Äldre kvinna fick ättika till maten på vårdboende

ÅLDRINGSVÅRD. En äldre kvinna på ett vårdboende i Malmö serverades 12-procent ättikssprit i stället för vatten som måltidsdryck. En nyanställd ska av misstag ha använt ättika som normalt används till salladsdressing.

– Uppenbarligen läser timvikarien inte på flaskan och reagerar inte på den skarpa doften, säger Hannele Holmqvist enhetschef för särskilda boenden i Malmö stad.

Kvinnan hann dricka av ättikan innan det upptäcktes. En utredning ska avgöra om en Lex Sarah-anmälan ska upprättas.

-Pettersson undrar om timvikarien kände igen ättika? Flaskorna är välkända och man behöver knappast läsa på flaskan för att veta vad det är och bara en idiot serverar något ur en flaska utan att veta vad den innehåller…

Sydsvenskan använder betalvägg och vill inte ha någon länk…

13 thoughts on “Äldre kvinna fick ättika till maten på vårdboende

  1. Gud vad hemskt ..
    kan tro jag fått skriva avvikelser denna sommaren som gick! Förstår inte hur sjuksköterskor vågar ge delegeringar till folk som inte änns kan svenska! Fruktansvärt ! 😔

  2. Goda intentioner igen. Hannele Holmqvist har fel.
    Den nyanställde i Malmö, dvs. i Malmö var väl bevandrad i syra/bas-teorin och förstod att den gamle behövde ett tillskott av hydoxoniumjoner.
    Nog för att buffertsystemen i blodet är effektiva, men ibland behövs det där lilla extra som ett glas 12%-ig ättika.
    Ju mer man tar, ju surare blir det.

  3. Tänk vad titeln Professor blivit nersolkat av vänsterfigurer?
    Förr i tiden såg man upp till en sådan person, dom hade
    kunskap, idag verkar vilket stolpskott som helst svänga
    sig med titeln professor??

  4. Det är så uppenbart ett medvetet sabotage. Som när avvikande människor utan personligt ansvar skall skämta. Vem slår upp något i ett glas för att drickas utan att veta vad det är? Gärningsmannen stod förmodligen och gömde sig i kulisserna för att nyfiket betrakta den äldres reaktion. De bör leda till svartlistning från vårdyrket samt avsked direkt.

    • Allting blir så mycket bättre när de gamla fördomsfulla svenska död ut, dvs som Umeåprofessorn Mikael Hjerm uttryckte det.

      • Ska man önska en person som uttrycker sig så om gamla ett eget bra liv ? Hmm, tål att tänka på.

    • Vi fossiler som under ett långt arbetsliv har dragit vårat strå till stacken och via arbete och skatt bland annat försörjt ett välgött och föraktfullt etablissemang och en okontrollerad svensk massinvandring är naturligtvis inget värda utan ska av ekonomiska skäl snarast fasas ut är bara att se hur politikerna behandlar svensk åldringsvård, en vidrig och total förbedring är vad det är men i ett land där brottslingar och andra av politiker utsedda stackars grupper har ett högre människovärde än hederliga medborgare så är man självklart inte förvånad över att det är som det är i dagens svenska samhälle i fritt fall.

    • ”Oss gamla”!
      Jag antar att du menar; Oss gamla svenskar?

      Dessutom hade kanske vikarien inte kommit till stavning av så svåra ord som ättika i sin analfabetskurs?
      Eller så var det en muslim som bara följde sina direktiv från koranen?

      ”De tillför ju så mycket”!

  5. Ättika ingår i nordeuropeiskt kosthåll och är en för oss välkänd produkt. Knappast lätt att ta fel på flaskan om man kan läsa.
    Jag vill också påminna om den stackars äldre, dementa kvinna som för några år sedan skulle ha salva i underlivet men istället fick tandkräm insmetat. Tub som tub. Kvinnan fick oerhörda smärtor och måste vårdas på sjukhus.

Kommentera