Journalistkåren ljuger utan samvete

SKATTER OCH MEDIA. Aggressiv skatteplanering är inget språkresekoncernen EF ägnar sig, bedyrar grundaren och mångmiljardären Bertil Hult i en intervju i Dagens industri (betalvägg) och påstår att det mesta som media skriver är direkta lögner och felaktigheter. 

Bertil Hult startade sitt företag 1965 med 5 000 kronor i startkapital. Idag har i EF vuxit till en global koncern med närmare 50 000 anställda i 116 länder. EF betalar miljarder i skatt, ”i plural”, betonar den 76-årige grundaren.

-Pettersson tycker att det på svenska PK-medier låter som de anser att Bertil Hult personligen ska betala inkomstskatt på all omsättning EF har, media verkar ha väldigt svårt att skilja på vinst och omsättning.

Om EF

När TT och SVT:s Uppdrag granskning nyligen rapporterade om den så kallade paradisläckan framkom att Hult har bolag, helt lagligt i skatteparadis.

Nåväl, Bertil Hult, säger rätt bra vad han anser om dagens vinklade journalistik i Expressen:

”Vi är ett höglönsamt företag, det är inget vi sticker under stol med, och vi betalar den skatten vi ska och följer reglerna där vi är, och det finns ingenting skumt i det”

Den nu 76-årige affärsmannen är kritisk mot journalistkåren som han menar ljuger utan samvete. Han tycker sig se ett maktmissbruk från media och håller till viss del med Donald Trump i sina uttalanden kring etablerad media.

”– Vi följer alla lagar och förordningar och är man inte nöjd med det så får man väl ändå i ett demokratiskt samhälle gå ut och rösta på det parti som stödjer ens egen ideologi. Om inte majoriteten stödjer ens egen ideologi så får man väl inte som journalist säga att man är i princip en skatteskurk, för det är ju det som det här programmet gick ut på. Mitt största problem är inte vad jag tycker, utan det är vad våra anställdas barn tycker, för de kommer och säger: ”Mamma, jobbar du för en skurk?”. Det är det ni journalister, utan att ha något samvete, direkt ljuger om, och det tycker jag är skrämmande. Det är maktmissbruk, för det är ni som sitter på makten och då kan jag inte låta bli att tycka att en del av president Trumps uttalanden ändå är rätt bra.”

4 thoughts on “Journalistkåren ljuger utan samvete

  1. Journalistkåren har inga skrupler.
    Gräva fram fakta och sanning, ifrågasätta och vända på uttalanden – det finns knappast.

    Man skriver det som förväntas dra flest läsare.

    Bra exempel är ju kvällblaskornas löpsedlar. Sverige drabbas av allehanda brott varje dag, men vad skrivs på löpsedlarna?
    ”Dimmig syn kan vara tecken på cancer”

    Varför folk öht betalar för skiten, och tror på det, förstår jag inte.

    Gång på gång blir folk förvånade när jag talar om vad som hänt, vem som gjort det, och bakgrunden till det/dem.

    PK-maffian undanhåller ju systematiskt sanningen,i synnerhet när det gäller kriminella lyxflyktingar.

    • Det är viktigt att folk får reda på att varje gång de går in på deras vänsterextrema och socialdemokratiska hemsidor oavsett de heter aftonbajs, sexpress, eller dagens lögn så genererar det klick som ger de förhatliga journalisterna deras lön och ljugarfamiljerna som äger skiten sin vinst. De MÅSTE bojkottas till 100%. GÅ ALDRIG IN PÅ DERAS VIDRIGA VÄNSTER OCH LÖGNSIDOR PÅ NÄTET! KÖP ALDRIG DERAS TRYCKTA LÖGNER, det oavsett det är deras veckotidningar eller deras dagspress. Be biblioteken ta bort deras lögnaktiga skit och låna ALDRIG det som de äger och kontrollerar.

Kommentera