Journalist på Expressen pekas ut för sexism

MEDIA. En rad kvinnor som jobbat inom politiken pekar ut en Expressen-journalist för sexism och olämpligt beteende, skriver Aftonbladet som varit i kontakt med kvinnorna.

– Han skrev otroligt vulgära sms med oralsex som tema och ville att jag skulle ta en taxi ner till Svampen på Stureplan för en utekväll, säger en kvinna som då jobbade som pressekreterare åt en minister som mannen just då granskade.

Mannen ska i samband med inviterna ha sagt att det låg i hennes och ministerns intresse att hon gick honom till mötes.

Journalisten skriver i sms till Aftonbladet han aldrig försökt hota sig till en nyhet och att han är ledsen om han uttryckt sig eller skämtat på ett sätt som missuppfattats.

-Pettersson är förvånad att Aftonbladet, med sin bakgrund, skriver om sextrakasserier men det är bra om de hänger varandra även om det är ett försök att ta fokus från sina egna…

Det är ”fina” herrar som ska granska andra…

19 thoughts on “Journalist på Expressen pekas ut för sexism

  1. Vänsterns innersta väsen… ”Kulturprofilen får inte gå på årets Nobelfest” lär enl Flashback vara Jean Claude Arnault. Arnault har fått medalj av kulturminstern Alice Bah Kuhnke och fick den Kungliga Nordstjärneordens medalj år 2015 ur hennes hand. Alla har vetat om vad som pågick. Hans fru sitter i Akademien…

  2. Tips till alla ”män”,

    om en kvinna säger – Hej – så svara då

    METOO !!

    Tips från en kvinna som ”gillar” män !!!!!

  3. En god granne till mig. En pigg 85-åring frågade mig om han nu vågade hjälpa äldre damer som ramlat. Vilket han brukar göra, jag vet det. Nu var han rädd att bli anklagad för sexuella trakasserier.

  4. #MeToo-drevet påminner starkt om häxprocesserna i Salem. Ostyrkta anklagelser haglar från en grupp individer som tydligen av någon anledning känner sig förfördelade och den kolossala uppmärksamheten i media får fler och fler att hitta på anklagelser. De anklagade har ingen chans att försvara sig utan döms utan polisutredning och domstolsförfarande.

    Häxprocesserna i Salem ägde rum på 1600-talet och man hade hoppats och trott att något liknande inte skulle kunna ske i dagens upplysta samhälle men ack vad man bedrog sig.

    • I stort hela det svenska debattklimatet påminner om häxprocesserna, inte bara i Salem utan också i gamla Sverige på sin tid.

  5. Har läst i en läkarrapport nånstans att minst 10% av befolkningen lider av psykisk sjukdomsbild, dessa har en benägenhet att söka sig till vissa arbeten, yrken, intressen som drar dom dit.
    Samma rapport visade att psykopater söker sig till militärer, poliser och politiker, mer än andra människor. Nu vet inte jag om det stämmer, men onekligen slår det en ibland, när man ser väldigt konstigt beteende av vissa yrkesgrupper som verkar vara helt logiskt för dom. Både bland politiker och journalister och artister.

  6. Verkar vara en viss yrkesgrupp som är de mest perversa, kan det ha att göra en del med deras politiska värderingar också. En undersökning visade att mp var högst tätt följd av vänstern, dessa var de flesta journalisters önskepartier i regeringsställning. Kan det ha nån samband med deras perversa beteende månne.

  7. Låt gärna tidningsmurvlarna schavottera för sina
    hycklande åsikters skull, hjälp dom i andra ändan
    att förbättra sig genom att inte köpa deras skit, utan kunder
    kommer det att gå trögt, ett bra sätt att få dem att förbättra
    sig.

  8. Man kan ju alltid hoppas att det är Schulman eller Lars Lindström de 2 värsta stolpskotten på den pissblaskan.

    • Jag har svårt att se dessa två,som är så korkade,skulle kunna lura en kvinna.Har ni sett Lars Lindströms videosnuttar på FB? Dom är så idiotiska att man undrar hur denna människa får jobba som journalist

  9. Sverige har så många allvarliga problem och de som har makten i samhället – media och politiker bara tjafsar. Fråga poliserna hur deras vardag ser ut-är den bättre än journalisternas?

  10. Tidigare har en ror mängd journalister och politiker pekat ut meningsmotståndare och kallat dem för olika epitet som vi alla vet. Nu pekar de ut varann. Det är minst sagt angenämt att sitta på åskådarplats.

Kommentera