Pettersson är förvånad att straffet är så lindrigt…

Om Mona Sahlin på bloggen finns det mycket…

”Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är”. Mona Sahlin i Sveriges Television den 8 september 1994.

”Jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra” Mona Sahlin till Expressens reportrar dagen efter avslöjandet att hon använt 25 229 kr av skattemedel för privata inköp.

”Felfria politiker ropar ni nu efter, och fläckfria förflutna. Finns dom, vill vi ha sådana? Ja, det får andra svara på”. Vice statsminister Mona Sahlin under en presskonferens den 16 oktober 1995.

”Jag är baske mig ingen ohederlig person! Jag är ingen fifflare” Mona Sahlin under en presskonferens 16 oktober 1995.

”Jag är numer den mest betalningstrogna människa som finns”. Mona Sahlin i en tv-intervju 1996 om Tobleroneaffären.

”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” Dåvarande integrationsminister Mona Sahlin i en intervju i Göteborgs-Posten den 22 oktober 2000.

”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”
Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001.

”Min uppfattning är att alla som bor i Sverige är svenskar – därför att vi bor här, därför att vi andas alla samma luft, för att vi är alla del av samhället.” Statsrådet Mona Sahlin svarar på frågan ”Känner du dig svensk?” i GT den 6 juni 2001.

”Det räcker inte att acceptera människors olikhet – vi måste gilla den.”
Dåvarande integrationsminister Mona Sahlin under ett besök i Bergsjön den 3 maj 2002. Citerat i Göteborgs-Posten den 5 maj 2002.

”Jag gick inte med i socialdemokraterna, jag gick med i Olof Palme. Han satte ord på den ilska jag kände över Vietnamkriget och han förde världen in i Sverige.”
Källa: På väg – om drömmar, ilska och vilja, Stockholm: Socialdemokraterna 2007.

Jag tror det räcker där men det finns mycket, mycket mer, Skål Mona…

Mona Sahlin, har inga problem med ekonomin. Mona grundade Barbieklubben 1963 och har sedan dess levt på bidrag och skattebetalarna

34 thoughts on “Mona Sahlin (S) döms för skattebrott

  1. är det någon som vet var människan håller sig gömd, hon borde fått ett betydligt strängare straff, det skulle varje annan ”Svensson” fått, men inte den falska räven, vilken skam för Sverige och sossarna, men de lever ju aldrig som de lär!
    Skam går på torra land. Igen!! Snart finns hon med inom sossepolitiken, och det måste stoppas, på alla tillgängliga sätt!!

  2. Ja Rik på politiken ocg bra pension denna lata människa o falska människa,
    Och (SFT) svenskfödd fattig pensionär inte skall kunna ha råd att laga sina tänder. Ta varenda krona ifrån henne.

    • En av ALLA fuskande s k ”politiker” men främst såsse! De stjäl från oss Svenskar, skattebetalande Svenskar, arbetande Svenskar och ger till sig själva och dessa importerade kriminella!

    • Med detta menar jag att ”hon” inte har ett enda ´dugg kvar sitt grundläggande arv från sina förfäder !!!

      Synd att vi har en till som säger sig vara ådaling ”Stefan Löven” som vi sett att han kandiderar för S i Västernorrland !!!
      Hur tror ”han” det går ????

  3. Mona kollas nog extra noga av Skatteverket efter alla ekonomiska misstag och skandaler så hon borde inte ens chansa utan köra 100% hederligt.

  4. Då får vi väl hoppas att svetsaren ställer upp i TV och media där han fördömer girigheten i sitt eget parti och den före detta partiledaren.

    Värt att minnas en annan mans ord, en som klanderfritt betalt sina skatter allt utifrån politikernas regler. En man som betalt mer än dom flesta, hundratals miljoner och som vågade sig säga – folk frågar sig vad får jag?

    Då var luspudeln till svetsare framme direkt – var är han nu????

  5. Man måste väl säga att hon är ett stolpskott i egen hög person som i relation till sin inkomst är totalt värdelös!

    • Jag som en enkel ”gräsrot” känner mig ganska ”mera” intellektuell mot de som idag ”schavotterar”(tänk nu på de som syns) i DEN VANLIGA MEDIAN tex. SR. SVT och TV4!!!!!

      Är som sagt en vanlig Quinna med otrolig respekt mot de som gör ett gott och LAGLIGT intryck på landet utan att försöka TJÄNA PÅ ATT göra något som är i ”godhetsapostlarnas” tecken.

      Tänk på det alla ”godhetsapostlar”, detta kommer att uppenbaras via diverse media, grannar och ovänner ,,,,,,,,,,

  6. Jag har en känsla av att det där med att alltid skriva skit om Mona Sahlin inte är så kul längre. Allt negativt har redan upprepats så många gånger så det börjar bli tjatigt och ger inga kickar.

    Åven om skadeglädjen fortfarande kan göra någon lycklig.

      • Många slarvar med bokföringen och 23.000 lär inte bli något problem för henne.
        Men hon borde kanske skaffa en skicklig revisor.

    • Mona har alltid varit en person som uppträtt överlägset. Var tillsammans med en tjej för länge sen som gav mig inside info. Hon har ”slarvat” alltför många ggr med skattepengar.

    • Mia! Hon är enormt korkad och hon är troligen Sveriges genom tiderna största politiska brottsling.En idiot helt enkelt.Hennes devis var ”jag älskar att betala skatt”.Men hon kanske kommer tillbaks eftersom den näst störste idioten är statsminister just nu.

  7. Valfuskare, Skattefuskare, Bidragsfuskare, Avgiftsfuskare, Bilfuskare, Kontokortsfuskare, Företagsfuskare, Intygsfuskare, Löftesfuskare, Sanningsfuskare… Har spektaklet otur hela tiden eller är hon kroniskt korkad ? Svar : Hon är såsse. Var dessutom, en gång i tiden, regeringens småföretagarexpert. I ett uttalande om arbetsgivar-avgiften, trodde hon att den reglerades via självdeklarationen. Som sagt ; Såsse…

  8. För vilken gång i ordningen undrar en som tack och lov,tillbringat många år utanför Absurdistan ? Dock inte p.g.a. den rekordhöga skatten….

  9. Detta är en glädjens dag! Jag kunde inte ha varit lyckligare om Liverpool hade vunnit ligan! Jag hatar verkligen den äckliga fifflande sossekärringen! Synd bara att syltryggarna ger henne ett löjligt lågt sk. straff….undrar om hon måste betala in den bortfifflade skatten också?

  10. Där ser man att dessa korrekta sossar inte är så pigga på
    att själva betala skatt- Ministern Fritzon har också åkt på en
    skattesmäll. Dom borde sopa framför egen dörr innan de kritiserar
    andra. För att inte tala om Wallström..

    • Nej för fan behåll din pension, du borde ha pensionerats
      för 20 år sen, det hade gjort mindre skada på
      samhället ifall dom pensionerat henne då, även om hon
      inte tillhör fattigpensionärerna, men hur mycket har hon
      kostat samhället med dom uppdrag hon haft???

      Hon är en typisk hycklande socialist, det är häftigt
      att betala skatt? Fast hon verkar till att fått kickar
      av att fiffla med skatterna också.

  11. Det är häftigt att betala skatt, sa Mååna. Det är t.o.m. sexigt att betala skatt, sa samma Mååna. Att betala skatt är det fiiinaste som finns, sa Mååna, igen. Uppdatering : Det är såssigt att bli dömd till bötes-straff, tränar Mååna på numera. Somliga glappar snabbare än ärthjärnan hinner med.

  12. Det händer saker på vänsterkanten, men Löfven och Sjöstedt har fått tunghäfta efter alla utfall mot SD,

  13. Goda nyheter Pettersson. By the way, jag skrev ihop en liten dikt som komplement till fredagsmusiken.

    Ibland brinner det
    Men i morgon är en ny dag.

    Ibland slåss dom
    Men i morgon är en ny dag.

    Mina vänskapsband till bubbe och balle är eviga
    Mitt tålamod skall aldrig sina – bränn, slå, våldta, ty du är förlåten.

    Det är mitt fel. Jag blott en enkel rasist är.
    Du förtjänar det bästa, förtur i alla nuvarande och kommande köer, våra pengar.

    Ja, tag vad du vill. Jag törs inte gå ut om kvällen längre men jag älskar dig.

    I morgon är en ny dag.

Kommentera