Andra världskrigets sista kvinnliga Spitfire-pilot har dött 94 år gammal


HISTORIA. Joy Lofthouse flög Spitfires och andra flygplan från fabriker till flygfält över hela Storbritannien. Hennes jobb frigjorde andra piloter för stridsuppgifter, i en tid då resurserna var knappa.

Joy som tros vara den sista överlevande kvinnliga Spitfire-piloten från andra världskriget, har dött i en åldern av 94 år. Joy Lofthouse, som också flög Hurricanes, var en av 164 kvinnor som fick komma in i Air Transport Auxiliary. Den lilla gruppen av kvinnliga piloter kallades ”Attagirls” var baserade vid White Waltham i Berkshire och utbildades för att flyga 38 olika flygplanstyper mellan fabriker och militära flygfält över hela landet.

-Pettersson undrar vilka afghanerna och araberna som sitter i Sverige och gnäller över vår ”inhumana” demokrati tycker ska göra jobbet i deras länder…


4 responses to “Andra världskrigets sista kvinnliga Spitfire-pilot har dött 94 år gammal

 • compulsoryunion

  Nu gasar tokiga somalier runt i tomma lokaltrafikbussar, en perverst miljöovänlig arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

  Gilla

 • Jhonsson

  De kvinnliga piloterna i Air Transport Auxiliary flög inte bara Spitfire och Hurricane. De flög i princip vilket plan som helst ofta utan någon som helst inflygning utan de flög med checklistan i handen. Det kan tilläggas att hennes favorit bland de plan, som skulle slussas ut till förbanden var Short Stirling, en fyrmotorig bjässe och vars hjul var högre än Joy Lofthose
  En riktigt tuff brud med andra ord.

  Gilla

 • Mimi N.

  Jag frågar mig samma sak som Pettersson och jag vet att svenskarna gör sitt bästa för att bromsa, lindra och bota parasiternas lidande, inte gamlingarnas lidande.

  Gilla

 • eva

  Duktig kvinna, all heder år denna engelska och det hon uträttat!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: