Andra världskrigets sista kvinnliga Spitfire-pilot har dött 94 år gammal

HISTORIA. Joy Lofthouse flög Spitfires och andra flygplan från fabriker till flygfält över hela Storbritannien. Hennes jobb frigjorde andra piloter för stridsuppgifter, i en tid då resurserna var knappa.

Joy som tros vara den sista överlevande kvinnliga Spitfire-piloten från andra världskriget, har dött i en åldern av 94 år. Joy Lofthouse, som också flög Hurricanes, var en av 164 kvinnor som fick komma in i Air Transport Auxiliary. Den lilla gruppen av kvinnliga piloter kallades ”Attagirls” var baserade vid White Waltham i Berkshire och utbildades för att flyga 38 olika flygplanstyper mellan fabriker och militära flygfält över hela landet.

-Pettersson undrar vilka afghanerna och araberna som sitter i Sverige och gnäller över vår ”inhumana” demokrati tycker ska göra jobbet i deras länder…

4 thoughts on “Andra världskrigets sista kvinnliga Spitfire-pilot har dött 94 år gammal

  1. Nu gasar tokiga somalier runt i tomma lokaltrafikbussar, en perverst miljöovänlig arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

  2. De kvinnliga piloterna i Air Transport Auxiliary flög inte bara Spitfire och Hurricane. De flög i princip vilket plan som helst ofta utan någon som helst inflygning utan de flög med checklistan i handen. Det kan tilläggas att hennes favorit bland de plan, som skulle slussas ut till förbanden var Short Stirling, en fyrmotorig bjässe och vars hjul var högre än Joy Lofthose
    En riktigt tuff brud med andra ord.

  3. Jag frågar mig samma sak som Pettersson och jag vet att svenskarna gör sitt bästa för att bromsa, lindra och bota parasiternas lidande, inte gamlingarnas lidande.

Kommentera