Ursäkt från tågföretag. Tåget avgick 20 sekunder för tidigt…


TRAFIK. Ett järnvägsföretag i Japan har bett om ursäkt efter att ett av deras tåg avgick 20 sekunder tidigt. Förvaltning på Tsukuba Express-linjen mellan Tokyo och staden Tsukuba säger att de ”ber om ursäkt för de besvär” som orsakas.

I ett uttalande sade företaget att tåget hade planerats att gå vid 9:44:40 lokal tid men lämnade vid 9:44:20, rapporterar BBC.

-Pettersson tänkte först uppmana Trafikverket, SJ och andra berörda att göra ett studiebesök men inser att det är meningslöst.

För några år sedan ändrade Trafikverket måttet för vad som är ett sent tåg. Förut var ett tåg försenat efter fem minuter, nu är det inte sent förrän efter femton minuter, så kan man också förbättra statistiken..


4 responses to “Ursäkt från tågföretag. Tåget avgick 20 sekunder för tidigt…

 • ruben

  Japan är en långt gången kultur med inbyggd mänsklig hänsyn, jag tror det kan vara den buddhistiska bakgrunden bl.a. Japaner i Sverige eller andra omgivningar skapar sällan eller aldrig problem, tvärtom.

  Gilla

 • Jhonsson

  En tabbe, som aldrig kommer att hända i Sverige.

  Gilla

 • Lena

  Jag har för decennier tillbaka rest med ”det rosa romantic train upp i bergen” från Tokyo en fantastisk upplevelse, rent, artigt och effektivt en resa som jag gärna skulle göra om !
  Man har bara ett lok och inga vändplattor, alltså när passagerarna är vid slutstationen så med ett enkelt knapptryck från personalen så vänds alla stolarna i färdriktningen.
  Genialt !

  Gilla

 • Argus

  SAS, som jag flyger en hel del med, har en intressant metod att undvika förseningar. Man anger att flygtiden är något längre än vad den i genomsnitt är. På så vis kommer man oftast fram lite tidigare än tidtabell. För min det är det helt okey. I värsta fall får man tillbringa lite extra tid i loungen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: