SD-budget antagen i Hässleholms kommun

INRIKES. Den turbulenta kommunpolitiken i skånska Hässleholm har i veckan tagit ännu en överraskande vändning. Kommunstyrelsen antog nämligen Sverigedemokraternas budgetförslag för 2018.

– Man skulle kunna se det som en milstolpe för Sverigedemokraterna. Mig veterligt har vi inte varit huvudförslag till budget i kommunfullmäktige någonstans tidigare, säger Patrik Jönsson (SD).

Sverigedemokraternas budgetförslag innehåller en rad satsningar, men också markeringar på invandringsområdet, till exempel att Hässleholm ska vägra ta emot de flyktingar som anvisas till kommunen.

– Ja, det stämmer. Ingenting är gratis, och vi gör ju satsningarna genom att kraftigt skära i dels administrationen men även på invandringen, där vi menar att Hässleholm klarar inte mer här. Vi vill helt enkelt stänga portarna till Hässleholm för asyl- och anhöriginvandrare, säger Patrik Jönsson.

Fast vilken budget som ska gälla i Hässleholm 2018 är det kommunfullmäktige som avgör så det lär bli ännu en dramatisk föreställning i den politiska såpan Hässleholm 27 november.

 

Läs mer på Sveriges Radio…

Om Hässleholm på bloggen…

6 thoughts on “SD-budget antagen i Hässleholms kommun

  1. Kan det verkligen vara så, att politikerna i Hässleholm har upptäkt varåt de barkar med deras egen budget.
    Regeringen öser ut sk ”nyanlända” över kommuner, antingen dessa har behövliga resurser till mottagning eller ej. Regeringen tar inget,som helst ansvar för sina egna beslut.
    Om det vore lite stake i ledningen för våra kommuner, skulle de inte acceptera statens överförmynderi i denna fråga. Hyr behövligt antal bussar och lämna av de ”nyanlända” utanför Migrationsverket. Det blir antagligen böter, men säkert blir det åndå billigare, än att betala livtidsförsörjning till pensionsräddarna, som man ju inte klarar av at ta hand om.

  2. Har de köpt för många bostadsrätter så nu är det dax att lämna över ekonomin och ruinerna till SD att reda ut oredan som 7 klövern ställt till med.

  3. Då förmodar jag att nyinköpta bostadsrätter kommer på säljlistan till vanliga spekulanter. Även om det skulle bli några kronors förlust.

Kommentera