Gamla och nya kravaller i Göteborg

I kölvattnet av NMR:s demonstration i Göteborg den 30:e september, har nu elva våldsbejakande individer åtalats.

Samtliga tillhör den ”antirasistiska” sidan och åtalas bl.a. för våld mot tjänsteman och brott mot lagen om maskeringsförbud. Notera hur media understryker att ingen tillhör den autonoma vänstern.

Vi vet att en asylsökande somalier sitter anhållen som skyldig till den stenkastning med slunga som riktades mot poliserna. Nu verkar det som att merparten av den åtalade kommer från Göteborgs mångkulturella områden och att de tog sig till centrala Göteborg i syfte att skapa kaos.

GP

Att den autonoma vänstern skulle stå utan ansvar är det väl få som tror, men dessa gruppers aktioner har sedan länge betraktas i media som ”det goda våldet” p.g.a. deras motstånd mot nazister och högerextremister. Även om de synats i sömmarna av SÄPO har de smugit under radarn på ett helt annat sätt än andra våldsbejakande grupper.

Inför NMR:s demonstration i Göteborg betraktade journalisten och författaren Magnus Sandelin deras uppladdning inför den 30:e september som oroväckande.

”Jag tycker inte våld är ok någonsin. Av erfarenhet vet vi också vilken typ av våld de autonoma vänstergrupperna brukar ta till och det drabbar oftast tredje man. Butiker, företagare, privatpersoner och polisen. Man kastar gatsten och förstör”

Det är lite svårt att ta till sig att den autonoma vänstern stod utanför allt bråk efter den uppladdning man spred i sociala medier. Om de inte var närvarande, vore de kul att höra deras reaktioner på det våld man utsatte poliser och även oskyldiga för.

SVT

Nu på fredag inleds ett EU-toppmöte i Göteborg och polisen väntar sig stök i samband med detta.

Ett antal organisationer har ansökt om att få demonstrera i helgen och så finns givetvis de organisationer som inte ansöker och som istället vill ta tillfället i akt att visa hur man vänder ryggen till vår demokrati. I slutet av detta inlägg kommer en omröstning vi hoppas att du tar del av.

SvD

Att NMR kommer att synas på ett eller annat sätt är nog ingen vild gissning. Att den autonoma vänstern finns på plats ska vi räkna med. Som gjort för kravaller m.a.o. och har nu förortsligisterna från andra kulturer hittat en nya arena för sina brott, är nog kaoset ett faktum, tyvärr…

Minns EU-toppmötet i Göteborg 2001, när den autonoma vänstern samlade maskerade deltagare från hela Europa som slog sönder centrala stan för att visa hur tuffa de är.

Så till omröstningen.

8 thoughts on “Gamla och nya kravaller i Göteborg

  1. Märkligt att det nästan råder krigstillstånd före och under EU-toppmötet i Göteborg är inte en majoritet för ett svenskt EU-medlemskap, borde det inte råda feststämmning i Sverige istället nu när rikemansklubben träffas ?

  2. Fanns det bara 11stycken odemokratiska vänsterextrema våldsaktivister i Göteborg 30 September, var resten bara ute i fredligt syfte ?
    Samtidigt ska sägas, bra och viktigt att polisen lagför alla odemokratiska våldsverkare både från höger och vänster eftersom de inte hör hemma i en demokrati som det sägs att Sverige är.

  3. Nyheterna på radio sätter rubriker och texter som förleder lyssnare att tro slungamannen ingår i NMR. Att han var invandrare i vänsterns motdemo, framgick icke, som vanligt.Vinklade så att lyssnare förleds tro att det är NMR som kastar sten med slunga, som isäg kan vara direkt dödande om den träffar panna eller tinningar. Fult av SR. Att sedan åklagaren inte åtalar för mordförsök, är också talande. Hade det varit NMR, hade åtalet handlat om mordförsök, anstiftan till mord m.m. nu var det inte så allvarligt, bara lite bus, från kidsen. Vänster etablissemang.

  4. SVT text skriver faktiskt (!)

    Ӂtal efter nazistdemonstration

    Elva personer åtalas för brott som ska
    ha begåtts under nazistdemonstrationen
    i Göteborg den 30 september i år. De
    misstänks ha varit en del av
    motdemonstrationerna.

    -Jag kommer att åtala nio personer som
    ingått i folkmassan och två personer
    för brott på andra platser, säger
    åklagaren Mats Ihlbom till GT.

    Enligt Göteborgs-Posten rör det sig
    om personer ur gruppen som samlades
    i närheten av Lisebergs station för
    att visa sitt ogillande mot Nordiska
    motståndsrörelsen. ”

    Jag noterar också att TT (som har Aftonbladet som största ägare) skriver om sajtenNordfront:
    ”Sedan 2015 har användare ökat med runt 500 personer per år och i oktober 2017 fanns 4 451 stycken.”

    Men, jag har inget minne av att de skrivit om vad SÄPO kommit fram till när det gäller hot inom landet, nämligen att största säkerhetshotet är våldsbejakande islamism, vilket är ett mycket större hot än högern.
    (notera att jag inte sympatiserar med NMR)

  5. Tror fan det, kräkvänstern har ju fria händer av myndigheterna
    att bära sig dumt åt, dom har någon slags immunitet, där andra
    blir intagna för förhör detta slipper dessa maskerade skitstövlar
    av någon konstig anledning, vi har väldigt flata och fega
    myndigheter i landet,därför saknar allmänheten mer och mer
    förtroende för myndigheter.

Kommentera