8 thoughts on “Skogens rasist…

  1. Läste några rader om just Hälge..
    Där påstods att en vit älg inte hörde till vår naturen.Att den skulle avlivas för att den attackerat någon dam med en hund i sällskap. Finns det nu inga älgkramare,utan enbart vargälskare bland de kringrännande skrålande Gröna djurbefriarna ? Kanske ett förebådande för vad som väntar oss tvåbenta vita, inom några år ?

    • F.ö. kan jag intyga att det är en spännande upplevelse,när man i sina drömmar vandrar fram på skogsstigen,och plötsligt står öga mot öga med en 12-taggare,på 15 meters avstånd.
      Vet inte vem av oss båda som blev mest skraj.Älgen fnyste och stampade med sina framhovar och jag tittade mig omkring,om det fanns något högt träd.
      Till slut fann älgen att jag inte var värd ens en strid.Vände sig om och skrittade iväg med långa kliv.

      • Bäste vildmarksflanör!
        Det gläder mig högeligen att röna detta goda besked om hans fortsatta liv och hälsa, ity det är oss allom bekant att den bålde greven har en nog så viktig funktion att fylla här på Petterssons.
        Vi må även skänka sagda älg ett hedersomnämnande för att han fann det för gott att retirera inför den suveräne Stenbock!
        Andreas 🙂

  2. Kmmentaren är kopierad från Soldatmamman
    ”En brittisk tidning rapporterar om den världsberömda vita älgen Ferdinand, i värmländska Gunnarskog, som riskerar skyddsavskjutning efter att ha betett sig aggressivt mot människor.

    Tony kommenterar:- Oh, it’s Sweden…that makes sense, they hate anything white there.”

  3. Han skulle visst skjutas av myndigheterna för han blitt irriterad av hundar.. eller kanske rent av för att han är vit och fredar sig mot aggresivitet………… hmm.
    Ska finnas nån namnlista i Arboga mot skjutningar.
    Inte ens jägarna vill skjuta den vite Hälge.

    • En erfaren hundägare borde ha insett att hundar k a n i r r i t e r a en älg och då går älgen till attack. Genetiskt programmerat beteende, ingenting man skjuter bort.

Kommentera