Livsfarlig afghan missade 17 uppkörningar, försökte muta trafikinspektören med 500 kronor

INVANDRING. En 60-årig man från ”Malmö” misslyckades 17 gånger med att visa sig körduglig.Till sist såg han ingen annan utväg än att muta trafikinspektören – med 500 kronor. Mannen som kallas för ”en ren trafikfara” står nu åtalad, skriver Kvällsposten. 

Afghanen från ”Malmö” har försökt ta körkort under två års tid. Nu står han åtalad för att ha försökt muta en trafikinspektör. ”Malmöbon” som kommer från Afghanistan har kört bil i hela sitt vuxna liv, och vid de misslyckade uppkörningarna har han inte gjort något fel, enligt honom själv.

Istället har han upplevt att han blivit svartlistad, och önskat att polisen ska närvara vid en uppkörning för att se till att allt går rätt till.

Enligt den hörda trafikinspektören är mannen inte bara en dålig förare, utan en ren trafikfara. Han ska under uppkörningar ha kört mot rött ljus, vinglat med bilen, ignorerat väjningsplikten och tvingat trafikinspektören till att tvärbromsa.

Den 8 maj, när mannen misslyckades med sin 17:e uppkörning, ska 60-åringen enligt åklagare ha plockat fram en bunt med femhundrasedlar och erbjudit trafikinspektören 500 kronor.

– Jag har aldrig tidigare i min tjänsteutövning utsatts för att någon velat ge mig pengar.

-Pettersson säger att det är normalt beteende för ”Malmöbor”. Först skylla på alla andra och påpeka att man själv är felfri, sedan försöka muta och man kan ju bara undra varifrån en bunt 500-hundringar kommer ifrån, undrar om åklagaren kollar hans deklaration…

En trafikinspektörs reflektioner över invandrare och körprov

Vi kan tillägga att bilförare från Mellanöstern är inblandade i trafikolyckor fyra gånger oftare än svenskar.

24 thoughts on “Livsfarlig afghan missade 17 uppkörningar, försökte muta trafikinspektören med 500 kronor

  1. Tyvärr låter sig många mutas, speciellt i Stockholm där Länsstyrelsen tar mutor och ger kriminella araber och negrer trafiktillstånd för taxi….

  2. Har själv flytt Malmö då jag inte längre künde göra Mig förstådd språkmässigt i MIN barndomstad i vare sig i affärer el restauranter.
    Blev själv jagad av en dylik bilförare i fotsid lång vit ”klänning”
    Med helskägg skrikandes på arabiska utrustad med ett baseballträ
    Därför att jag ramlade över Hans motorhuv då han körde på mig när jag gick på grönt vid Triangeln i ett övergångsställe. Det var kanske ovanstående Figur.?? Insåg att jag tillhörde de 40% som inte länge var
    Välkomna på sikt. Ett 20tal vänner till Mig har också efter detta lämnat det
    Sjunkande skeppet och lämnat mer spelrum för den nya ”körkulturen”

    NEVER MORE!!!!

  3. Tänk då kör deras landsmän kommer in mer och mer i samhället och i bestämmande positioner eller får mandat till att bestämma. Åh vad det kommer att gå helt åt helheten ju närmare det vi kommer och ju fler vi släpper in på positioner.

  4. Pengar har de ”nyanlända”, som vår regering hela tiden värnar om.
    Men det är du och jag, som får betala för dem

  5. Heter man muhammed, ska man ha förtur och gräddfil, enl. valfuskaren Måna. De körkortslösa kommer inom kort att synas i en bussfil nära dig.

  6. Man går inte säker på gator, torg, gränder för dessa flockdjur, de tafsar, trakasserar Svenskar – både män och kvinnor -, stjäl, låtsas vara ”baarn”, ljuger, håller sig undan utvisningar och får ändå bidrag, begår grova brott i övrigt, sätter eld på HVB-hem osv osv och nu skall dessa ut i trafiken också???!!!!! Vart är man säker numer?? De växer exponentiellt snabbare än oss, tar hit sina anhöriga, som de ”plötsligt hittar”. Ja, Sverige är verkligen en ”demokratisk” bananrepublik. Vi har s k ”politiker” som absolut nonchalerar sin egen befolkning, sina egna medborgare till förmån att importera kriminella!!!

  7. Jag undrar hur det hade slutat om besiktningsmannen också varit från Afghanistan?
    Jaa, kanske inte så mycket att undra över egentligen..
    Janne

  8. Det är ju lite skillnad mellan att köra åsnekärra i Afghanistan
    och bil i det trafik täta Sverige?

  9. Det är klart att om man kommer ifrån att ha suttit på en dyngkärra bakefter en åsna på en grusväg ut i landet , så är nog omställningen rätt stor för att inte säga omöjlig då han nu behöver rätta sig efter trafikregler samt framföra ett motorfordon . Han får nog inse att det blir för svårt för honom , men eftersom han hade gott om pengar kanske taxi vore ett bättre alternativ för honom om han nu nödvändigtvis behöver förflytta sin lekamen

  10. Har han försökt så många gånger att köra upp och misslyckas hela tiden då ska han inte ha något körkort överhuvudtaget.

  11. Är det inte mutor så är det hat och hot !
    Vilka fler han försökt muta, migverket i Malmö har ju uppmärksammats i muthärva.

Kommentera