”Motdemonstranter” åtalas för stenkastning mot polis

BROTTSLIGHET. Elva personer åtalas för brott i samband med Nordiska motståndsrörelsens avbrutna marsch i Göteborg den 30 september. De elva ingick bland ”motdemonstranter” och andra som skulle protestera mot nationalisterna.

Men enligt åklagaren nu på morgonen var våldet riktat mot polisen – inte mot nationalisterna.
– Jag kommer åtala nio personer som ingått i folkmassan och två för brott på andra platser, säger åklagaren Mats Ihlbom.

En man som pekas ut som anförare av upploppen är tidigare dömd för grova våldsbrott.
– Han tillhör inte någon organisation. Han ville bara gå dit och visa sitt missnöje med nynazisterna, säger hans advokat Rolf Skårman.

-Pettersson undrar lite lätt varför medierna inte namnger ”motdemonstranterna” när de är så pigga på att med bilder, namn och karriärer peka ut nationalsocialisterna. Stenkastning mot andra människor borde räknas som mordförsök och straffas därefter.

Först lite förklaring:

Det medier och myndigheter kallar  ”motdemonstranter” är kriminella vänster extremister och illegala invandrare.

Det medier och myndigheter kallar ”nazister” är oftast medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, ibland har de också ett kriminellt förflutet. De kallar sig själva nationalsocialister.

Här på bloggen kallas jag nazist av vänstern och landsförrädare av nazisterna. Det är inte lätt av vara alla idioter till lags…

Nåväl, de åtalade ”motdemonstranterna”, alltså de kriminella vänsterextremisterna och illegala invandrarna är enligt åtalet B 12399-17 vid Göteborgs tingsrätt:

Hussein Ahmed, medborgare i Somalia, påstår att han är 17 år men åldern är uppskriven
Tobias Peter Henrik Karlsson Von Borstel, född 1998
John Andersson, född 1983, ledare och tidigare dömd för våldsbrott
Gibou Njie, född 1999
Falah Fahed, född 1988
Immanuel Etcheverry Malan, född 1998
Abdiwale Mohamed Abdulle, född 1997, medborgare i Somalia
Simon Berhane Misgna, född 1994
Carl Michael Åkesson, född 1988
David Mikael Johansson, född 1992
Jasmin Hidanovic, född 1991, medborgare i Bosnien och Hercegovina

Immanuel Etcheverry Malan, Abdiwale Mohamed Abdulle, Simon Misgna, John Andersson, Michael Åkesson, Hussein Ahmed, Tobias Karlsson Von Borstel, Gibou Njie och Falah Fahed har , i samband med en oorganiserad motdemonstration mot Nordiska motståndsrörelsen, ingått i en folksamling som med uppsåt att störa allmän ordning samt sätta sig upp mot myndighet med förenat våld gått till angrepp mot personer och egendom.

Det hände den 30 september 2017 på Örgrytevägen, Göteborg, Göteborgs stad. Deltagare i folksamlingen har uppträtt aggressivt, provocerande och hotfullt. De har vägrat att lyda polismans befallning. De har bland annat maskerat sig och en stor mängd stenar, gatstenar, ägg, rökfacklor, flaskor, knallskott, bengaler, vätska, pinnar och bangers har kastats mot poliser och polisfordon
samt även civila personer varpå flertalet poliser, polisfordon och civilister skadats.

Samtliga ovan angivna personer har deltagit aktivt i folksamlingen genom att kasta föremål och uppmuntra, stötta, sympatisera med övriga samt uppträtt aggressivt provocerande och hotfullt.

John Andersson har dessutom genom sitt agerande uppträtt såsom anförare.
Abdiwale Mohamed Abdulle, Immanuel Etcheverry Malan, Hussein Ahmed,
Tobias Karlsson Von Borstel, Gibou Njie, Michael Åkesson, Falah Fahed,
Simon Misgna och John Andersson begick gärningen med uppsåt.

Lagrum: 16 kap 2 § brottsbalken

Filmen: De ”goda motdemonstranterna” attackerar polisen. Observera – Alla brotten har begåtts mot Polismyndigheten, inte mot de högerextrema grupperingarna.

På bilderna, och det finns fler, Hussein Ahmed, medborgare i Somalia som påstår sig vara 17 år och har fått avslag på sin asylansökan, han har dock fått hjälp med att överklaga och ni ser tacken på bilderna…

12 thoughts on “”Motdemonstranter” åtalas för stenkastning mot polis

  1. Vilka är det som börjar bråka?
    Folk får säga vad de vill om NMR men sålänge de får vara ifred så håller de sin demonstration och sitt möte sen går man hem, allt lugnt.
    Så hur blir det bråk egentligen?
    Jo galna rödingar som backar upp folk med en strävan vi är välbekanta med och det är ganska tydligt vänstern m.fl. numera är allierade med jihadister, dvs muslimer.
    Dessa har en strävan och ett mål som sagt.

  2. Om tre dagar är det dags igen för vänstermupparna att komma fram ur sina hålor och utsätta oss för sin fula uppsyn. Vad de ska protestera mot denna gång vet de nog ej, men det brukar ju ge sig… Expo och AFA är ju så påhittiga. Men man kommer nog att få omfördela polis-styrkorna från alla ¨klapp-i-rumpan-utredningar¨ till att visa upp hur snabba de är på att retirera inför gatubarnen. Den här gången kommer media ej att kunna skylla på några få s.k. nazzar. Nej, det blir vänstern mot verkligheten.

    • Men SVT:s rubrik är skriven så att du ska tro att det är nazister som har åtalats.Längst ner i spalten måste man skiva att det är motdemonstranter. Annars hade det varit för uppenbart att det skulle vara fake news.Men inget om att det är vänster och en stenslungande neger som gripits.

  3. Ta ifrån dem det svenska medborgarskapet om de fått något sådant.
    Sedan ut ur landet fortast möjligt. De har visat att de inte platsar i ett civiliserat och demokratiskt samhälle. Det är dags att det svenska lejonet visar både klor och tänder.

  4. Vi får se vad som händer. Kanske har dessa liksom de ”nyanlända” straffrabatt i våra domstolar.

Kommentera