Olof Palmes skyddslingar

BISTÅND. Det var under statsminister Olof Palme som Sverige fick ett rykte, i varje fall i Sverige, för att stå på de svagas sida. 

Vi gav miljarder i bistånd för att störta diktaturer och ersätta dem med demokratier, idag ser vi resultaten i Nordkorea, Zimbabwe, Kuba, Tanzania med flera länder, miljarder till ingen nytta. 

En del länder i Afrika håller visserligen på att resa sig från fattigdomen, men det sker inte tack vare biståndet utan trots biståndet.

-Pettersson inser att biståndsorganisationerna och regeringen inte lärt sig ett dugg av detta misslyckande, de fortsätter i samma stil, årtionde efter årtionde…

Palme och Castro på Kuba

 

Arafat och Palme
Mugabe är Afrikas framtid sade Olof Palme…

Jag har i likhet med många andra kritiserat regeringen, både den nya och den gamla för att ta biståndspengar, nu närmare tio miljarder, och ge till Migrationsverket och Bert Karlsson asylimperium. Det är inte bra, naturligtvis behövs akut bistånd till exempelvis flyktinglägren och vid jordbävningar och andra naturkatastrofer.

Lägg ner det långsiktiga biståndet, vi ser idag resultatet av 60 års biståndspolitiken och borde ställa oss frågan om vi är stolta över resultatet? 

Sverige har de senaste 3 åren vräkt 90 miljoner om dagen över världen i bistånd, 100 miljarder på 3 år. Är vi nöjda med resultatet över arbetet med att flytta pengar från världens högst beskattade folk till korrupta politiker, krigsherrar, vapeninköp, dyr administration och västerländska konsulters lyxliv.

Biståndet uppgick förra året till 1,12 % av bruttonationalinkomsten och inget land har tidigare visat en så hög andel. ”Jag tror att rekordet kommer att stå sig länge, det är svårslagbart” sa tidigare biståndsminister Gunilla Karlsson stolt. Hon, andra biståndsministrar och 60 års regeringar borde inte vara så stolta över Sidas hantering och uppnådda resultat med biståndet.

Läs artiklar om hur ”Sidas bistånd förstör för de fattiga” eller om ”Pengarna som försvann”

Afrika är inte fattigt, det har enorma tillgångar. De har folk och råvaror, de har gått om plats och är inte överbefolkat. De har på många håll ett klimat som tillåter många skördar om året. Afrikanerna är i grunden rika.

Afrikanerna har svårt att utnyttja de enorma tillgångar eftersom biståndet tränger undan privata initiativ och i stället för privata företag som är tvungna att ta reda på vad invånarna behöver och vad de är beredda att betala så får vi korrumperade politiker och tjänstemän som styr och ställer efter sina egna behov.

Det går inte att utveckla en individ, ett folk, ett land eller en kontinent om du tar ifrån dem ansvaret för utvecklingen vad dessa tjänstemän, konsulter och politiker från den rika världen än säger. – De lever gott på biståndspengarna och är livrädda för att dessa ska försvinna – De har i 60 år åstadkommit mer elände än vad de gjort nytta. Jag för min del tror att både Sverige och Afrika hade varit betydligt rikare idag om vi undvikit att slänga 1000-tals miljarder över den ”svarta” kontinenten det senaste dryga halvseklet.

Det enda rimliga biståndsmålet måste vara att göra fattiga länder oberoende av bistånd eller som Afrikanerna själva säger − Bistånd leder till rika regeringar och fattiga människor.  

En bild på hur stort Afrika är. Afrika är rikt, där finns allt som behövs för ett bra liv, råvaror, mat, 900 miljoner människor, det som saknas är ansvarsfulla politiker och det kan inte vi hjälpa dem med.

Biståndet bygger på antagandet att folk får det bättre på grund av bistånd. Vi har facit, biståndet hjälper inte de fattiga i Afrika.

28 thoughts on “Olof Palmes skyddslingar

  1. Nödvändigt text.. Svenska befolkningen måste ta del av det..
    Jag har alltid hävdat att Afrika också har skulden för att inte ta sig ur bidragstagare situation. Rik på naturtillgångar, storlek och klimat…
    Var ligger felet? Kultur, mentalitet,intelligens eller saknad av det, RELIGION ?
    Vad lede till den vansinniga korruption?
    Hur mycket av felet ligger i biståndet, hjälp organisationer..(Så klart politik och länder utsugning)
    Lösning måste vara att hjälpa de med kunskap på plats om hur man bygger upp ett land..
    Inte genom att man ger bistånd eller gör som många ”hjälpande företag”som” säljer träd t ex ” som svenskar köper (aktier?) för att bli planterad i någon afrikansk land och kommer att ge avkastning om några år..
    Lär de plantera själva… Ta ur de den mentala dvalan de befinner sig i..
    Lärde känna en boliviansk SIDA representant som skröt om hur rikt han levde i sitt eget land med bistånds pengar, fru hade 3 pigor och en chaufför, barnen gick på dyraste skolan och de betalade inte ens maten…. När de var här, som man måste då och då, var det hemskt, ingen service.. Dock bra betalt..
    Jimmie Åkesson är den ända som förstår att hjälp på plats är långt mer effektiv och hållbar.. Det är klart att det sätter käppar i hjulet för en ”doktrinskamp” att kunna sprida sig… Vilket är utmärkt

    • O P tyckte inte om det svenska folket och tyvärr var han inte den ende av poltkerikereländet att hata oss svenskar så illa !

  2. Saknar bilden där Olof Palme kramar om Roy Rahman från Bangladesh….Socialdemokraten O.P. vurmade för Bangladesh och många muslimer kom till Sverige därifrån tack vare SOCIALDEMOKRATERNA och en hel drös akademiker gjorde karriär inom S och statsförvaltningen genom att vurma människor från Bangladesh….Hujedamej vad synd det var om dessa och självklart skulle även de lockas till Sverige och bidragsförsörjas av dumskallarna som betalar kalaset….
    ROY RAHMAN mördade den etniskt svenska pensionären Märta Pettersson70 år genom att våldta och misshandla och skända hennes kropp, han avslutade med att elda upp Märta Pettersson i hennes lägenhet i Sätra….ALDRIG GLÖMMA, ALDRIG FÖRLÅTA!!!!

    • Stenbock :
      För min egen och mina grannars del så är de fina julmarknaderna ett minne blott , vi vill inte besöka julmarknader och träffa på militärer tre och tre beväpnade med automatvapen så som det är på flygplatserna.
      Med över 10 % muslimer i landet så är det den verkliga vardagen, hur kan vi ha tillåtit detta ?

  3. Politiker har en sak gemensamt o det är en önskan att det ska gå åt helvete för befolkningen.
    Varför ? Det kan jag faktiskt inte svara fullt ut på. Dom är besatta av sin makt o pengarna som följer. Vad dumhuvudena inte förstår är att deras undergång kommer som en följd av sin ondska in i deras egna liv som ett brev på posten, Postnord har inte något som helst med denna typ av leverans att göra.
    Ju högre piedestal desto våldsammare blir markkontakten. Jag kan bara Gratta idioterna.

  4. Ja och framtiden för Sverige stakade Palme ut när han
    sa att Sverige ska bli mångkulturellt, samt att Tjänstemän
    skulle vara ansvarsbefriade, så vad den mannens storhet
    bestod av var förmodligen bara att han hade en bra svada,
    och att vräka bistånd över Afrikanska länder!

  5. Bidrag och bistånd förvandlar människor och länder till passiva tagare. Det dröjer inte alls länge förrän de är fast i bidragsträsket. Egna initiativ blir färre och färre, förfallet av land och strukturer går fortare och fortare. Se bara på vårt eget lilla land, från energi till letargi. Oppositionen bara pratar, törs inte ta makten vilket vore fort gjort om de bara visade lite vilja istället för att skylla på att räddarna har fel värdegrund.

  6. Sossarna har nu öppnat för högre pensionsålder, gärna 69 år.
    Det skrivs också om de bolag som slarvat bort 100-tals miljoner ur pensionsfonderna.

    Men, när ska det skrivas om de 10-tals Miljarder som årligen slarvas bort på ljugande skäggbarn?

    När ska någon ställa regeringen mot väggen och fråga :
    Vad i h-e håller ni på med? Pensionärer lever under existensminimum, gamlingarna får inte sylt på pannkakorna, men ni öser pengar över bedragare som dessutom i många fall är kriminella!

  7. Allt detta bistånd har då inte fått dem att stanna i sina hemländer så man kunde lika gärna eldat upp pengarna.
    Frankrike är förstört liksom Sverige och jag önskar de som öppnat portarna och deras lakejer ett helvete.

  8. Socialismen har alltid stått på dräggets sida. Det ser vi ju idag. Det är inte de svaga utsatta man värnar om, utan de huliganistiska utsättardrägget. Dessa kallar man ”de svaga”, för man vill främja dem som raserar det goda samhället, och bringar fram det djuriska i samhället.

    Palme stödde inte störtandet av diktaturer, för att värna om de svaga. NEJ, man störtade diktaturer, för att de var av fel sort. D v s mer förnuftsbetingade, än huliganiatiska. FÖR DEM stödde man, fast folken led och utrotades.

    DET VAR INTE FRIHET SOM PALME EFTERSTRÄVADE, UTAN SOCIALISTISK HULIGANTORALISM. Han skull ha varit STOLT över dagens våldtäkts -terror -och huliganeuropa. FÖR DET VAR DEN HÄR VIDRIGA SKITEN, SOM SAMHÄLLET ÄR IDAG, SOM HAN VILLE HA!!! FULLKOMLIGAT!!!

    • Gårdagens Holmer ersätts av Eliasson i teverutan viftande med ett tjänstevapen.
      – Det är inte jag som har gjort det. Jag saknar polisutbildning.

      Obs en recension om *Landet är räddat*, en burlesk komedi om lögner och bedragare på högsta nivå som slutar med ett politiskt självmord och landet är räddat.

  9. Kommer ni ihåg den affisch, som sossarna gick till val med 1958 (tror jag det var)? Den visade en äldre, prydlig gammal man med munstach och medalj på bröstet. Texten löd: ”Gärna medalj men först en rejäl pension”.
    Jag vet inte hur många mandatperioder sossarna haft sedan dess men det är ju några stycken. Någon rejäl pension har vi dock inte sett röken av.
    Det brukar ju vara så med sossarnas löften. Bara snack, sedan blir det inte mer. Tänk vilken fin pension vi kunde haft, om vi inte slösat bort alla dessa hundratals miljarder till de afrikanska staterna, där korrupta ledare snott åt sig det mesta. Man kan ju jämföra med den sk Marschalhjälpen, som många europeriska stater fick från USA efter andra världskrigets slut. Det total sönderbombade Tyskland reste sig ur askan efter bara några få år.
    Vi måste få en sverigevänlig regering, som sätter sitt eget folk först.
    Slöseriet måste få ett slut. Skall det slösas, skall det vara på svenskarna själva och inga andra!

    • Sveriges riktiga sötebrödsdagar varade 50-talet framtill en bit in på 70-talet mycket naturligvis beroende på att vi av olika anledningar inte blev ockuperade och indragna i andra världskriget utan landet stod helt och redo vid freden med att bygga upp ett raserat Europa till viss del våra nordiska grannländer och övriga världen så pengarna rullade in och framtidstron var stor men sedan hände något ju något från 80-talet när svenska politiker öppnade dörren och tog hela världen i sin famn och ett sådan beslut är som de flesta idag vet inte gratis så nu och framöver ska en mycket dyr svensk välfärdsnota betalas av fotfolket.

    • Nej den enda vinsten i samband med ATP-valet tjänade sossarna på.
      De 256 miljarder de stal i början av 90-talet från ATP-fonderna,är ännu inte betalda tillbaka ”krona för krona” ! Sossarna och deras bankkontakter är alltså vinnarna på detta ATP ! Vi andra som tvingats till detta tvångssparande,de stora förlorarna.

  10. Ja håller med. Bistånd hjälper förmodligen de odugliga att ta oförtjänt makt med biståndspengar. Kan bli bra grogrund för konflikter.

  11. Läs om Frankrike ,är det samma öde väntar på oss okså ?Tack Olof och lycka till .Mvh Adolf

    • Beror nog på var i länderna som du bor.
      I Sverige upplever jag svartinvationen så påtagligt större än jag gör i de vilda bergen i Frankrike.
      Sverige är helt nedsmetat med folk från fjärran som söker lyckan.
      Det är ju självklart att den svenska signalpolitiken har nått sina mål !

  12. Det börjar med någon och någonstans……..OP och Sverige……………
    Tragiskt och inte möjligt att ”vrida tillbaka” går inte heller att förändra framöver……………det är försent !

    • Du har rätt. Och det är svårt att förstå för normala människor att än idag hyllar sossar och annat pack O.P.
      Varför?
      Jag förstår det inte. En del av dessa märkliga sossar tillhör min egen släkt. Något är allvarligt är fel och jag tror att svaret är hjärntvätt på order av regering och bifall av riksdag och utfört av myndigheter där skola och media framförallt SVT, TV4 och SR spelar en avgörande roll.
      Sverige är inte en demokrati och har inte varit det det sen sossarna tog makten i decennium efter decennium.
      Moderaterna är inte längre opposition utan har införlivats, tack vare Herr Reinfeldt i samma samhälls- och människoförstörande organism.
      Man skäms som svensk eftersom ondskan i vårt land inte bara hållit sig på hemmaplan utan med hjälp av skattesystem systematisk förstört många andra länder.
      Säg nej till alla sk hjälporganisationer då många inte har rent mjöl i påsen eller/och inte begriper konsekvenserna av vad de utför.

Kommentera