Det är mest svensk mat – ”Bättre förr när vi fick kebab”

INVANDRING. Eleverna vid Praktiska gymnasiet i Karlskrona fick i höstas äta kebab till lunch, eftersom den restaurang som tidigare ombesörjt skolmaten höjt sina priser.

– En del tycker att det är lite enahanda och jag tycker inte att det känns särskilt hälsosamt, sade skolans rektor Lotta Antman.

Efter höstlovet förra veckan hade skolan därför gjort klart med en ny leverantör, nämligen Skärgårdsköket. – Det är svensk husmanskost som bas. Vad man kan förvänta sig av klassisk skolmat. Sedan tillgodoser vi behoven så långt det går. Eftersom vi har många elever som är muslimer märker vi tydligt ut om det är nöt eller gris som använts i köttet. Sedan är det klart att det alltid finns de som vill ha något annat men jag tror också att många blev trötta på all kebab, säger rektorn.

Veckans matsedel innehåller bland annat lasagne, torskfilé och nötkorv.

Vi får maten skickad till vår skola och alla måste sitta i vår lilla kafeteria, det är inte så mycket utrymme, säger eleven Ameer Shakir som är kritisk till det nya upplägget:

– Alla tycker inte om maten, det är inte vår typ av mat. Det är mest svensk mat och det är inte den typ av mat som vi fick äta innan. Utbudet har blivit mindre. Tidigare hade man mer att välja på, menar Shakir.

-Pettersson undrar vad det är för fel på svensk mat? Är inte eleverna svenskar och tänker sig bo i Sverige? Hur kan de efter en vecka veta att utbudet är sämre än kebaben.

Problemet är lätt att lösa, gå till kebaben och betala själva…

https://twitter.com/JOBalinen/status/930213168881786880

15 thoughts on “Det är mest svensk mat – ”Bättre förr när vi fick kebab”

  1. Ve oss, arma tanklösa som inte insett vår självklara förpliktelse som tillmötesgående trivselvärdar och undersåtliga uppassare för all världens absoluta grädda, att partout tillhandahålla en à la carte meny.
    Vad fan tänker vi på, vi egenkära drumlar?
    Andreas.

  2. Muslimer, muslimer var man än tittar muslimer i värdens bästa land! Länge leve muslimer i vårt fantastiska land. Snälla skjut mig.
    Min önskan sker nog snart, hoppas att den är din med för välståndet som komma skall i vårt feministiska Hbqt certifierade land där bara bruna män är män.

  3. Vi hade en rätt att äta i vår skolbespisning. God och vällagad mat, med råkost till. Skolan av idag är som ett skämt, snorungar ska välja vad de äter! De har många måltider i hemmet att skrika och bestämmer över! Det har gått för långt i elevers så kallade medinflytande i dagens skola.

    Be snorungarna att fara åt helv….!

    • Läste det nyss, fick en sådan chock! Men jag hade synpunkter på mina söners skola på 90-talet då invandringen tog fart. Jag fick rådet att gå och tala med någon om min syn på barnen. Jag pekade ju inte ut någon, men talade om barn som blev misshandlade och riktigt illa behandlade.

      Jag flyttade sönerna till en bättre, vit, skola och det blev lugnare. Polis och sociala myndigheter fick gripa in på skolan vi lämnade, bara ett år senare. Så fin har värdegrunden varit och är i svensk skola!

      Flera av dem hamnade tidigt i fängelse, folk flyttade t o m från vår stad för att hitta lugn åt familjen, från dessa ligister.

  4. Ändå bättre vore om de klagande åkte hem till sina hemländer och där fick njuta av sin egen mat som de är vana med.

  5. Det är väl ganska onaturligt, om det imte serverades svensk mat i svenska skolor.
    Men svensk media tycker att skolmaten skall tillfredsställa önskningarna även från de mest exotiska sk ”nyanlända”.
    Jag säger till dem, som klagar på den svenska maten, som serveras i de svenska skolorna: Passar inte maten, åk hem!

  6. Är naturligvis inget fel på hederlig rejäl svensk husmanskost men den ska serveras i Sverige men nu finns ju inte det Sverige kvar som vi infödda vill ska finnas, nu är ett nytt land i antågande och när blågula fanan och vår nationalsång inom kort försvinner och ersätts så är det ett faktum !
    2018 är det val, svenska folket får då ytterligare en chans att visa vad man vill och tycker, i valet 2014 gick det ju som det gick.

  7. Du milde!!

    Snart står där någon batikhäxa och kräver att de ska få en annan mat, för pengar till sånt finns ju alltid i Absurdistan…
    För det är ju så synd om baaaarnen.

    Medan svenskarna ska finna sig i att inte få äta fläsk.

  8. JOB! Nu hittade du alla mina favoriter. Pölsa med potatis och rödbetor.Så gott. Leverbiffar, Julskinka och fläskkorv. Stackars muslimer som går miste om så god mat. Dom kan åka hem och äta fårhjärna.

Kommentera