Varför har EU toppmöte i Göteborg?

UTRIKES. Polisen förbereder en av de största kommenderingarna i modern tid inför helgens EU-toppmöte i Göteborg och det stora säkerhetspådraget kommer att bli påtagligt i staden.

– Vi har låga hotbilder vad gäller angrepp och attentat mot personer under mötet. Samtidigt är det ett förhöjt terrorhot i Sverige, säger kommenderingschef Erik Nord under en presskonferens.

På onsdagen sätts avspärrningar upp runt Svenska Mässan där deltagarna ska bo och på torsdagen stängs motorvägen av när de färdas från Landvetter.

– Trafiksituationen kommer att vara besvärlig både torsdag och fredag, säger Erik Nord.

1000-företag, vårdcentraler och skolor tvingas stänga, människor uppmanas hålla sig inomhus och ta ledigt från jobbet, risken för terrordåd finns och vänsterextremisterna hotar med kravaller.

Flygplatsen på ett ställe, konferenscenter på ett och hotell på ett tredje och transporter där emellan.

-Pettersson undrar om inte EU har egna lokaler i Bryssel, Belgien och Strasbourg, Frankrike? Alternativt ha mötet i fjällen eller på Island, kanske utnyttja elektroniken och ha videomöte…

Bilden från kravallerna 2001. Vi får hoppas vi slipper se detta, men varför ta risken…

20 thoughts on “Varför har EU toppmöte i Göteborg?

  1. Eftersom både vänstern (AFA m.m.) och Motståndsrörelsen är emot globaliseringen, måste vän av ordning ställa sig frågan:
    Vad bråkar dessa grupper om egentligen?

  2. Ja varför kan dom inte ha möte på fjällen ? Det finns hur mycket plats .Har man en pajas till statsminister så blir det inte vettiga beslut.Mvh Adolf

  3. Märkligt att inte statsministrar skall kunna träffas utan att
    det skall bli kravaller.

    Vad är det för huliganer/terrorister som måste ägna sig
    åt massförstörelse och kravaller bara för att statschefer träffas?

  4. Ja det var ju en uppsjö med goda förslag till mötesplats.Svittsaren tycks dock ha förälskat sig i Götet,och de kringliggande områden.
    Tja,det heter ju maka söker kaka,och knappast (med få undantag) kan man visa upp en så mångkulturell skara,som just i denna ort ! 🙁

  5. Varför inte gå ur EU? Träffade en Norrman på semestern. De har samma förmåner av EU som vi svenskar utan att betala 40 miljarder, eller vad avgiften är.

  6. Varför måste det hycklas? Deltagarna ska givetvis ha mötet i Rosengård så de ser vad de ställt till med, men UTAN någon bevakning och poliseskort.

    • Nej,nej,nej…I de området finns ju knappast en enda beduin,kannibal eller ens zigenare.Vad vore detta att visa upp för en sida,från världens ”mest humana stat” ?

  7. Vilken vanvett! Som fattigpensionär vill jag också åka dit och kasta min sista ruttna ägghalva på kortegen.

    Nej förresten, jag tar tillbaka mina ord. Svenska STASI läser. Pensionärer har tidigare blivit fällda för tankebrott. Jag kan även bli fälld för hot samt förberedelse till misshandel och hets mot folkgrupp från Brüssel. Usch, jag får äta min ägghalva själv.

  8. En väldigt bra fråga – varför inte hålla toppmötet på någon plats som inte kräver enorma polisinsatser och som inte kan småsvor småbitar?
    (1) prestige (politiker kan inte medge inför kollegor hur den svenska verkligheten ser ut)
    (2) politiker lever i sina elfenbenstorn och förstår helt enkelt inte att ännu fler nu hamnar på hög.
    Märkligt nog verkar vänstertomten Sjöstedt fatta det (av alla idioterna i riksdagshuset)

  9. Ett vansinnigt jippo för nationsförstörare och då pratar jag om samtliga 1000 tals muppar som är på plats och deltar på någon sida av jippot!

    Polisen flyttar zigenar-läger som finns efter vägen där de EU-anställda ska åka förbi? Bryr sig polisen om detta när det gäller vanliga svenskar som inte bara ser utan också påverkas negativt av dessa?

    Sverige och EU är sjuka i huvudet!

  10. Hemavan, Kiruna eller Östersund. Helikoptertransport till en för årstiden oanvänd fjällstation. En av de få frågar där jag håller med V(PK).

  11. Jag har en känsla av att stan kommer att vara sönderslagen efter helgen…. mycket flickor och pojkar med tovigt hår och taskig klädsmak som synts i dagarna nu. Stenkastare från hela europa har kommit ,och kommer nu. Att de inte nekar dessa as tillträde in i landet? Nä,glömde att det är Sverige vi talar om…

  12. Borde läggas på en enskild plats långt ute i skogen. Nu tigger man om bråk! Hur tänker våra politiker?

Kommentera