Ursäkt från tågföretag. Tåget avgick 20 sekunder för tidigt…

TRAFIK. Ett järnvägsföretag i Japan har bett om ursäkt efter att ett av deras tåg avgick 20 sekunder tidigt. Förvaltning på Tsukuba Express-linjen mellan Tokyo och staden Tsukuba säger att de ”ber om ursäkt för de besvär” som orsakas.

I ett uttalande sade företaget att tåget hade planerats att gå vid 9:44:40 lokal tid men lämnade vid 9:44:20, rapporterar BBC.

-Pettersson tänkte först uppmana Trafikverket, SJ och andra berörda att göra ett studiebesök men inser att det är meningslöst.

För några år sedan ändrade Trafikverket måttet för vad som är ett sent tåg. Förut var ett tåg försenat efter fem minuter, nu är det inte sent förrän efter femton minuter, så kan man också förbättra statistiken..

4 thoughts on “Ursäkt från tågföretag. Tåget avgick 20 sekunder för tidigt…

  1. Japan är en långt gången kultur med inbyggd mänsklig hänsyn, jag tror det kan vara den buddhistiska bakgrunden bl.a. Japaner i Sverige eller andra omgivningar skapar sällan eller aldrig problem, tvärtom.

  2. Jag har för decennier tillbaka rest med ”det rosa romantic train upp i bergen” från Tokyo en fantastisk upplevelse, rent, artigt och effektivt en resa som jag gärna skulle göra om !
    Man har bara ett lok och inga vändplattor, alltså när passagerarna är vid slutstationen så med ett enkelt knapptryck från personalen så vänds alla stolarna i färdriktningen.
    Genialt !

  3. SAS, som jag flyger en hel del med, har en intressant metod att undvika förseningar. Man anger att flygtiden är något längre än vad den i genomsnitt är. På så vis kommer man oftast fram lite tidigare än tidtabell. För min det är det helt okey. I värsta fall får man tillbringa lite extra tid i loungen.

Kommentera